despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cofetării, manufacturi

Am început să nu mai cumpăr atîtea prăjituri. O fi vina mea? O fi vina cofetăriilor? Voi ce ziceţi?

Eu zic că e vina cofetăriilor. Eu zic că s-au transformat – din cofetării – în manufacturi de dulciuri. Nu mai vin cu nimic special. Nu mai fac nimic nou. Se gîndesc doar cum să umfle prăjiturile şi să le facă să ţină mai mult.

E trist. Chiar şi cofetăriile bune se plafonează. Alice vinde de rupe; dar nici o prăjitură de la Alice nu depăşeşte banalitatea. De Claus – după o vreme – ţi se apleacă rău de tot. Chiar şi la Constance/Maria poezia s-a terminat.

Pariez pe cofetăriile care ştiu să se folosească de reţete vechi şi de ingrediente bune. Liliana – de la Miciurin, Anomis – din Panduri. Pariez pe cofetăriile care ştiu meargă pe reţetele lor şi să nu facă rabat – cum e Tosca. Pariez pe cofetăriile care se ţin cu dinţii de natural şi de de casă – cum e Victoria.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos.

4 comments to cofetării, manufacturi

  • Ando

    Bai frate, ai luat-o de la inceput de an cu prajiturile !!!
    Nu ti-e mila de mine care incerc sa mai dau jos din “airbag” cum zicea, pe undeva, Constantin !
    Mai nasol este ca si cofetarii aplica aceeasi reteta a “succesului” in afaceri adica:
    – pasul unu : mentin pretul dar reduc gramajul;
    – pasul doi: la gramajul ajustat deja ,dupa un timp, majoreaza pretul ;

    Off topic :m-am plimbat ieri in zona strazii Berzei si o spun cu
    tarie si curaj – mie imi place cum a iesit portiune pana la Stirbei Voda.

  • Mie îmi place cum n-a ieşit de la Ştirbei Vodă la Occidentului. Votaţi Nicuşor Dan! Salvaţi Bucureştii!

  • hm

    Ando, asta e reţeta succesului în toate!
    Constantin, lasă că ne salvează Irinel de-acuma 😉

  • florin

    Vorba(adaptata)a lui nea Matache Macelaru’:Facutul mancarii nu e asa de usor cum crede lumea!Poate ca dupa atata busuioc,rosmarin,coriandru,enibahar,menta si omniprezentul brocolli(brrr,urata planta),ne vom intoarce la ceea ce da cu adevarat gust:piper,usturoi si boia de ardei.Cat despre dulciuri,atata timp cat se folosesc indulcitori,E-uri si alte chimicale,cu greu vom mai simti adevaratul gust al eclerului,savarinei,inghetatei sau banalului cozonac.Ce-as mai manca niste fursecuri ca pe vremea cofetariei de la Infratirea!

Leave a Reply to Constantin Gheorghe Cancel reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>