despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă…

scris de Ando

Mini-expoziţia de pe gardul ASE din Piaţa Romană ne aduce câteva imagini cu biserici din sud-vestul Transilvaniei – mai precis din judeţul Sibiu, reunite sub genericul “Ca-ntr-o Duminică de taină”. Este parte dintr-un studiu mai amplu al dr. Ioan Ovidiu Abrudan, lector la Facultatea de teologie “Andrei Şaguna” din Sibiu.

Dacă sunteţi prin zonă, merită pe deplin un popas.

Pe bulevardul Ferdinand, lângă staţia Horei, cam la mijlocul distanţei dintre Foişor şi Şos. Mihai Bravu, se pregăteşte de “relansare”- după o pauză de vreo 3-4 ani, nici nu mai ştiu bine – una din primele benzinării particulare care au apărut în oraş după ’89.

Mult timp am alimentat de aici, fără probleme.

E de bine, pentru că cele alte câteva staţii din zonă (cea de vizavi de liceul Iulia Haşdeu, cea de pe str. Vaselor sau cea de pe Maşina de Pâine) s-au închis de mult şi cea mai apropiată e OMV-ul de lângă fostul Electroaparataj, pe şos. Pantelimon.

Tranziţia nu iartă! Fostul restaurant “La Scînteia” (tot de pe bulevardul Ferdinand)… s-a stins şi în locul său a apărut acum “Trattoria Sale e Pepe”.

1 comment to Din fugă…

  • Ştefan (nokia)

    Benzinăria aia aparţine unui mic lanţ acuma.
    În 1941 se afla la Foişorul de Foc. Nu ştiu când a fost mutată la rondul de la Horei.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>