despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Semne bune 41 – Str Dimitrie Onciul 31

scris de Ando

Iese bine! Cel puţin, asta e părerea mea. Chiar dacă acum, imediat după renovare, casa parcă e scoasă din ţiplă şi lipseşte acea patină care îi dădea un farmec aparte. Timpul va avea grijă să „rezolve” problema. Ochisem mai demult clădirea asta de pe strada Dimitrie Onciul, mai ales pentru minunatul bovindou din sticlă care nu putea lipsi din colecţia noastră expusă acum câţiva ani.

In urmă cu trei decenii, clădirea nu i-a scăpat nici iscoditorului fotograf Peter Hautzinger, dar pe atunci, bovindoul era bine ascuns sub un clopot de iederă.

Anul trecut, casa a intrat într-o amplă renovare şi, bineînţeles, de câte ori am ajuns în zona Foişorului, am dat o raită să văd cum decurg lucrările. La un moment dat, mi-a fost, sincer, teamă că se va renunţa la acel bovindou care, după mine, era tot chichirezul clădirii. Dar finalul lui 2020 m-a liniştit. S-a lucrat şi la bovindou iar, acum, acesta este la locul lui.

„Semne bune” – toate articolele

2 comments to Semne bune 41 – Str Dimitrie Onciul 31

  • TVlad

    O veste foarte buna, e imbucurator sa vezi ca se restaureaza asa cum trebuie, respectind intocmai forma initiala a cladirii.
    E un caz rarism si cu atit mai demn de apreciere. Felicitari si multumiri proprietarului!

  • Cristian Ioan

    Bravo!
    Felicitari!
    Acestea se adreseza si lui Ando, care a urmarit situatai si ne arata cele mai recente imagini,dar si proprietarilor care au facut RENOVAREA (daca nu chiar restaurarea), in loc sa adopte solutia mi simpla” ‘jos porcaria!” si se ridica un frumos bloc cu 14 etaje in acel loc, mult mai rentabil …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>