despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Rahova la Gaudeamus

pentru cei care caută cartea „Rahova Ferentari – într-o poveste de Adrian Majuru“ – o veste bună!

Se găseşte la Gaudeamus, la standul 30 – al editurii Vremea (aşa mi s-a spus, eu încă n-am ajuns acolo).

... mie cărticica asta mi-a plăcut.

11 comments to Rahova la Gaudeamus

 • Ce vreau să să-ţi spun are, totuşi, legătură cu volumaşul pe care îl promovezi, şi bine faci. Este vorba despre prezervarea moştenirii culturale. Care nu ar trebui să aibă nimic în comun cu ideologia. Bine, nici cu prostia sau ticăloşia. Uite ce face nenea ăsta: http://englishrussia.com/2011/11/25/things-that-must-not-be-forgotten/.
  Dacă ai tangenţă cu SRR, cum cred că am înţeles eu, o întrebare: există ceva similar, cu acces liber?

 • hm

  eu îm promovez sărăcia (aia de cartier)… nevoile şi neamul 🙂

  Nu am nici o legătură cu Radioul public – în afară de cea de ascultător. Acum vreo doi ani s-a pornit un proces de digitalizare a arhivelor SRR, proces care trebuie să se întindă pe foarte mulţi ani. Planul e ca înregistrările să fie la liber. Sper să şi meargă. Chiar sper.

 • Da, asta e a românului: speranţa! Care moare prima!

 • cata

  Confirm – am achizitionat una bucata. Iar referitor la ‘BRAGA BUNA’ ,este aproximativ 95% conforma cu originalul,doar foarte putin parfumata si putin mai subtire,lucru confirmat si de producator,in sensul ca depinde de cerealele folosite si de filtraj.Dar este foarte buna si o recomand cu caldura iar comparatia cu aceea de pe Lipscani nu se pune.Mai ramane de incercat aceea de pe Vitan.Oricum,este foarte apropiata din toate punctele de vedere de braga din Piata Ovidiu,imediat pe stanga cand intrai in piata – oldtimerii trebuie sa o stie – nu mai exista de peste 30 de ani (placintaria cu braga,iaurt de oaie,vin rosu,placinte dobrogene cu carne si branza,precum si celebrii covrigi dobrogeni).Amin

 • Am fost să văd monumentul din faţa Palatului Copiilor. Tu mi-ai spus de el, nu ştiam că au construit aşa ceva acolo. E şi ăsta tot o oroare, exemplu de artă cazonă. Părerea mea! Poze ai aici: http://wwwcalatoriivirtuale.blogspot.com/2011/11/arta-cazona.html

 • Dan

  Am fost si eu la Gaudeamus si am cumparat cartea respectiva. Ca impresie subiectiva cartea nu are o consistenta uniforma; se insista un pic cam mult in legatura cu “mahalaua calicilor” de secol 16-17, nu se atinge aproape deloc tematica “tigania mitropoliei” iar epoca moderna e descrisa pe “repede inainte”. De asemenea nici ce a lasat in urma boierul Bragadiru nu e mentionat la modul serios; poate fabrica lui intra la obiective industriale care au fost si s-au dus insa palatul si anexele (o “casa de cultura a sindicatelor” avant la lettre) fac parte din cultura noastra asa cum e si fosta bursa de marfuri. Ar fi meritat mentionat si comentat in context si subiectul reinsertiei sociale a “calicilor moderni”, fenomen care a compromis areale urbane semnificative. Una peste alta cartea putea fi mai groasa.

 • hm

  Constantin – locul acelui monument nu e acolo, în nici un caz. Nu acolo, într-o zonă imensă de petrecere a timpului liber. Nu ştiu unde s-ar fi potrivit mai bine. Iar împrejuirea lui cu băncuţe, coşuri şi alte piese neinspirate de mobilier urban e cel puţin nefericită. Monumentul (bine i-ai zis, artă cazonă!) nu mă deranjează… chiar îmi place un piculeţ. M-oi fi obişnuit cu gîndul că se putea mult mai rău!

  Dan – cartea este, din păcate, mai mult la categoria “ar fi putut fi”. Nici Majuru nu-i tocmai un mare priceput, asta e clar; la fel ca mulţi alţii din branşă, poate să-ţi spună ce mînca Cuza la micul dejun, dar nu s-a gîndit cît de important e ce-şi aducea bucureşteanul în sufertaş cînd mergea la uzină.

 • hm

  … dar cu toate astea, cărţulia mi-a plăcut. E bine că s-a scris!

 • Ando

  Daca tot a deviat discutia, ma bag si eu 🙂
  Nu de alta, dar nu inteleg de ce nu este “valabil” monumentul
  din fata Academiei Militare ? Are un amplasament deosebit,are perspectiva, iar platoul inconjurator este generos ca spatiu.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Monumentul_Eroilor_Patriei/

  De fapt, daca ma uit mai atent la personaje,incep sa inteleg
  de ce era necesar inca un monument.
  http://karadeniz-press.ro/kara/tag/monumentul-eroilor-militari-romani-cazuti-la-datorie/

  Toata problema e sa nu devina un obicei adica : ministrul si monumentul 🙁

  Acum:monumentul in sine nu arata rau, dar amplasamentul este
  lamentabil.De aia se numeste “arta monumentala” ca sa iasa in evidenta. Ori acolo,langa blocuri nu prea merge.

  Constantin : da,da,da ; monumentul din Parcul Carol este ceva deosebit.Un exemplu de simplitate si eleganta.
  Probabil ca de aia mi se pare mereu modern (mai ales daca ne gandim in ce perioada a fost realizat).

 • alex

  Bun, dar pentru cine nu a ajuns la Gaudeamus, cum se mai poate cumpara aceasta cartulie ? Am cautat in librarii, am epuizat google-ul si niciun rezultat.

 • hm

  păi nu se găseşte decît la tîrguri.
  poate-oi reuşi eu ceva, să fac rost de cîteva exemplare.
  Vă ţin la curent.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>