despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

o zonă bogată.

Patiseria-cofetărie din Rondul Coșbuc e, acolo, de cînd lumea și pămîntul. Și – pe bune! – ar face bine și să rămînă, fiindcă tare-i mai reușesc cîteva lucruri așa, mai „ca pe vremuri”.

N-aveți decît să v-opriți și să le-ncercați, chiar dacă-i departe de stația tramvaiului și nici autobuzul nu mai oprește lîngă ea; deschide după 9 dimineața.

De fapt – mai bine chiar! – luați seama că zona asta, altminterea prăpădită, tîrîndu-și zilele, mai are și alte surprize: o intersecție mai jos, după ce-o cotești pe 11 Iunie, dai de o altă patiserie-cofetărie de modă veche: „Alion”.

Iar dac-o ții încă un pic înainte, fix în stație la Gramont, mai e o patiserie; făcea și gogoși pe vremuri, da’ acuma s-a lăsat.

Toate fără mofturi, francize și firme noi dintr-alea cu scînduri lăcuite și poze cu moși în costum popular – știți voi; și nu-i parte a Bucureștiului vechi mai bogată ca asta.

Mai e patiserie și-n stația de la 11 Iunie – pentru urgențe, ca să zic așa.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>