despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

pe vremea asta

Pe unde ne mai preumblăm azi? Revedem niscai străduțe în trepte și – cu ocazia asta – luăm urma și lui G. Călinescu prin Floreasca, pe interesanta stradă Rahmaninov.

Ne-am duce departe, da’ pentru asta ar trebui s-ajungem întîi la gară – așa că începem cu Gara Obor.

Ne-am duce și mai pe-aproape, dacă ne-ar fi autobuzul mai la îndemînă și nu s-ar găsi atît de multe străzi fără transport public.

Așa că stăm – precum o samă de remorci și rulote care nu pleacă nicăieri.

Nici ele, nici noi; nici măcar la «Romanian Design Week», să vedem ce minuni mai face designerul contemporan din saci de iută, paleți, carton și lipici.

Așa că tot în trecut ni-i alinarea – și revedem ce era înainte-n zona industrială a Rahovei, dezvelim cîte ceva despre celebrul depozit de băuturi de pe Grivița unde împărățise Ștefănescu – și-l ascultăm din nou pe Alexandru Dinu, povestind acum despre școlile pe unde-a fost.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>