despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Biserica Ortodoxă Română ucide

Aţi aflat că Biserica Ortodoxă Română a lansat candela oficială de folosit de Paşte.

Aţi rîs; v-aţi enervat – reacţii normale.

Însă e mai mult la mijloc. Citiţi aici:

Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie, cu o durată de ardere de aproximativ 60 ore şi este fabricată dintr-un amestec de parafină şi ulei de palmier, având caracteristice specifice cultului creştin-ortodox.

Prima dată mi s-a părut haios că specific cultului nostru ortodox este folosirea uleiului de palmier.

Dar după rîs vine plîns – căci folosirea uleiului de palmier cauzează dezastre ecologice:

Cererea [de ulei de palmier] creşte de la un an la altul, producţia urmând să se dubleze până în 2020. Principala consecinţă ar fi accelerarea despăduririlor în zonele intertropicale, îndeosebi în Indonezia. Culturile de palmieri pentru ulei au impactul cel mai nefast (alături de cele de soia) asupra mediului şi a habitatelor din aceste regiuni. Producătorii taie masiv pădurile pentru a mări terenurile destinate producţiei. Principalele ţări producătoare (Malayezia, Indonezia – Borneo şi Sumatra) au pierdut astfel 90% din păduri în numai două secole, punând în pericol habitatul natural al urangutanilor şi multe alte specii (tigri, rinoceri, elefanţi). Altfel spus, este vorba despre unul din cele mai mari dezastre ecologice din lume.

Dacă nu se face nimic, 98% din pădurile umede indoneziene vor dispărea până în 2020. Pe insulele Sumatra şi Borneo, pădurea dispare într-un ritm alarmant, de 1,5 milioane de hectare pe an!

Nu trebuie uitat faptul că producţia de ulei de palmier emite o cantitate imensă de gaze cu efect de seră. Defrişarea unui hectar de pădure tropicală poate duce la eliberarea în atmosferă a 500 – 900 tone de bioxid de carbon (CO2) şi, dacă este vorba de secarea unui hectar de turbărie naturală, se ajunge la 3.750 – 5.400 tone de CO2 în câţiva ani.

Pe scurt – lumînările pe care le vinde Biserica Ortodoxă Română omoară creaturile Domnului.

NU CUMPĂRAŢI ACESTE LUMÎNĂRI, DRAGI PRIETENI.

Poza – din articolul ăsta din Daily Mail.

10 comments to Biserica Ortodoxă Română ucide

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>