Placinte cu tigaia

Iti trebuie:

- Faina, cam juma’ de kil

- Lapte, un pahar

- Un pic de sare

- Un cub de drojdie

- Putin ulei

Faci un aluat, din toate astea, asa cum trebuie; intai maiaua, lasata la loc cald, si apoi restul.

Cat stai sa creasca, spargi 3-4 oua si amesteci cu niste branza sarata. Cea mai buna e telemeaua de oaie.

Cand a crescut aluatul, il intinzi. Faci bucati cam cat o farfurie lata, pe care pui umplutura-branza cu ou. Impaturesti cu grija si pui in tigaia cu ulei incins. Se prajesc imediat. Merg fierbinti sau reci.

Aluatul e la fel de bun la gogosi si la pizza.

 

Iskender kebap

Nu e greu!

Foloseste paine uscata-crutoane. Poti sa-ti faci in cuptor sau sa cumperi.

Ia niste carne: un kil. Merge orice, dar sa fie mai grasa si sa o tai cubulete mici. Apuca-te s-o prajesti. Taie si o ceapa, niscaiva usturoi, piper, boia-si da cu ele peste carne.

Prajeste separat vreo doua tigai de cartofi.

Daca vrei, prajeste si niste ciuperci.

Intre timp, carnea s-a mai fript. Pune pe ea bulion, cat vrei, si mai las-o.

Ia juma de litru de smantana, pune sare, piper, usturoi, ceva verdeata, si amesteca.

Totul e gata. Inchipuie-ti ca ai impartit farfuria in doua:

Pune in farfurie asa: in prima jumatate crutoanele si peste ele, sosul si carnea.

In cealalta jumatate cartofii, ciupercile, si, langa, smantana.

E bun si daca sta.   

 

Yorkshire pudding

Se face repede!

Ia carne, de care vrei. E buna mai grasa. Tai-o cuburi si frige-o. Pregateste o ceapa si ceva usturoi, dar inainte sa le arunci peste carne, ia vreo trei-patru linguri din grasimea in care frige carnea, si pune-o deoparte.

Fa un aluat:

- 2 oua

- un pahar de lapte

- faina, o cana zdravana

- putina sare

Amesteca totul, bine. Nu trebuie sa fie foarte consistent.

Da drumul la cuptor, tare.

Pune peste carnea care frige bulion si niste sos Worchester.

Intoarce-te la aluat: pune grasimea si mai amesteca.

Ia un vas pentru copt, unge-l cu ulei si baga-l asa in cuptor. Putin.

Scoate-l si pune aluatul. Lasa-l in cuptor vreo zece minute sau cat e cazul- pana cand incepe sa se rumeneasca.

Carnea e facuta. Opreste-o.

Pune carnea si sosul deasupra aluatului, si mai lasa-l un pic in cuptor.

Maninca-l imediat.

Cum faci acasa tot ce-ai mincat...sau ce n-ai mincat in oras? 

E mai simplu decit te-ai gindit: si iti ia mai putin timp decit te-ai temut!

 

 

 

 

 

raspunde la

hm@simplybucharest.ro

in 24 de ore