despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

chiar o mizerie

uitaţi-vă aici:

Constantin Gheorghe a trecut prin faţa Gării şi a văzut mizeria asta înfiorătoare. Săracu’ Duca – mînjit cu aurolac – arată ca godinul bunicului.

Nu-i de rîs.

Nu-i de rîs, pentru că nimeni nu face nimic – şi asta nu de ieri-de-alaltăieri. Din totdeauna. Sînt convins că poliţia din jurul Gării îl cunoaşte pe fiecare aurolac de pe o rază de un kilometru, sînt convins că ştie cine fură telefoane, cine fură portofele, cine fură geamantane.

Sînt convins că tulumba pompierilor poate trece – ca din întîmplare – în fiecare dimineaţă pe-acolo să pună tunul cu apă pe aurolaci.

Sînt convins că peste cîteva zile o să vedem zona curăţată. Şi că – după ce maşinile televiziunilor vor fi plecat înapoi spre sediu – aurolacii se vor întoarce.

O mizerie.

7 comments to chiar o mizerie

 • Dan

  Cu “aurolacii” problema e perena; unde stau eu si-au facut cuib anul trecut iar in final dupa un mic incendiu si cateva telefoane date la politia locala si-au mutat sediul din fata mall-ului pana la 200m mai incolo dincolo de intersectie spre OMV-Sebastian precum si prin ce a mai ramas dupa demolarile de pe Trafic Greu. Gunoi tot se aduna, peisajul urban tot ala e. Sa copiem scenariul la Gara, ce am obtine, mutarea lor la (sa zicem) Matache? E o problema foarte, foarte dificila!

 • Îţi mulţumesc pentru că ai preluat subiectul. Zilele astea nu am fost în apele mele. Ieri, venind de la cimitir, am trecut pe la benzinăria din zonă. I-am văzut scăfârlia spoită bietului Duca, şi nu-mi venea să cred. Când m-am dus în faţa statuii(ăia de la OMV au înălţat un gard opac între benzinărie şi părculeţ), mi s-a făcut rău.

  Poate au şi ăia probleme. Poate nu am făcut cine ştie ce să-i scoatem din iadul aurolacului şi al mizeriei. Plecarea lor de acolo şi refacerea parcului nu e o încercare de a înfrumuseţa realitatea. Dar trebuie să plece de acolo. Primăriile, de sector şi Generală, Ministerul Muncii, al Sănătăţii, pot găsi soluţii să-i adăpostzească, să-i trateze, să scoată măcar câţiva dintre ei din dependenţa de drog. Nu e uşor, dar nici nu se dă nimeni de ceasul morţii să rezolve problema.

  Lucrurile se leagă între ele, iar zona aia, lăsată în paragină, atrage fauna asta precul lampa fluturii de noapte. Până nu se rezolvă problemele în zona Berzei- Buzeşti şi în jurul Halei Matache, ne putem aştepta la orice.
  Încă o dată mulţumesc!

 • hm

  sînt prea multe zone cu astfel de probleme. prea multe – tot mai multe.
  Prea în faţa, prea în centru, prea fără ruşine – şi vorbesc aici de ruşinea autorităţilor. Că de a noastră, nu ştiu – ne-om fi obişnuit?

  Poliţie locală care sparge seminţe… Asistenţa socială care nu este… ONG-uri care nu-şi murdăresc mîinile…

  Şi da, amărîţii ăştia sînt oameni. Nu ştiu cîţi dintre ei mai încearcă şi cîţi s-au resemnat. Dar nu putem să dansăm pentru toţi, ca să zic aşa.

 • Dan

  Oameni “fara rost in viata” exista in orice aglomerare urbana de pe planeta si nimeni nu a gasit vreo solutie cu titlu permanent pentru aceasta problema. Partea cu adevarat trista e ca viata pe strazi este in sine un stil de viata, induce o obisnuinta aproape imposibil de rectificat; practic un aurolac luat de pe strada se simte in orice “interior” ca intr-o puscarie iar lipsa reflexelor induse de locuirea civilizata il va face chiar in ipoteza in care i se va da o casa sa puna tamplaria geamurilor pe foc in prima iarna. De fapt orice copil nascut si crescut in canal sau pe strada odata ce a trecut de o anumita varsta (7-8 ani) e practic pierdut din punctul de vedere al societatii. Bine, sa zicem ca am putea implementa un program de ridicare a copiilor de varsta mica (inclusiv sugari) si introducerea lor intr-un program de plasament dupa un rationament practic identic cu cel prin care sterilizam toti cainii de pe strada pe ideea ca odata o sa scapam de ei. Cum nu functioneaza cu cainii nu va functiona nici cu oamenii fiindca tot timpul vor fi familii numeroase monoparentale, copii crescuti in medii promiscue sau adulti singuri cu probleme psihice severe, alcoolism sau dependenta de droguri – asa cum sursa cainilor de pe strada e de fapt in curtile si in casele oamenilor. Revenim – daca nu ii putem ajuta de fapt pe cei de pe strada (si eutanasia e discutabila inclusiv in cazul cainilor!) probabil ca intr-un viitor previzibil o sa facem si noi ca restul lumii civilizate: ii vom ascunde prin ghetouri, alei, zone slab locuite…. si vom spoi zonele pe care vor dori sa le pozeze turistii sau cele in care se plimba “lumea buna”. Si vom fi fericiti. Oare?

 • florin

  Zona Garii de Nord incepe sa se schimbe(aproape)in bine.Se repara,se sistematizeaza,in general se misca ceva.Probabil ca in momentul in care si blocul ”MATERNA”va fi rezolvat,atunci putem spune ca avem o poarta de intrare demna de o capitala.Problema aurolacilor(si a faunei)din zona garii,ramane in continuare fara rezolvare.Cu ani in urma s-a incercat crearea unui centru intr-un fost hotel al CFR-ului.Un prieten,care la acea data lucra in CFR,mi-a spus ca dupa doua zile au fost nevoiti sa-i evacueze,deoarece distrusesera o parte a instalatiilor sanitare,fara a mai pune la socoteala mizeria facuta.Atata timp cat drepturile omului se vor aplica si pt cei ce se comporta mai rau ca animalele,nu vom rezolva mare lucru.

 • Freesys

  Apropo de gunoi in centru la Universitate pe Academiei un parcagiu a bagat in coma un sofer ce nu a vrut sa-i plateasca taxa cioroiului weekendul trecut, mai am un prieten care a fost atacat de parcagii chiar pe terasa unui restaurant de pe Doamnei. A devenit o adevarata aventura sa iti lasi masina pe strazile din centru, fie zi fie noapte.

 • Dan

  Eu cred ca va fi din ce in ce mai rau pe masura ce “criza” devine noua normalitate. Austeritatea in zona bugetara se va vedea din ce in ce mai mult pe strada in degradarea serioasa a serviciilor publice; azi injuram gunoiul si aurolacii doar pe criterii pur estetice si eventual olfactive, maine nu ne vom mai putea urca aproape deloc in autobuze si tramvaie din cauza aglomeratiei induse de numarul din ce in ce mai redus de vehicule de pe traseu iar poimaine politia de pe strada deja va fi la stadiul de amintire iar infractiunile stradale vor fi la ordinea zilei. Dar vom avea 200km de autostrada in plus construiti cu bani de la UE – probabil singurii pe care o sa ii mai pupam pe urmatorii vreo 10 ani. Viitorul nu suna bine, serios!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>