despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Harti de Bucuresti

Tocmai am laudat NORC – si ideea de a oferi fotografii panoramice la nivelul strazii. Insa intotdeauna vrei mai mult: nu doar sa cauti o strada, dar si sa vezi o imagine de ansamblu a orasului; sa vezi sensurile unice, sa vezi cladirile dintr-o zona din mai multe unghiuri – si toate astea sa se incarce repede.

Google Maps a fost pentru multa vreme prima optiune: Bucurestiul vazut de sus e o vedere frumoasa. Cu toate astea, nu gasiti o harta propriu-zisa in Google Maps, si pentru mai multe optiuni trebuie sa descarcati Google Earth, care deja e un programel. Yahoo! Maps face acelasi lucru, oferind in plus o harta destul de detaliata si fidela a orasului, fara a ajunge totusi la nivelul de detaliu al Google Maps in ceea ce priveste imaginea din satelit.

Iata ca exista o harta si mai buna: cea de la Live Search Maps (Microsoft). Vederea din satelit e splendida si cu adevarat panoramica, si poti s-o rotesti dupa placul inimii; poti sa pui deasupra harta cu reteaua strazilor – si e o harta foarte buna! – sau poti doar sa lasi harta. E o jucarie cu adevarat folositoare. Priviti doar cum arata un detaliu cu Piata Romana!

Alte harti? Map24 are o harta buna; si sa nu uitam Harti Online, un ajutor de nadejde de-a lungul anilor.

Ce harti tiparite chiar te ajuta? Cea din Pagini Aurii e buna, planul orasului scos de Huber-Niculescu e la fel de bun; insa de departe, cea mai buna harta a orasului e cunoscuta ca harta galbena, pe care-o gasesti la mai toate chioscurile de ziare si de bilete din oras: e scoasa de AGC Busman si este actualizata in fiecare an; si face toti banii!

1 comment to Harti de Bucuresti

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>