despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

… dar călătorul?

Pentru călătorul metroului – adică cetățeanul care folosește zi de zi serviciul ăsta public – desființarea hulitelor spații comerciale n-a adus nici o îmbunătățire.

Nu e mai curat în stații… nu e mai lumină… nu arată mai bine tavanele îngrozitoare din care spînzură firele și neoanele… nu se scurge mai puțină apă pe pereți.

Ba chiar, dacă-i cerem părerea, călătorul o să regrete că nu mai are cum să-și cumpere o sticlă de apă, un pachet de șervețele, un covrig, o pungă de bomboane sau cine știe ce mărunțiș cosmetic de avea nevoie la repezeală.

Iar toate locurile rămase în urma dezafectării chioșcurilor îi apar sinistre și deprimante – făcîndu-l să se scîrbească de plimbatul prin dedesubturile orașului – deoarece culoarele nu s-au readus la starea inițială.

Călătorul cere și așteaptă civilizație: iar Metroul nu se gîndește să facă vreun pas ca să i-o ofere.

listă de articole selecționate despre transportul public – aici 

3 comments to … dar călătorul?

 • Cristian M Ioan

  Este o simpla omisiune!

  Nu, nu arat mai bine acum, dar puzderia de buticuri aglomera excesiv spatiile Metroului!

  Dezafectarea”hulitelor” a fost necesara.

  Ai perfecta dreptate cu:

  “Nu e mai curat în stații… nu e mai lumină… nu arată mai bine tavanele îngrozitoare din care spînzură firele și neoanele… nu se scurge mai puțină apă pe pereți.

  Iar toate locurile rămase în urma dezafectării chioșcurilor îi apar sinistre și deprimante – făcîndu-l să se scîrbească de plimbatul prin dedesubturile orașului – deoarece culoarele nu s-au readus la starea inițială.”

  Deoarce treba inceputa – dezafectarea – nu a fost finalizata cu renovare, cum era corect!

 • VT

  Pai stiu ei ce stiu: ministri trec, mafia ramine. Punem pariu ca peste cel mult un an or sa le vedem construite la loc?

 • hm

  Adică se mai construiește ceva în țara asta?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>