despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

tot nu s-a rezolvat nimic

Pădurea Băneasa e un exemplu grăitor al eșurării conceptului de „nu se poate”.

Ditai plămînul verde de care nimeni nu se poate bucura.

Nici bucureșteanul și nici locuitorul din Pipera și din noile complexuri rezidențiale de la marginea pădurii n-are aici un loc curat, îngrijit, civilizat în care să se poată recrea în siguranță.

Fiindcă, vedeți voi, „nu se poate”.

În Pădurea Băneasa „nu se poate” amenaja nici o alee pentru ca oamenii să se poată plimba, alerga și relaxa.

În Pădurea Băneasa „nu se poate” construi un acces către complexul Greenfield, pentru ca mașinile să poată ajunge înspre Aleea Privighetorilor altfel decît umplînd pădurea de un praf înspăimîntător pe o adîncime de zeci și zeci de metri.

… „nu se poate”…. „nu se poate”…. „nu se poate”!

Și cu toate astea, oamenii se chinuie să-ncerce să se recreeze printre cioturi și crăci, mașinile aleargă-n continuare pe macadam printre copaci.

Lucrurile se mișcă, evoluează, și noi, ținîndu-ne cu dinții de „nu se poate”, nu facem decît să ne batem joc: hai să facem „să se poată” – și o să vedem că, odată cu progresul, vine și civilizația.

5 comments to tot nu s-a rezolvat nimic

  • Ando

    Nici nu mai ştiu cum arată pădurea Băneasa, aşa, “pe viu”. Nu am mai fost pe acolo, pe jos, de peste 30 de ani. Din goana autobuzului, doar am remarcat puzderia de blocuri, blocuşoare, vile construite pe latura sudică a Aleii Privighetorilor.

  • Spun ce-am spus si la articolul precedent pe tema asta. O padure trebuie sa foloseasca in primul rand ecosistemului, naturii, celorlalte specii cu care (ar trebui sa) impartim planeta asta. Nu trebuie sa fie nici parc, nici decor pentru drumuri cu masina. Clar trebuie sa nu fie taiata de drumuri intens circulate, si in principiu cu cate e mai putin folosita in orice fel de oameni, mai putin accesibila, cu atat mai bine.

  • hm

    Frumos, dar cui folosesc lucrurile frumoase în sine?

  • Cum spuneam, in cazul de fata, ecosistemului. Ceea ce inseamna ca si oamenilor, care sunt parte din el desi se prefac ca nu-s. Dar n-ar trebui sa conteze daca e util oamenilor sau nu oricum. Din nou, nu suntem singura specie pe planeta asta… Desi facem totul ca sa ajungem sa fim…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>