despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Pe unde să te-abaţi cînd ţi-e poftă XIV

Iată-ne la o nouă ediție a hărții recomandărilor noastre.

Pe lîngă ea, și cuvenitele vorbe însoțitoare care să ne ajute să vedem mai bine ce s-a mai întîmplat în jur. N-a fost deloc un an neinteresant: ne-a bucurat să putem găsi restaurante noi, la care-i o plăcere să mergem, fiindcă ne era într-adevăr dor să ieșim. De fapt, îmi pare – poate greșesc – că oamenilor le-a revenit tot mai mult cheful să mănînce bine în oraș, lăsînd comandatul acasă mai degrabă pentru „prostii” și feluri obișnuite.

Oricum: avem recomandări din toate. Ne-a plăcut la restaurantele „Mace” și „Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse” și am luat la repezeală, cu interes, din locuri precum „Hala Mahala”, „Buoni e bravi”, „Çeşme” ori „Circus Döner”.

N-a fost chiar anul șaormei obișnuite: cu mîna pe inimă vă zic că nu prea mi-a mers niciuna la suflet!

Un mare cîștig e descoperirea cofetăriei „PlayBake” – bună, bună de tot.

N-am putut adăuga mare lucru în domeniul patiseriei; știți deja că aici stăm din ce în ce mai prost. Reușim, totuși, să lăudăm micuța unitate din Rondul Coșbuc; am păstrat, totuși, pe hartă și cîteva patiserii pe care nu le-am mai frecventat din cauza scăderii calității produselor, cum ar fi cea de la metrou, din Piața Victoriei.

În rest, ce să zic? Ce a mers bine… merge bine-n continuare – asta-i grozav! – și am călcat cu plăcere pragurile tuturor magazinelor preferate.

3 comments to Pe unde să te-abaţi cînd ţi-e poftă XIV

  • Ando

    “Ce a mers bine… merge bine-n continuare – asta-i grozav!”
    Corect, aşa e. Spun asta pentru că, anul trecut, am avut ocazia să merg de două ori la restaurantul “Potcoava” de pe strada 9 Mai (la doi paşi de intersecţia cu Calea Giuleşti şi de stadion). Localul arată foarte bine, serviciul este bun…dar preţurile sunt mari (părerea mea). De aceea, mă bucur să-mi reafirm… ataşamentul pentru “Cuptorul cu lemne”, cel de pe Pache Protopopescu. Meniu bogat, săţios şi mereu bine preparat, serviciu bun, preţuri bune.

  • hm

    Mă bucur, chiar mă bucur. Și pentru că „Potcoava” a rămas bun, dar pentru „Cuptor” și mai tare.

  • Anonymous

    E la fel de importantă ca harta piraților care umblau după comori. Bravo, mulțumim! Se pune bine și fiți siguri că ne folosim de ea.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>