despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

oameni şi administratori

Nu m-am prins niciodată. Care e mecanismul prin care un cetăţean normal, obişnuit, se transformă într-o jivină comunitară, care-şi duce viaţa lipind anunţuri, socotind maşinile din parcare şi căutînd pisicile din apartamente? Probabil cînd cetăţeanul ăla devine adminstrator de bloc.

Atunci cetăţeanul poate, în fine, să scrie fel de fel de afişe ca să fie sigur că e luat în serios – un soi de monitor oficial al scării de bloc – ca şi ăsta:

agentul de pază de la intrarea în bloc are funcţia de portar, nu de uşier

… să se ştie!

6 comments to oameni şi administratori

  • anunţul e oarecum de bun simţ.
    dar virgula dintre subiect şi predicat… 🙂
    P.S.: portarul din blocul unei prietene, după ce m-a văzut plecând de câteva ori dis-de-dimineaţă, a întrebat-o dacă e cazul să-i spună administratorului să mă treacă la întreţinere. o, bietul om, ce-a urmat…

  • hm

    mâncători de parizer… cu cap de parizer.

  • Dan

    Pai administratori sau presedinti de bloc au devenit de-a lungul timpului in general oameni trecuti de prima tinerete cu mult timp liber, in special persoane pensionate inainte de limita uzuala de varsta (de prin armata, militie, pe motive medicale sau pe spaga). Creierul uman e un mecanism care se degradeaza natural in timp, degradarea fiind mult accelerata in lipsa provocarilor intelectuale – ma uit si la parintii mei, oameni cu scoala care acum isi duc viata doar intre casa si piata. Poate e o explicatie prea elevata insa cred ca e cea reala – asta e materialul (hranit poate doar cu parizer), cu el lucram!

  • hm

    mi s-a propus şi mie o funcţie dintr-asta odată, recunosc.
    chiar dacă mai găseam loc pe cartea mea de vizită, am refuzat 😉

  • just_me

    si tata a fost administrator de bloc timp de aproximativ 10 ani
    insa a renuntat din mai multe considerente:
    -suna soneria la usa fix la 15 minute dupa ce se termina programul de strans intretinerea, ca nu au avut timp sa ajunga in intervalul respectiv, dar de fapt asta devenise un obicei
    -au inceput sa apara suspiciuni cum ca “ar fura”. niciodata dovedite, insa daca iti iei ceva in casa, gata…trebuie musai sa fie cu “banii de la adminsitratie”

    A demisionat cu capul sus, iar dupa aceea nu de putine ori i s-a propus sa reia aceasta functie, insa a refuzat (pentru ca nu ai oameni in bloc cu care sa lucrezi)

  • fericit ca in sfarsit am centrala proprie

    asta e marea buba cand stai la bloc..nea puturosu’ care nu vrea sa se deranjeze pt. nimic..vrea doar sa puna afise si sa incaseze.
    daca apa calda si caldura e de la radet chiar c-ai pus-o..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>