despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Toscana s-a întins

Toscana este unul din locurile care a rezistat – asta nu e puţin lucru. Nu s-a francizat, nu s-a extins mai mult decît trebuie; a păstrat sediul din Victoriei – de pe Titulescu şi a păstrat salatele şi sandvişurile (de care te saturi după o vreme, ce-i drept; dar cîte poţi să mănînci, spuneţi-mi mie?)

A păstrat şi prăjiturile bune de la ruda ei din Dristor (da, cofetăria Tosca).

A îngropat concurenţa: fast-foodul de lîngă Toscana (Lemon) a mers ce-a mers vreo doi-trei ani şi s-a închis. Iar Toscana, de-acuma, a luat şi spaţiul rămas liber şi s-a întins cu o zonă cu mese şi scaune – nu-i o idee rea.

Toscana o să meargă bine multă vreme de-acu’ încolo.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

4 comments to Toscana s-a întins

 • De la prăvălia asta pe care o lauzi cu gura până la urechi am cumpărat acum mult timp nişte prăjituri, în care – odată ajuns acasă – am descoperit cantităţi însemnate de mucegai – ca şi Popov, odinioară, radioul.
  Gânduri bune tuturor!

 • Luam si eu de la ei acum cativa ani, cand stateam in Dristor si nu gateam. De obicei erau bune, dar dupa un timp li s-a schimbat complet gustul. Parca li se pierduse gustul. Acum, daca e sa cumpar ceva din oras, ma indrept spre Agapitos sau French Bakery. 🙂

 • HM, poate ne zici ceva despre prăvălia cu nume grecesc pomenită mai sus de Bogdan. Eu trec relativ frecvent pe lângă una din sucursalele sale şi nu am văzut niciodată vreun client înăuntru.
  De la prăvălia venerică am mai luat una-alta, până când un vânzător a tuşit direct peste produsele cumpărate de mine, aflate în curs de ambalare într-o cutie foarte fistichie.

 • hm

  … da’ era mucegai adevărat măcar – nu dintr-ăla artificial, cu e-uri ?

  nu-s un mare iubitor al cofetăriei Agapitos. La Nefeli [tot un drac], cînd se deschisese – demult – am găsit şi eu un pic de mucegai într-o prăjiturică. Da’ nu m-am descurajat.
  Nefeli s-a închis şi nici Agapitos nu o duce prea bine.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>