despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

„Panorama“ – șaorma

Una din cele mai cinstite și mărunte bucurii ale omului e să-și ia o șaormă.

Să se așeze frumos în fața geamului, să bată din picior pentru că ăl din față nu știe ce vrea (dar vrea să ia pentru tot biroul) să dea comanda și să urmărească să nu i se pună dulce în loc de picant și – după ce tot tipicul ăsta se scurge – să se ducă frumos cu șaorma-ntr-o mînă și cu șervețelele-n alta și s-o mănînce pe stradă, atent să nu-i pice sos pe haine.

Tii! Frumos mai e – doar că, de vreo lună și ceva-ncoace, ne-am cam lipsit de bucuria asta; a intrat și șaorma-n carantină…

S-au închis dintre șaormerii și la cele rămase cam bate vîntul la geam.

Cel puțin pe-aici, pe lîngă mine, „Fendi Kebap“ și „Royal Kebap“ nu mai funcționează; a rămas însă la datorie „Panorama“.

O găsiți pe Mărgeanului, la doi pași de intersecția cu Petre Ispirescu și chiar e ceva de capul ei.

Se adaugă cu succes recomandărilor de cartier rahovene.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

3 comments to „Panorama“ – șaorma

 • Dan

  Pe aici și pe insula vecină sunt la modă adaptări europene ale unor preparate indiene – sau cum se zice în zilele noastre, “food fusion”. Nu sunt deloc la modă localurile de unde să poți lua mâncarea de la geam și să o mănânci sprijinit de gard, poate cu excepția unor târguri de duminică sau de tip “farmers market”. Dar și acolo oferta este limitată la preparate internaționale (burgers, steaks), preparate indiene sau mediteraneene (pizza, paela), destul de rar mâncare chinezească. Nici nu țin minte să fi văzut pe undeva pe aici mâncare turcească sau din Orientul Mijlociu.

 • Dragos B

  Paul Cernat

  Anii trecuți, pe vremea asta, postam în „pomelnic” medalioane despre Ion Vinea, Ion Pillat, Magda Isanos ș.a. (sărbătoriții/comemorații zilei). Ce vremuri! Zilele trecute am resimțit o melancolie pilattiană & vineică? vineană? (așa se zice, nu?) trecînd, la întoarcerea din hypermarket, pe lîngă pizzeria DodoPizza de la Lujerului-Militari, acum închisă din motive de Covid-19. Trăiesc în proximitatea abstractă a tuturor statisticilor macabre despre planetă, dar în fața cadavrului defunctei Dodo, unde mă retrăgeam cîndva periodic, am avut, vorba lui Șestov, o „revelație a morții.”

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2330448643914512&id=100008481965338

 • hm

  Să mănînce cozonac.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>