despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Țuști! – soluțiile de mobilitate îs uluitoare

Deloc o veste rea: „Citylink” a intrat pe piața bicicletelor de închiriat de oriunde, precum defunctul „Ape Rider”. Adăugăm posibilitatea de a lua o trotinetă „Lime” direct din contul „Uber” și apariția trotinetelor „Bolt” și ne uimește cum în conurbația noastră sugușată de ambuteiaje e tot mai la-ndemînă posibilitatea de a te deplasa cu viteza gîndului, fără să te oprească nici mașinile ce nu înaintează, nici tramvaiele ce n-au peste tot prioritate.

E mai simplu ca niciodată să te repezi de ici-colea cu bicicleta și cu trotineta – mai ales dacă nu-i a ta!

Deși vedem genul ăsta de sharing ca o drăguță șansă de a ne distra și de a petrece vremea agreabil, în realitate foloasele utilitare-i sînt indiscutabile.

Din ce în ce mai facile ca acces, aceste platforme de mobilitate presupun o infrastructură flexibilă de pe urma căreia beneficiază o largă și variată plajă socială de oameni implicați în tot ce ține de funcționarea serviciilor oferite.

Deschizi telefonul și totu-i la deștul tău: taxi, uber, mașină de închiriat, cineva care-ți aduce de mîncare, cineva care-ți face tîrguielile, cineva care-ți rezolvă actele și problemele; doar la toaletă mai trebuie – încă – să te duci personal.

2 comments to Țuști! – soluțiile de mobilitate îs uluitoare

  • Ando

    Toate bune, dar când îi văd cum îşi croiesc drum pe trotuare, printre pietoni, cu electro-trotineta sau chiar cu bicicleta, mă cam apucă nervii! 🙁

  • hm

    Pietonii merg aiurea, șoferii merg aiurea: așadar toți oamenii merg aiurea; și ăștia cu trotinete tot oameni sînt….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>