despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

intrați, explorați

Puține pietre au rămas neîntoarse.

Am bătut străzi, căutîndu-le toate înțelesurile și chițibușurile.

Case, garduri, uși, marchize, acoperișuri, felinare, capace de canal, plăcuțe, stîlpi, sonerii, bănci, ceasuri – e ceva care ne-a scăpat?

Cu toate astea putem zice oare că știm tot, că ne-am băgat nasul prin toate, toate cotloanele?

De bună seamă că nu!

E bine că nu: înseamnă că mai e destul de văzut!

Îmi dădui seama de asta deunăzi, cînd m-am abătut prin curtea fostei Fabrici de chibrituri. Mizerie, delăsare, dărăpănare: nimic rămas care să ne-aducă aminte de istoria ce s-a născut aici din 1879.

Dar cîte strașnice mici bucurii… încă se văd vechile clădiri industriale, minunate detalii, priveliști inedite; prin boschete zac rable ruginite; și nu te trage nimeni de mînecă, să te-ntrebe de ce amușini pe după colțuri.

Orice poartă descuiată-i o invitație.

De fiecare dată cînd am găsit o curte și-am intrat în ea m-am ales cu ceva.

9 comments to intrați, explorați

Leave a Reply to adrian Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>