despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

așadar – Piedone

A venit și timpul să-nțelegem de ce s-a ales Piedone primar în sectorul 5.

Celor care cred că oamenii n-ar fi trebuit să-l voteze nu le e limpede.

Oamenii l-au votat – simplu – fiindcă ani de zile s-au uitat cu jind peste gard, la sectorul 4, acolo unde se spălau și se măturau străzile, acolo unde locurile de joacă erau curate, acolo unde nu stătea nimeni la coadă la „taxe și impozite”.

Poate le-a fost rușine să-l voteze; dar mai rușine le era să trăiască în sectorul 5, unde nimeni n-a făcut nimic.

Dar a fost, oare, de ajuns ca doar oamenii să-l vrea Piedone primar?

De bună seamă – nu. A fost nevoie ca Piedone însuși să vrea foarte mult și foarte tare să fie primar.

De ce? Pentru că e singurul loc care i se potrivește: contrar a ceea ce credem, sectorul 5 nu e sărac și, mai presus de toate, fosta administrație pusese pe picioare o infrastructură bună, gata-gata să fie folosită cu rezultate vizibile. Strașnic moment să vii primar aici!

Am lămurit doar părțile cu „de ce”. Mai trebuie să lămurim partea cu… „cum”.

Nu era de ajuns să-l voteze oameni – a tras pentru el fantastica forță necunoscută care odinioară lucra pentru Vanghelie și care acuma nu l-a mai servit pe Florea, primarul care a pierdut.

… despre ce-a făcut Piedone-n sectorul 4: Parcul lui Piedoneiar în parcul lui PiedoneFarmecul discret al mîrlănieiprin Orășelul Copiilorgratis cu Piedonefalimentul ideii de sector

9 comments to așadar – Piedone

  • Anonymous

    Imaginea e bună de Matty.

  • Julian

    “fosta administrație pusese pe picioare o infrastructură bună, gata-gata să fie folosită cu rezultate vizibile”

    La ce rezultate vizibile te referi? la miliardele de euro din conturile unora?

  • hm

    există și Piedone știe ce să facă cu ea.
    De altfel, așa a procedat și la venirea-n sectorul 4, unde n-a fost nevoie decît să pună pe picioare lucurile pe care le pregătise nepriceput Inimăroiu

  • Elena Margher

    Pusese pe picioare o infrastructura buna?:))) Cat v-ati luat pe articol? In primul rand, aprindeti televizorul si vedeti cine e pe la DNA. In al doilea rand, fostul edil a lasat primaria saraca si cu muuulte datorii. Numeroase facturi neplatit, credite pentru salubrizare si altele. Sa ne revenim, zic, din starea de “postaci”.

  • Ando

    Dacă tot suntem la capitolul primari de sector, poate-mi explică şi mie cineva cum a (re)câştigat Daniel Băluţă la sectorul 4. Recunosc, n-am mai fost demult prin zonă( Berceni, Giurgiului), dar înseamnă că ceva-ceva a făcut bine, din moment ce oamenii l-au votat.

    • hm

      Băluță a făcut o avalanșă uluitoare de lucruri, ce mai contează cîte-s bune și cîte, în realitate, au transformat sectorul 4 într-un staul? Nu mai prididești să le deslușești.

  • Ca lucruri bune facute de Baluta as pune transformarea Luica-Turnu Magurele, exact inainte de pandemie m-am intors pe la 1 noaptea de la un meci de fotbal de la bulgari (adica venind dinspre Giurgiu) sa-l las pe un prieten in zona si bulevardul arata mai luminat si mai curat decat Iancu de Hunedoara/Stefan cel Mare pe care le vad zilnic. Tot de la prieteni care stau in zona ar mai fi si faza cu digitalizarea, care daca e sa ma iau dupa ei chiar functioneaza, eu unul nu sunt fanul ei dar pentru multi conteaza.

    Ce nu mi-a placut chiar deloc sunt acele bariere puse la locurile de parcare dintre blocuri, mi se par oribile (de “puscarie”, as putea spune), mi se pare ca ati scris si voi despre ele aici.

  • hm

    da, mulți asociază barierele, lanțurile și în general opreliștile cu „ordinea”, de aici numărul considerabil de cetățeni mulțumiți de Băluță – dar transformarea sectorului se vede, sare-n ochi, te copleșește

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>