despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Sectorul de… supermarket‏

scris de Florin

După o perioadă de acalmie, în “Sectorul de Verde” al lu’ dom’ primar Chiliman, se construieşte din nou. Nu ar fi o nenorocire dacă s-ar construi în spaţii ce au nevoie sa fie ocupate (ca sa nu mai arate ca maidanele de secol XIX) sau ca sa se ridice ceva folositor.

Atunci însă când se construieşte doar de dragul de a se construi şi când construcţia înghite spaţiul verde, problema se schimbă.

La intersecţia bulevardului Bucureştii Noi cu şoseaua Chitila se afla un părculeţ:

Ani de zile sub ramurile pomilor de aici te puteai adăposti de soare sau ploaie. De ceva vreme nu se mai poate pentru că parcul a disparut sub un magazin Mega-Image cu parcarea aferentă.

De ce mai era nevoie de încă un supermarket când, atât pe Chitila (tot Mega-Image) cât şi pe Bucureştii Noi (Penny) erau doua astfel de magazine, nu înţeleg. Si dacă se voia încă un  Mega-Image de ce nu s-a facut în spaţiul fostei intreprinderi Marmura sau vis-a-vis de actuala locaţie, unde e un spaţiu tocmai bun. Aaaa! – dar staţi aşa: Marmura e a lui Videanu şi spatiul gol, probabil, tot al vreunui investitor de succes.

Sper ca dom’ Chiliman sa nu transforme “Sectorul de Verde” în “Sectorul de supermarket”.

6 comments to Sectorul de… supermarket‏

 • Ando

  Adevărată bătaie de joc. Cred că, în curând, ăştia de la Mega- Image vor face şi magazine ”de scară” la blocuri !, ceea ce ar fi mai bine decât să distrugă arborii oraşului.
  ”Modul in care interactionam si relationam cu mediul inconjurator si comunitatile in care suntem prezenti este foarte important pentru noi.”
  Asa scrie pe site-ul lor la capitolul -Responsbilitate Corporativa…
  http://www.mega-image.ro/corporate/proiecte.php

 • hm

  aşa zic toţi, că e frumos…

  Vede-i-aş controlaţi la sînge… cu monopolul lor pe sortimente şi preţuri. Şi cu altele.

 • jul

  Constructia acestui Mega Image pe un spatiu verde unde puteai sa respiri in zilele nebune de vara a fost abuziva de la inceput. Acel parc a fost furat de Virginica Tanti Dumitrescu cu colaborarea institutiilor statului. A fost furata chiar si o bucata de strada: Armasului. Gardul este mobil si este schimbat in fiecare noapte cucerind metru cu metru. Bucata aceea verde a devenit o intinsa bucata de asfalt adaugand inca ceva la sufocarea orasului. Boicot Mega Image care contribuie la uratirea orasului!

 • florin

  @jul-la inceputul lucrarilor gardul santierului era trasat doar pe jumatate din spatiu,urmand cu aproximatie o carare ce mergea de-a lungul zonei verzi si care nu afecta foarte tare parculetul.De la o zi la alta insa,probabil noaptea,hotzeste,gardul a fost mutat la trotuar.

 • horea

  Mega Image – Bucurestii Noi nr.7-9 , magazinul din cauza caruia un parculet din Bucuresti a distrus. Organele de control ale statului trebuie sa reactioneze pentru a verifica cat din terenul cu pricina apartine Virgicai Tanti Dumitrescu si cat domeniului public. Daca nu o va face e clar de ce se spune ca MAFIA A INVINS! Felicitari primarului Chiliman care permite luarea cu asalt a cartierului Bucurestii Noi, candva cel mai linistit loc din Bucuresti!

 • hm

  tot parcul a dispărut.
  vorba cîntecului… They paved paradise / To put up a parking lot

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>