despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

7 maşini vechi

… e vremea pentru nişte noi maşini vechi! Şi ce maşini – numai specialităţi, dragii mei.

Da! Prima bucată e chiar de zile mari! E ceva ce ne-am obişnuit să numim, în limbajul nostru de lemn modern, iconic: o camionetă Ford din ’50. Ei, cum să ratezi aşa ceva? Chiar nu poţi! Şi pozele le-a făcut nu Ando, ci prietenul lui, Cristi – mulţumesc mult!

Mergem mai departe, cu alt camionel legendar. Cînd îl vezi, te ia rîsul… dar cînd vezi cît trage, îţi ţii ciocul mic. Modelele Unimog au fost construite de Mercedes imediat de după Război. Ce vedem aici e un Unimog 406, apărut în anii ’60:

… dacă vă uitaţi la serialele englezeşti, sigur că vă vine-a crede că fiecare englez care se respectă ţine, lustruită-n garaj, cîte-o bijuterie dintr-asta.

… că o fi aşa – sau mai degrabă nu, ce mai contează! Maşinuţa asta e un Austin Healey 3000, apărută la sfîrşitul anilor ’50. Da! Ce bucată, pot s-o mai zic odată!!!

Am mai povestit noi de maşinuţele astea de mai jos, dar fiindcă nu aveam poze de-aproape cu ele, Ando m-a ajutat iar:

… iată, deci, un LuAZ verde-verde şi-n toată splendoarea lui!

Şi tot o revenire – de data asta a unei dubiţe Barkas, fiindcă mai demult am văzut doar camioneta:

Hai să trecem iar Oceanul: să vedem nişte frumoase adevărate; şi americane, pe deasupra!

Ando mi-a trimis două Caddillacuri Eldorado:

Ce să zic? Mi-am cam prins urechile în modelele astea, mai ales gîndindu-mă că au fost vreo 11 generaţii de astfel de maşini; fiecare cu variante şi variaţii. Da’ sigur sînt de pe la-nceputul anilor ’70.

E în Bucureşti un cetăţean care cam colecţionează maşinuţe dintr-astea; pe lîngă Eldorado-ul cel alb, mai are şi un De Ville coupe, model ’65. Aici mi-a fost mai uşor – De Ville e o serie mai de lux şi am găsit repede informaţii despre Caddillacul din poze:

Închei cu o veste bună; cu un soi de atunci şi acum – dacă-mi daţi voie. Ando pozase – mai an – o Skodiţă 1000MB care nu părea să mai aibă mult de trăit; dar, recent, a văzut cu bucurie că maşina s-a întors la viaţă!

… da – veşti dintr-astea, să tot primeşti; mă bucur!
(alte şi alte maşini – aici)

26 comments to 7 maşini vechi

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>