despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o perspectivă nenorocită

Timp de 80 de ani, Academia Militară a fost una din clădirile cele mai bine puse în valoare din Capitală. Mergînd pe Știrbey Vodă și, mai apoi, pe Eroilor, perspectiva ce ți se deschidea asupră-i a fost unică, generoasă, splendidă.

Nu mai e!

Sus, în spatele Academiei, se construiește azi un ansamblu imobiliar uriaș care o nimicește vizual.

3 comments to o perspectivă nenorocită

  • Anonymous

    Dacă privim de sus, în orasele civilizate, observăm că cladirile foarte înalte sunt grupate numai în anumite zone. Cu cât orașul este mai civilizat, se observă mai clar acest lucru. Cu cât este mai necivilizat, se observă contrariul.
    Noi nu mai suntem de mult un popor civilizat. Suntem din păcate mai întâi proști, apoi superficiali și hoți. Întotdeauna contează cine hotărăște, cine conduce.
    Cei care au decis ceea ce vedem în jur sau nu au decis o planificare urbană civilizată ar trebui atârnați în ștreang, la drumul mare.
    Rănile și urmările acestor decizii sunt aproape permanente. Nimeni nu se gândește la urmări.
    Cu fiecare clădire mare și bloc de locuințe îndesat între alte blocuri de locuințe, va crește densitatea oamenilor. Străzile rămân în general la fel. Nimeni nu realizează că vom deveni un stup. Unul urât, cu o urâțenie care va deveni obișnuită pentru omul ignorant și indiferent, cel care nu-și va ridica niciodată privirea din graba sa zilnică. Bucureștiul are șansa ca granițele sale să nu fie limitate de munți sau ape. Se poate întinde ca un aluat pentru plăcintă. Oameni hoți, indiferenți și nepricepuți, aleși de alți oameni, aprobă zâmbind astfel de proiecte, ca cel prezentat mai sus.

  • Anonymous2

    Cand am fost un popor civilizat?

  • Cristian M. Ioan

    Buna intrerbarea:

    “Cand am fost un popor civilizat?”

    totusi, este un pic deconcertat ca un anonim da replica altui anonim …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>