despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiularhiva

pentru o clipă uitasem

Veseli, bucuroși, profitînd și de vremea bună dar și de strașnica ocazie de-a beneficia de bucăți întregi din Capitală devenite pietonale peste weekend, dădurăm năvală-n centru.

Frumos – ne aștepta pe toți să-l revedem, să-l umplem la loc cu larmă, rîsete, cu urme de Om.

Ne-a mers la suflet – altminterea nu se putea.

Doar că nici măcar o clipă nu s-a schimbat nimica din acel ceva care face Capitala atît de împuțită încît deseori n-o mai suportăm.

La doi pași de clădirile strălucitoare, îndărătul fațadelor curățate zace aceeași mizerie zemuitoare, colcăie aceleași gunoaie.

Totu-i la fel, nu putem să ne lăsăm fraieriți: să nu uităm – treaba noastră e să ne uităm.

6 comments to pentru o clipă uitasem

 • In trecut acolo era terasa de la Trocadero (“Terasa colonadelor”). Cred ca acel corp din dreapta o fi fost folosit si ca organizarea de santier din 1967 cand s-a consolidat si extins CHIMIMPORT + sediul Generala. Care a ramas in picioare ca o extensie a cladirii cu gang din Academiei care era autorizata in 1904.

 • Vlad

  Se respecta distantarea sociala? Din clipurile postate de ARCEN parea ca multi nu o respecta. Grupulete de oameni unele langa altele, in acelasi grup unii cu masca, unii fara. E pacat ca se risca atat de mult. Doar doua lucruri ar fi necesare: 1. grupurile sa pastreze distanta unele de altele si 2. toata lumea sa-si acopere fata. Se poate la distractie si cu risc redus.

  • hm

   e din categoria „atît se poate”!
   Treci pe lîngă biserică, vezi enoriași atît bot în bot și-ți zici că „atâta pot”
   După aia ieși în centru, dai numai peste oameni frumoși și deștepți și te apucă groaza cînd îi vezi la fel.
   Mai degrabă am văzut distanțare în spatele blocului, la spart semințe 🙂

 • Cristian Ioan

  @hm,
  Poti sa lasi o clipa propaganda ateista?
  nu stiu unde vezi tu “enoriași atît bot în bot”, ca doar nu cred ca ai intrat in Biserica!

  Sa stii ca Duminica, in curtea bisericii, se respecta distantarea, si toti aveau masca – nu neaparat de constiinciozitate, dar paznicul de la poarta te apostrofa daca nu o aveai!

  In schimb, dupa aceea, in parc am vazut multa lume FARA MASTI, si care nici nu respectau distanta.
  In Herastrau, daca te plimbi pe alei si nu vezi pe nimeni pe o raza de 100m, nu este necesar sa iti pui masca, dar in parculetul minuscul, chiar fara aglomeratia obisnuita, distantele intre oameni sunt mici …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>