despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Mulţumesc

Tii!

După căderea Zidului Berlinului şi abolirea apartheidului, cea mai tare chestie din lume se amînă pentru o dată care va fi comunicată ulterior, fiindcă Nicuşor Dan s-a ales cu praful de pe tobă la alegeri.

Mulţumesc.

Dragii mei, voi cei care nu mi l-aţi ales pe Nicuşor Dan nici primar, nici consilier – vouă vă mulţumesc; şi vă mulţumesc sincer, fără ironie.

Aţi arătat ce încerc să spun de luni de zile: că Nicuşor Dan nu e pregătit pentru Bucureşti.

Mulţumesc, dragii mei.

10 comments to Mulţumesc

  • Dan

    ND ca persoana avea sansa lui sa se maturizeze (uman si politic) sau sa se faca de ras in continuare insa de partea cealalta a baricadei. Problema candidaturii lui trebuie privita si din alt unghi, cel simbolic: cu siguranta ca anumiti oameni l-au urmarit si sustinut din umbra si foarte probabil ca nu l-au crescut de la zero ci doar l-au preluat pe parcurs pe masura ce procesomanul nostru a capatat notorietate (in sensul bun sau in sensul rau, depinde pe cine intrebi). Daca privim aceste alegeri drept un experiment sociologic cu siguranta ca imaginea capata mai multe nuante; pare sa existe un procent semnificativ de alegatori care nu sunt reprezentati de actuala clasa politica si tocmai s-a obtinut demonstratia faptului ca pe piata e loc pentru proiecte politice noi. Nu ma astept insa ca un astfel de proiect politic sa mearga pana la capat cu vreo platforma generoasa; cel mult va ajuta la o rotatie de cadre in zona ciolanului timp de 1-2 legislaturi si apoi va dispare in neant.

  • Poe

    @hm, mie personal mi se pare ca deja dai in ridicol cu aversiunea ta fata de Nicusor Dan. Ori il sustii si scrii despre el, ori nu il sustii si il ignori. Ti-am citit articolele, inteleg punctul tau de vedere, dar nu iti inteleg reactiile, exagerate si aparent nemotivate. Te bate cineva la cap in fiecare zi in legatura cu ND si tii sa-i raspunzi? Sper sa-ti treaca si sa mai citim si altceva pe blogul tau decat posturi despre el.

  • Doesn't matter

    Iti citesc blogul de ceva timp si imi parea interesant si echilibrat. De bun-simt, mai pe scurt. Nu mai este. Nici echilibrat si nici de bun-simt. Nu sunt fanul lui Nicusor Dan, am aflat despre el de pe blogul tau.
    Devii penibil cu genul asta de articole. Normal, este doar parerea mea. Si blogul tau. Si noi, ca poate nu sunt doar eu cu aceasta impresie, devenim viitorii tai fosti cititori.
    O zi faina sa ai si sper sa iti gasesti cauze mai inalte si demne de a fi dezbatute pe aici.

  • De unde rezultă că Oprescu e pregătit pentru Bucureşti. LOL.
    (Dacă ăla de-a pierdut vasăzică că nu-i pregătit, vasăzică că ăla de-a câştigat e pregătit.)

    În aceeaşi logică, toţi cei care au obţinut un loc în CGMB sunt pregătiţi pentru Bucureşti. Şi anume:
    USL: Cornel Pieptea, Manuela Violeta Popescu, Ancuţa Sorina Comănici, Adrian Neacşu, Maria Popa, Marcel-Octavian Nicolaescu, Gabriel Naghi, Cristian Marian Olteanu, Valeriu Marian Manolache, Mihai Comănescu, Mihai-Doru Giugula, Ioan-Răzvan Sava, Ion Stan, Remus- Cătălin Câmpeanu, Mihai Peptan, Cornel Constantin Poteraşu, Aurelia-Graţiela Drăghici, Felix Mihai Tache, Bogdan Cristian Georgescu, Ştefan Cristian Rădulescu, Vladimir Alexandru Mănăstireanu, Andrei Nicolae, Mircea Rizoiu, Mihnea Ştefan Ţălau, Ana Claudia Ţapardel, Ion Cosmin Ilina, Dorin Popescu, Nicolae Sorin Mărgărit, Ramiro Robert Eduard Angelescu, Cătălin Gheorghe Bologa, Dragoş Florescu, Vlad Mustăciosu, Gigel Paraschiv, Lăcrămioara Alexandre Fontoura, Alexandru Dan Darabont.
    PDL: Vasile Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, Simona Creţu, Ionel- Cristinel Deaconescu, Marius-Cristian Ţugurel, Cătălin Lucian Iliescu, candidatul la Primăria Sectorului 2, Mircea Cristian Raicu, Florin Vlădan, Tiberiu Ionel Nicolin, Maria Mirela Dinu, Silviu Văduva şi Ioan Şteţco.
    PPDD: Radu Paul Orzaţă, Richard Vicenţiu Ghiţă, Cornel George Comşa, Julia Zorkoczy, Eugenia Ana Maria Popescu, Ştefănel Dan Marin şi Cristina Elena Nicolescu.

    Aferim!

  • hm

    dragii mei – celor pe care i-am enervat: chestiunea mea cu Nicuşor Dan a ţinut de conştiinţă; şi cînd e vorba de conştiinţă nu prea am măsură.
    Am fost părtinitor, desigur, dar nu am avut de ales.
    Da – să ştiţi şi că am fost bătut la cap, am fost invadat de el şi de ei – cei care au socotit că aş fi mai fericit dacă aş şti din oră în oră ce mai face N.D.

    Acuma – gata; dar a trebuit să mulţumesc celor care mi-au fost alături, înţelegeţi.

    Revenim cu conţinut şi subiecte: asta e o promisune.

  • hm

    @diacritica:
    e cu dus şi-ntors, întotdeauna.
    Mă gîndesc la perversitatea situaţiei: cu mai multe voturi primite decît un listac, Nicuşor nu a prins Consiliul.

    Şi totuşi, nu e greşit.

    Politicianul mărunt care a reuşit să convingă un partid să-l pună pe un loc eligibil a demonstrat ceva: că vrea [la ciolan] că e interesat, că are nişte abilităţi.
    Aşa că nu mi se pare chiar aiurea ca un independent să fie nevoit să strîngă direct atîtea voturi – ca să demonstreze şi el ceva.

    Altfel, mulţam! Că poate eu – la supărare – nu-ncheiam cu “aferim” ci cu alt cuvînt… tot turcesc 🙂

  • hm

    @Dan: aştept – curios sînt!

  • Freesys

    Pacalici cu lipici la pacalici. Uite inteligenta votantilor ND: la primarie l-au votat 10% si la consiliu 4%.

  • hm: Îţi demonstram doar că raţionamentul tău e fals.
    Spui aşa:
    ND nu a fost ales primar/consilier.
    deci
    ND nu e pregătit pentru Bucureşti.

    Ceea revine la:
    Ştefănel Dan Marin a fost ales (PPDD).
    deci
    Ştefănel Dan Marin este pregătit pentru Bucureşti.
    (O fi, dar asta nu decurge nicicum din faptul că a fost ales.)
    şi
    Oprescu a fost ales.
    deci
    Oprescu e pregătit pentru Bucureşti.
    “Pregătit pentru Bucureşti” conform criteriilor tale, alea pe care i le-ai aplicat lui ND, iară nu cele din categoria “că vrea [la ciolan], că e interesat, că are nişte abilităţi”, cu care încerci să te scoţi acu’ 🙂 . Că presupun că pe ND, când ai tras concluzia că nu-i pregătit, nu după dorinţa de ciolan l-ai analizat. 🙂

    Înţeleg că pe mulţi i-a agasat campania lui ND (şi pe mine m-a), nu înţeleg bucuria că n-a prins nici măcar un loc în CGMB. Era printre puţinii frecventabili de pe listele alea şi ar fi fost în mod sigur printre cei mai puţini nocivi (ca să nu intru în adjective pozitive) în CMGB.

    Să te bucuri că un om cât de cât decent şi coerent n-a intrat în CGMB numai pentru că te-a agasat campania lui înseamnă să-ţi dai cu stângu-n dreptul.

    Faptul că ND n-a intrat în CGMB nu înseamnă că ND nu e pregătit pentru Bucureşti. Înseamnă, pur şi simplu, că Bucureştiul nu e pregătit pentru genul ăsta de oameni. Înseamnă, după cum a rezultat din alegeri, că Bucureştiul e pregătit pentru Oprescu primar şi Prigoană consilier. Pur şi simplu.

    Nu-s defel fan ND, m-a agasat campania de pe FB. Înverşunarea – ante şi post factum – contra lui ND îmi pare însă tristă.

  • hm

    pai nu te contrazic cand e vorba de rationamente.
    Doar ca vezi tu, nu l-am comparat niciodata pe ND cu nimeni, ci l-am judecat ca personaj in sine – si asta fuse concluzia mea.

    Si mai zic ca am fost blînd cu el, că material mai am – din păcate pentru el.

    Mie mi se pare foarte trist că, după 20 şi ceva de ani de democraţie, ajungem în starea de a trebui să ne punem speranţele într-un gagiu simpatic, că altceva nu e!
    La fel de trist ca şi constatarea că, dacă de atît au fost în stare cei care l-au consiliat, e de rău! Crema-cremei şi elita-elitei (că aşa se lăudau, nu?) nu s-a prins de nişte adevăruri simple.

    … publicul-ţintă: lumea culturală? elita? ong-işti? upper-staff&shit? Păi cum naiba să propovăduiască AŞTIA cuvîntul domnului Nicuşor maselor, cînd AŞTIA nu doar că dispreţuiesc oamenii care nu-s ca ei, dar le mai e şi o frică de se cacă pe ei de ceea ce numesc “popor”?

    Oare de ce pune lumea botul la Oprescu? Doar pentru că e lumea proastă? … ce comod.
    Lumea ar pune botul şi la Nicuşor, dacă Nicuşor ar veni la lume; şi nu cu elitisme de neam-prost (care nici măcar nu sînt ale lui, culmea! sînt ale celor care l-au susţinut!! că Nicuşor e un tip foarte la locul lui şi cuminţel)

    Omenilor – totuşi – le plac oamenii deştepţi, şi-i respectă. Dacă oamenii deştepţi nu le amintesc constant că sînt mai deştepţi decît ei, restul.
    Aşa că oamenii se mulţumesc să urmeze, în lipsa unui om de respectat, un om de temut, un om şmecher, un om despre care ştiu că se descurcă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>