despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Niţică răbdare…

… şi va fi gata şi parking-ul supraetajat din capătul şoselei Pantelimon.

scris de Ando

Bineînţeles, fără respectarea termenului de finalizare înscris pe panou (22 august 2020), dar ăsta e un mizilic faţă de cei 7-8 ani pierduţi până acum. Totuşi, anul ăsta s-a lucrat destul de serios şi sunt şanse reale ca în 2021, să fie terminat. I-am zis doar „parking” pentru că mi se pare, excesiv de ambiţios termenul „terminal multimodal – park & ride”. De ce? Păi, de exemplu, spre fundamentala deosebire faţă de cel din Străuleşti, aici în Pantelimon, la „Granitul” (da, staţiile STB poartă încă acest nume) nu ajunge, deocamdată, metroul, iar transportul public de suprafaţă (tramvaiul 55, autobuzul 104), cel la care se presupune că ar apela eventualii amatori spre a ajunge în zona centrală fără maşina proprie, aşa cum se prezintă la ora actuală, este clar inadecvat conceptului „park & ride”.

Oricum, una peste alta, de stricat nu strică să mai fie un parking într-o zonă care este, şi se anunţă a fi, din ce în ce mai aglomerată.

6 comments to Niţică răbdare…

  • Cristian Ioan

    Multumim de info!
    Pe colo trec de cateva ori pe an, in drum spre … cimitirul Pantelimon II!
    In perioada cat nu se lucrasede loc, au crescut si copacei pe locul parcari …
    Corecta observatia ci transportul public, deis in mod normal o astel de artera importanta ar fi trebuit sa AIBA transportul public de suprafaţă mia bun!
    Dar metrou exista, l-am folosit de cateva ori.
    Desigur, trebuie sa faci putina miscareȘ intrii la Cora si iesi pe partea cealalta, unde ai statia de metrou Republica!

    • Ando

      Sigur că există metrou, dar la o distanţă apreciabilă. Adică să-l pui pe cetăţean să-şi lase maşina în parkingul de la Granitul şi apoi s-o ia pe jos, prin parcarea de la Cora, eventual prin ploaie sau ninsoare, ca să ajungă la staţia de metrou de la Republica??? Asta e o soluţie “de avarie”, nicidecum una normală.

  • hm

    Tramvaiul până în localitatea Pantelimon, cea mai simplă soluție care s-ar fi putut face încă de-acum zece ani.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>