despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nu trebuie să ne fie ruşine.

… de cîteva zile primesc informaţii despre viitoarea candidatură a lu’ Nicuşor Dan la Primărie. Ştiri de prin subsolurile paginilor de ziar, mesaje forwardate, şi aşa mai departe. E normal să fie aşa, dar ceea ce nu vreau să se întîmple e să ajungem să ne simţim obligaţi să-l sprijinim pe N. Dan.

Sprijinul pare o reacţie firească – N. Dan se implică, salvează, e de-al nostru; merită sprijinit – dacă nu el, atunci cine?

În nici un caz să nu punem problema aşa. N. Dan nu e omul pentru Primărie; eforturile sale politice sînt nepotrivite şi dăunătoare taman spiritului cetăţenesc pe care-l cultivăm, aşa cum ştim noi.

Nu – să nu ne fie ruşine să nu-l sprijinim! Nu se cheamă că nu ne iubim oraşul dacă-l combatem pe N. Dan!

Aşa cum nu trebuie să ne fie ruşine că uneori ne luăm o şaormă, că uneori ne place să facem un grătar, că ne uităm la vreun serial tîmpit sau am rîs măcar odată la o glumă proastă de-a Vacanţei Mari; sîntem oameni şi nu trebuie să ne fie ruşine că avem gusturi şi păreri.

Repet – nu sînteţi mai puţin bucureşteni dacă nu îl sprijniţi pe Nicuşor Dan.

Atîta vreme cît N. Dan apare prin media, făcînd valuri, eu – fiindcă aşa ştiu că se face cu dăunătorii – nu-l ignor, ci îl combat.

————————–

La final, o remarcă niţel răutăcioasă la avertismentul apocaliptic lansat săptămîna trecută:

Cetatenii care doresc sa voteze la alegerile locale dar nu nici domiciliul permanent (cartea de identitate) nici viza de resedinta (de flotant) in localitatea in care s-au stabilit, mai au la dispozitie o singura saptamana in care isi pot regulariza situatia. Cateva sute de mii de locuitori ai Bucurestiului sunt in situatia de a nu avea nici domiciliul permanent (cartea de identitate) nici viza de resedinta (de flotant) in Bucuresti. Conform articolului 3 alin. (4) din Legea 67/2004 a alegerilor locale, au drept de vot la alegerile locale cetatenii care au resedinta (viza de flotant) stabilita in noua localitate cu cel putin 3 luni inainte de data alegerilor.

… cu ocazia asta şi-a făcut şi N. Dan buletin de Bucureşti?

25 comments to nu trebuie să ne fie ruşine.

  • florin

    Stimate HM,imi recunosc ignoranta si te rog sa ma ajuti:publica dom’le o poza cu nea Danut asta sa stiu si eu cum arata,asa de amorul artei,ca la votare tot nu ma duc!

  • Florin, dar cauta-l si pe Youtube sa il vezi cum vorbeste, e rarait. Si asta nu e un motiv pentru care ar fi un prost primar. Cum nici motivele enuntate pe acest blog [https://www.simplybucharest.ro/?submit.x=0&submit.y=0&submit=Search&s=nicusor+dan] nu mi se par intemeiate. Hai sa va aduc aminte de ce zice autorul acestui blog ca Nicusor Dan nu e “salvarea”

    1) n-a facut nimic populist la deszapezire
    2) n-are sanse pentru ca n-are sanse (adica candideaza impotriva lui Oprescu, ooopreeescuuu)
    3) n-are ce cauta la primarie pentru ca nu are background in administratia publica
    4) n-are ce cauta la primarie pentru ca inainte a fost în tabăra anti-primărie (fiind oengist)şi acum vrea să facă rocada (HUOOO)
    5) nu conteaza ca e doctor că şi Oprescu e doctor, şi uite ce bine ne-a fost.

    Pe bune, astea sunt argumentele tale? Pai, eu nu-s Nicusor Dan şi nici nu sunt afiliat cu a sa campanie (dar poate o să fiu, că m-a cam zgândărit felul în care îmi pari a fi contra doar de dragul de a fi contra). Permite-mi să răspund acestor argumente, de dragul opoziţiei şi de dragul dezbaterii

    1) Poate că, nu ştiu, omul are altă treabă, şi alte sunt scopurile Asociaţiei lui.
    2) N-am ce comenta aici, e clar că autorul este un fin expert in politica pe langa a fi un clarvazator. Sigur ai auzit de Mockus şi ce-a făcut el în Bogota. http://www.youtube.com/watch?v=gyBe5-irc_4
    3) A făcut destule (vezi homepage-ul site-ului asociaţei şi secţiunea proiecte) încăt să n-aibă nevoie să fi lucrat în administraţia publică. Poate se cere e nevoie de o soluţie din exterior, mai radicală şi mai puţin unsă cu alifii.
    4) Mi se pare irelevant – dacă aşa şi-a dat seama că îşi poate îndeplini misiunea…
    5) Sunt de acord că nu contează că e doctor, contează ce a făcut pentru Bucureşti, că doar ăsta e subiectul – candidatura la primăria capitalei. Plus că una e matematica (plictisitoare) şi alta medicina (populistă, medicul salvează vieţi, ce nobil).

    Chiar, tu cu cine votezi? Sau, şi mai rău, de ce nu candidezi independent? 🙂

  • hm

    Cosmin, fireste ca sînt contra. Aşa cum sînt contra ridicolului.
    Aşa cum sînt contra soluţiilor de faţadă şi de paradă din urbanism şi arhitectură, gen PIDU, Frolu.
    Aşa cum sînt contra articolelor scrise de căscaţi fericiţi că au comunicate de presă pe care să le publice, entuziasmîndu-se la fiecare enunţ de genul “priveşte cum va arăta Centrul Bucureştiului în 2020!!!”

    Acuma, nişte răspunsuri:

    1 – le cere voluntarilor să-l convingă pe bucureştean să-l voteze. Cum? cu vorbe frumoase, cu promisiuni? Cu virale şi spamuri? Cu o lopată şi nişte bătături ce-avea – că şi din asta obţii expunere media, ohohooo!
    2 – exact – n-are şanse. Nu cred că mă înşel.
    3 – nu, n-are. Nu cred în entuziaştii binevoitori. Mi-am luat ceva timp şi m-am uitat pe nişte biografii de primari adevăraţi înainte să zic asta.
    4 – poate nu-i relevant, da’ mie mi se pare ridicol. Şi asta se poate întoarce împotriva lui atît de uşor în campanie. Nici nu le trebuie şerpilor de teapa lui Oprescu multă imaginaţie ca să scrie posterele.
    5 – pagina lui N. Dan se deschide cu informaţia asta – nu cu altceva:

    Premiul I cu punctaj maxim la Olimpiadele Internationale de Matematica din 1987 si 1988.
    Student la cea mai buna universitate din Franta, Ecole Normale Superieure de Paris (1992-1995).
    Doctorat in matematica la Universitatea Paris XIII (1998).

    Nu eu am scris articolele alea în care-l scoteam pe N. Dan ca un salvator al bugetului, doar fiindcă e matematician. Sună fix la fel ca sloganurile “chirurgului” Oprescu.

    Bun, acuma n-am ce face – e între mine şi conştiinţa mea că nu-mi place de N. Dan. Că nu mă reprezintă.
    Cred că e prea devreme să intre în politică. Aş fi vrut să-l văd luînd-o mai de jos, încercînd să atace un post de consilier.
    Pentru mine este important să scap de Oprescu. Aştept să văd care va fi contracandidatul oficial al acestuia – adică acela care chiar ar avea o şansă să-l dea jos.

  • 🙂
    Mi-ar fi placut sa expui mai pe larg in articolele tale de pana acum ce mi-ai zis mie adineauri.

    Disclaimer – nu stiu cine esti si de unde vii, dar banuiesc ca din zona arhitecturii, iar eu nu. Deci nu sunt la curent cu certurile voastre, cu taberele, cu Frolu sau anti-Frolu (intamplarea face sa-ti scriu chiar din cladirea The Ark). Mi-ar placea insa sa inteleg who’s who? Cine e bun, cine e rau?

    Acum, pe subiect > si eu sunt impotriva stilului jurnalistic romanesc mulat pe web, dar e o cauza pierduta.

    1 – pai da, cu promisiuni, asta se face in campanie, se promite. Nu? Critica ta e ca nu are o campanie electorala buna. Pai, poate n-are bani si nici idei. Vrei sa-l ajutam?
    2 – eu am inteles ca n-are sanse, dar nu te-ai obosit sa ne explici, totusi, de ce. Banuiesc ca vrei sa spui ca Oprescu e prea mare, sau ce? Ti-am dat exemplul ala cu Bogota, sa te uiti peste el daca nu-l stii.
    3 – am vazut ca te-ai uitat peste biografii, doar ca nu mi se pare ca ai rationat corect. Poate ca ce e valabil pentru Munchen ar fi dezastruos pentru Bucuresti. Daca nu crezi in entuziasti binevoitori, atunci in cine crezi?
    4 – Eu o iau ca pe o desteptare. A fost finut si naiv la inceput, acu e gata sa se murdareasca cu porcii.
    5 – Da, am stabilit ca nu se pricepe la comunicare 🙂 Dar si eu m-as mandri cu un doctorat in matematica, doar ca nu in contextul alegerilor. Intr-adevar, faptul ca e doctor in mate nu-l face mai bun primar. Dar s-ar putea totusi sa conteze in campanie, unde e un joc al perceptiilor.

    Scuze ca intru asa inflamat in viata acestui blog, dar mai am doua curiozitati, ca sa ne cunoastem mai bine 🙂

    –> spune-mi care-i parerea ta despre protestele astea din ianuarie (sigur trebuie sa fi fost pe acolo)
    –> si mai spune-mi cum vrei sa scapi de Oprescu, cand probabil ca o sa votezi un “contracandidat cu sanse” care vine din aceeasi mocirla politica pentru a se imbuiba fix din aceeasi troaca.

    Mersi de raspuns.

  • Cipri

    Sunt si eu curios de articolul tau.

    In primul rand nu inteleg de ce iti iei din timpul tau sa combati un om care nu are nici o sansa?
    Sa inteleg ca pentru tine e cel mai penibil? Sau te-au agasat mesajele de sustinere?

    Sunt de acord ca nu pot exista personaje mesianice – Romania sau Bucurestiul nu pot sta intr-un singur om.
    Insa pe de alta parte, sunt oameni mai buni si oameni mai putin buni.

    Intrebarea mea e – cand e un om bun si cand e un om mai putin bun?

    Raspunsurile mele (ce ma intereseaza)
    -> inteligenta si educatia (nu smecheria; nu consider inteligent un tip care face bani). Aici de exemplu e relevant doctoratul… (mai ales ca e facut in strainatate)
    -> seriozitate: din nou – sa faci un doctorat e o munca destul de consecventa, mai ales in matematica. Plus activitatea asociatiei.
    -> onestitate: aici e mai greu de evaluat, momentan PARE onest; lipsa gastii politice e un punct in plus
    -> pregatire: e pregatit Oprescu? e pregatit Videanu? era pregatit Basescu? Pana una alta ND (cu asociatia lui) a dat primaria in judecata pentru ca nu-si respecta propriile reguli. Deci ceva-ceva stie.

    Daca ai face abstractie de “sansele” pe care nu le are si ai analiza CV-ul fiecarui candidat si programul propus de fiecare candidat, care ar fi cel mai bun si de ce?

    In final, nu trebuie sa-ti fie rusine sa fii contra lui ND
    la fel cum nu trebuie sa-i fie nimanui rusine sa fie PRO 🙂

  • Bine punctat, Ciprian.
    Eu zic ca omu’ stie mai mult decat ceva-ceva (gratie experientei pe care ai trecut-o in revista), si mi se pare ca ne taiem in stil mioritic craca prin rationamente de genul celor din acest articol. Si ca sa revin la tema, afirmatia “nu se cheamă că nu ne iubim oraşul dacă-l combatem pe N. Dan!” este corecta. Ce este incorect, dupa mintea mea obosita, e felul in care il combatem. Asadar, hai sa discutam punctual despre candidati si programele lor, ca e un subiect fierbinte pentru orasul asta pe care toti vrem sa il salvam (dar fiecare il felul lui).

  • hm

    va voi raspunde maine, daca nu va suparati!

  • RK

    “Nicusor Dan: Am promis că voi strânge toţi câinii maidanezi de pe străzi în primele şase luni de mandat. Exclud soluţia eutanasierii …”

    Aici se vede cel mai clar ca domnul acesta ori e deosebit de naiv, ori e mincinos si las (adica identic cu ceilalti candidati).
    In ambele cazuri e evident ca nu are ce cauta la primarie.

  • florin

    @ HM ,multumesc pt link.Eu folosesc yutubul ca sa ascult+vad muzica si tot felul de clipuri haioase.Chestia cu raraitul vad ca e la moda;sunt o gramada de crainici care au aceasta “inadvertenta” in vorbire.Asta nu inseamna ca nu sunt simpatici sau nu spun bine stirile.Totusi la tv nu e recomandat sa vorbesti ca un personaj din Bugs Bunny,ala care in loc de rabbit zice oabbit!

  • hm

    DECI!
    Să ne apucăm de răspunsuri!
    Cosmin…
    Mi-ar fi placut sa expui mai pe larg in articolele tale de pana acum ce mi-ai zis mie adineauri: păi, nici eu nu sînt perfect. Şi ştiu că mă grăbesc şi nu am răbdare. E păcat.
    Nu vin nici din zona arhitecturii, nici a urbanismului, nici a transportului, nici a administraţiei, nici a istorie, nici a ong-urilor. Sînt foarte particular în demersuri, ceea ce uneori pune la îndoială anumite păreri de-ale mele. E greu să contrazici un arhitect bazat în ceea ce face cu argumentul frust… “da, dar mie nu-mi place!!!”

    Frolu e un tip foarte deştept şi talentat. Se întîmplă să pun la îndoială o parte din planurile sale. Am mai vorbit pe larg aici: https://www.simplybucharest.ro/?p=5083
    Frolu nu este contestat public de alţi arhitecţi, deoarece – pe de o parte – ei nu prea îşi scot ochii în faţa terţilor şi – pe de altă parte – Frolu e suficent de puternic încît să n-ai chef să te pomeneşti cu nişte uşi închise doar pentru că te iei de el.

    Dar Froulu e citat precum Mesia de fiecare dată în presă.

    1 – dacă n-are bani, idei ar trebui să aibă. Ştii? Pe noi ne poate convinge, la noi poate ajunge. Dar trebuie ajungă şi la părinţii noştri, ca să zic aşa; iar pentru asta trebuie altă abordare. Nu mă gîndesc la sacoşa cu făină. S-ar putea chiar să îi dau un sfat-două. Mă gîndesc să-i scriu. N. Dan e un om bun şi ştiu asta. Să vedem.
    2 – am căutat mai multe despre Mockus şi Bogota, dar trebuie să am niţică vreme să citesc.
    3 – Nu e vorba că vreau să aplic orbeşte un stil de lucru sau o procedură verificată. Cred că încă nu e gata să treacă de la amatori la profesionişti 🙂 Te dezamăgesc, dar cred în politicieni. Mi-e indiferent că sînt mincinoşi şi corupţi – pot fi şi constrînşi să acţioneze şi în folosul societăţii. Nu ţin un blog politic, aşa că mă retrag aici din acest punct al conversţiei. Te rog să înţelegi.
    4 – O să vedem, altceva nu putem face. Să vedem
    5 – Bine, mai e pînă intră în campania “adevărată”, mai poate umbla la comunicare. Probabil o va face. chiar sper.

    E foarte bine că vrei să ştii mai multe despre ce cred.
    Nu am fost la proteste. Nu am fost niciodată la nici un protest. Am jurat în 89 să nu mai particip la nici o adunare publică. Mi-au plăcut, protestele.
    Nu mă supără atît de mult mocirla politică, pentru că o iau ca un lucru venit de la sine-înţeles. Oprescu e un primar jalnic, înfiorător de jalnic.
    Trag nădejde că va avea, de data asta un contracandidat care să vrea să cîştige şi care vrea să se bată.

    Îmi pare rău dacă nu am scris mai mult. Nu prea am vreme.

    Cipri, te rog să îmi îngădui încă un răgaz înainte de a-ţi răspunde. Mulţumesc!

  • hm

    Cipri, acuma încerc să îţi răspund ţie.

    Mă agasează lipsa de măsură, cred. E o gaşcă întreagă de groupies care ridică în slăvi orice iniţiativă de salvare, orice comunicat care conţine măcar o planşă colorată.
    Nu prea ştiu că să-ţi răspund – cand e un om bun si cand e un om mai putin bun?

    N.Dan e un om cu multe şi mari calităţi. De multe ori am întîlnit oameni integri care nu pot “lăsa de la ei”. Pare a fi un astfel de om.
    Repet, o să încerc să-l contactez în viitorul apropiat. Nu vreau să-mi schimb părerea despre ideea sa de a candida. Vreau să-l cunosc.

    Oprescu nu era pregătit. Experienţa sa managerială şi administrativă era îngrozitoare!
    Videanu şi Băsescu aveau ceva în spate. Experienţă în consilii, în conducere de şedinţe, un soi de know-how în administraţie. Un soi de înţelegere a viitorului şi a prezentului, care lui Oprescu îi lipseşte de tot.

    De asta a fost aşa de uşor de contrat în instanţă Oprescu. I-a ridicat mingea la fileu lui N. Dan de fiecare dată! Mi-e teamă însă, că în viziunea sucită asupra realităţii a multor cetăţeni, vinovat de înaintarea greoaie a proiectelor bucureştene să nu fie cel ce le-a iniţiat defectuos şi uneori ilegal (Oprescu) ci cel care le-a demascat (N. Dan)

    Nu cred în programe. Oricine ar fi primar, va avea doar şansa să-şi implementeze maxim o idee/ un proiect-două. Bugetul, inerţia, reaua-voinţă din Consiliul General nu permite mai mult! Asta cred! Pe asta se va merge – aşa cum dobitocul actual a mers pe autostrada suspendată.

    Contracandidatul lui Oprescu trebuie să dorească mult Primăria. Nu poate fi E. Udrea şi nici nu trebuie. S. Prigoană ar avea ceva şanse reale. Cred că ar fi mai bun decît Oprescu, dar nu voi fi implicat în nici o campanie.

    Nu uitaţi că Oprescu are prima şansă, aşa cum stau lucrurile.

    Mai bine de jumătate din oamenii din comunitatea online bucureşteană pe care îi cunosc eu îl sprijină pe N. Dan. Pe unii îi supără sincer atitudinea mea. Le pot spune doar că atitudinea mea e sinceră.

  • hm

    RK, eu sînt pentru omorîrea cîinilor. Nici omorîrea lor nu s-ar putea face în şase luni. Nici strîngerea.
    Florin, şi eu sînt rîrîit 😉

  • RK

    Tocmai asta e.
    N.D. nu se jeneaza sa faca traditionalele promisiuni electorale nerealizabile (semn clar ca o sa devina rapid un politician tipic: ineficient si coruptibil) dar are totusi pretentia enervanta ca el este diferit, o alternativa etc.

  • Mersi pentru raspunsuri (si ca mi-ai dat context la treaba cu Frolu), apreciez ca ti-ai luat din timp sa raspunzi, si chiar daca nu tii un blog politic… tot despre politica vorbim, in fond. Recunosc ca acum inteleg mai bine nuantele din articolul tau initial, si-mi cer scuze dac-am parut recalcitrant. Si mai recunosc ca e o raritate sa vad oameni care inca stiu sa dialogheze in blogosfera asta, dar poate nu caut eu unde trebuie.

    De acord cu a-l cunoaste. D-asta am si fost la proteste, ca tot am adus vorba de ele (eram prea tanar in 89). Eu am trimis ieri un mic pseudo-spam catre cunoscuti sa vad cum reactioneaza. Ii anuntam de existenta lui Nicusor Dan si ii indemnam sa afle mai multe despre el, si daca le place, sa ma zica si altora. L-am inclus si pe taica-miu, care m-a sunat mai apoi sa ma intrebe ce-i cu mailul ala, daca lucrez pt. el, etc, ca l-a vazut la TV, ca nustiu cum. Si el critic ca 93,2% din romani. Dar mai avea si dreptate, zicand ca n-are spate (asa cum bine ai remarcat ca au avut Oprescu si Videanu)

    Aia cu sase luni e SF, da. Dar cum ar fi sa-i iasa. Poate are el un plan :))

    Despre contracandidat, aud zvonuri c-ar putea fi insusi Raed Arafat! :))

  • hm

    Dacă ar fi Arafat, ar rupe 🙂
    Dar nu-l văd, sincer vă spun.

    Of, şi mie-mi plac outsiderii… Victoria lui N.Dan, aşa cum stau lucrurile acuma, e să ia undeva între 5 şi 9%. Ar însemna mult, mai mult decît am crede. La fel de important e să iasă cu o imagine bună din toate astea.

  • Ando

    Va rog mult, lasati-l pe Arafat acolo unde este, adica la SMURD!
    Omul la asta se pricepe, asta a visat sa faca, a facut si face foarte bine…
    E dezamagitor sa-l amestecam mereu in toata ciorba asta a neputintelor noastre “romanesti”.
    Ce naiba, acuma cum nu merge ceva-indiferent ce – “il propunem pe Arafat ” !
    Am zis !

  • Eu de data asta nu voi vota anti cineva, ci voi vota cu N.D., cu toate minusurile care i s-au gasit pana acum. Succesul ar fi sa i se duca vestea, da.

    Ando, eu doar am zis ce-am auzit, stii ca nu-s afiliat politic, nu e ca si cum as putea eu sa-l controlez pe Arafat 🙂

  • Freesys

    Cainii vagabonzi precum si Frolu, N.Dan si Majuru cu intreaga lor suita de aplaudaci merita dusi intr-un adapost cat mai departe de Bucuresti.
    Pe Oprescu l-am vazut de 3 ori in actiune de cand e primar, prima data pe prelungirea Ferentari la intersectie cu Valtoarei, a doua oara pe langa ANL-ul de pe Valea Oltului iar ultima oare l-am vazut pe Industriilor adica in niste zone pe care cei mai sus enumerati nu le-au vizitat niciodata.
    Faptul ca “vrei sa salvezi” (pe bani publici) niste cladiri istorice (ale unor privati) nu te recomanda ca primar, mai mari sanse de vot, din partea mea cel putin, le are unul care isi propune construirea a 100 000 de apartamente pentru familiile tinere.
    Imi aduc aminte ca acum 4 ani din partea unui partid vroia sa candideze la primaria orasului un fost om de televiziune care avea in program continuarea sistematizarii orasului, intr-o maniera revizuita si adaugita conforma realitatilor socio-economice de azi. Evident partidul a desemnat pe altcineva care nu a ajuns nici macar in turul 2.

  • Nu că aş vrea să mă bag în discuţia asta, drăguţă cârtiţă, pentru că-mi ştii poziţia faţă de domnu’ Dan, Nicuşor Dan, ca să nu intri la idei! Dar mi-am adus aminte de de Gaulle, care îşi vărsa omul oful, spunând cât e de greu de condus o ţară care are peste trei sute de sortimente de brînză. Ei bine, închipuie-ţi cât e de greu de condus un oraş format din 1.650.000 de oraşe, cu 1.650.000 de primari, că atâţia locuitori ar avea, zice nenea ăla mache, de-i şef la statistică, Bucureştii după recensământ. Că aşa suntem noi, capitaliştii: un om=un oraş=un primar! Să-l văd!

  • O întrebare bună ar fi ,,eu cu cine votez?”. Oprescu şi-a dovedit ,,respectul” faţă de bucureşteni şi faţă de lege, adică n-a făcut nimic, a început ilegal n’şpe proiecte şi, în afară de Pasajul Basarab – pe care l-a şi întârziat mult – nu a terminat nimic început de Videanu (vezi pasajul pietonal de la Eroii Revoluţiei, care mai aşteaptă doar o vopsea ori podul peste CF din Doamna Ghica, de la care discriminaţii au început deja să fure armătura grnzilor aruncate pe acolo; nici măcar gluma aia de pasaj din Şos. Pipera nu e gata încă!). În schimb, o tot ţine p’a lui cu autostrada zburătoare şi bagă bani în tot feul de studii de prefezabilitate, fezabilitate şi cum s-or mai chema. Respectul pentru mediu e şi el nul, în parcurile bucureştene nu a băgat un leu (de ex., podurile din Cişmigiu stau să cadă, Parcul Tineretului arată ca un câmp de la Cernobîl, iar în Herăstrău pici în lac cu alee cu tot), n-a ridicat un deget împotriva defrişării complete a străzii Drumul Taberei, în schimb a ştiu să radă juma’ de oraş şi să lase ditai maidanul în loc (vezi terenul delimitat de Str. Buzeşti, Polizu şi Cal. Grivţei de ex.). Aşa nu se mai poate.
    Prigoană n-are nimic în comun cu primăria… a mai vrut el să candideze şi acum 4 ani şi singurul aşa-zis proiect al lui era să desfiinţeze tramvaiele şi troleibuzele ca să lărgească străzile. Probabil asta o să facă dacă iese primar, că al lui coleg Scripcaru deja s-a umplut de bani dintr-o treabă similară făcută în Braşov. În rest, să nu vă aşteptaţi la altceva de la el.
    —-
    Despre câini s-a mai discutat… de strâns poţi să îi strângi în 6 luni, da’ n-ai un’ să-i duci. De omorât… nu ai cum, e şi ilegal, e şi imoral e şi scump, tocmai pentru că nu poţi să scapi de cadavre oricum şi oriunde. Plus că oamenii o să îi ascundă prin blocuri, magazine şi alte proprietăţi private (cum s-a mai întâmplat pe vremea lui Băse). Mai grav e că nici asociaţiile de locatari nu sunt lăsate să întreţină câinii (adică făcut coteţe şi ţarcuri şi închis curţile blocurilor), chiar dacă ar vrea (de ex., la noi la bloc toţi hrănim 2 câini care dorm lângă bloc… am vrea să amenajăm ceva pentru ei, da’ curtea e domeniu public şi pentru orice coteţ şi gard trebuie n’şpe taxe, aprobări şi planuri tehnice). După aia o să trecem la omorât pisici (că doar unii sunt alergici la ele), după aia porumbei (că merg în ciulama) şi după aia cerşetori, că ne enervează.

    Să vedem cine va candida la PMB. Că pe Oprică nu-l votez nici să mă plăteasă, pe Prigoană (saul alt pedeleu) nici atât. Dacă N. Dan va candida şi o să am de ales între el şi ăia 2, clar votez cu N. Dan. Dar mai e până la alegeri.

  • hm

    E un exemplu, da.
    E cam romantic pe gustul meu, da’ asta nu e un criteriu 🙂
    În fine. Vezi însă că activitatea şi experienţa administrativă a lui Mockus era substanţială şi înainte. Mockus nu venea “din afară”. Amănuntul ăsta – meschin, poate – nu-mi dă pace.

    Discuţia delicată ar fi în jurul ideii de “moral” şi de “reformă morală”. Nu zic că nu ar prinde la noi, zic altceva. Că, în realitate, în sinea lor, cei mai mulţi concetăţeni se consideră foarte morali şi foarte conformi cu normele. Şi că o fi nevoie de o reformă, da’ să nu fie pentru ei.

  • hm

    şi încă un amănunt de chiţibuşar…
    N.Dan trebuie să-şi consolideze lookul. Majoritatea articolelor care-l ilustrează cu poza din arhiva publicaţiei respectie îl dau încă cu părul lung şi uneori neras. Actualmente N. Dan are părul scurt; să-l ştie, dom’le, lumea pe stradă!!

    …aş fi foarte interesat de poziţia lui Nicuşor Dan faţă de PIDU. Vorbesc serios, dacă-l aud spunînd că PIDU – în forma actuală – e o porcărie, mă duc să lipesc afişe pentru el.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>