despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

City Mall a murit!

V-aţi întrebat dacă City Mall s-a închis de tot? E în faliment de cînd s-a deschis, vorba fie-ntre noi. Mă mir că nu-i pun odată şi-odată un  lacăt mare pe uşă şi lasă cetăţenii să intre înăuntru şi să se sperie de ce pustietate e…

scris de Ando

Luni seară, adică pe 1 octombrie, înainte să iau tramvaiul (acum am văzut că tramvaiul 1 are – mai nou – ca punct terminus Şura Mare, de unde vine şi pleacă din şi spre cele două direcţii principale: una spre şoseaua Viilor, str. Progresului, podul Basarab, şos. Titulescu etc, cealaltă spre Calea Şerban Vodă, Bd. Şincai, NervaTraian, bd. Octavian Goga, Calea Vitan, şos. Mihai Bravu etc) am intrat în mall-ul cu pricina. Tristă imagine! Scările rulante înţepenite, iar accesul la ele barat cu cordoane. Câteva standuri deschise la parter (parcă ceva cu telefonie, n-am reţinut prea bine). Paznicul de serviciu mi-a spus că în rest totul e închis…

City Mall, practic, a murit. Să vedem în ce se transformă.

11 comments to City Mall a murit!

 • Cind te gindesti cit potential a avut, e de-a dreptul tragic. Tot cartierul Giurgiului era in zona de captare, inca mai e, de fapt. Nu stiu cum sa-mi explic falimentul lui. Ori proprietarii au fost prea lacomi si i-au nenorocit pe retaileri cu chiria, ori in Giurgului stau cei mai saraci bucuresteni care n-au fost in stare sa tina un mall de dimensiuni mici, in viata.

 • hm

  păi dacă City Mall s-a lansat tîmpeşte, ignorînd potenţialul Giurgiului, Olteniţei, Berceniului? La vremea aia nu era mall nici la Piaţa Suddului, nici în pe Metalurgiei.

  NUUUU!!! CIty Mall s-a poziţionat… “la 5 minute de Piaţa Unirii”.
  Da – deştepţii au crezut că o să vină puhoi de oameni din TOT oraşul la Şura Mare!!!

  City Mall, la fel ca şi Liberty din Rahova, moare pentru că nu a băgat în seamă cartierul de pe urma căruia ar fi putut şi ar fi trebuit să trăiască!

 • Experientele mele placute de la City Mall dateaza demult. Sa tot fie vreo 4-5 ani.
  1. Aveau unul din primele magazine Nautica din Bucuresti (al treilea dupa cel de pe Magheru si cel din Mall-ul Vitan). Avea niste preturi de speriat pentru mine, la vremea aia. Reprezenta magazinul de la care aveam sa imi iau hainele atunci cind aveam sa fiu bogat :P.
  2. Intr-o seara, tot acum vreo 4-5 ani, am vazut Australia la cinema, acolo, cu niste prieteni care stateau in Tineretului.
  3. Acum vreo 2 ani, la magazinul Primavara, de la parter, se gasea Bundaberg Ginger Beer.

  Totusi au avut o perioada decenta atunci cind s-au lansat. Mall-ul s-a prabusit efectiv in timpul crizei, ceea ce ma face sa cred ca romanii nu au pus botul la marketingul ratat pe care si l-au facut, si tot localnicii l-au tinut in viata atit cit s-a putut.
  Prietena mea, foarte pretentioasa la cumparaturi, ca si mine de altfel, gasise la City Mall, magazinul Time Out, singurul de la care isi mai putea cumpara niste blugi normali (a se citi, nerupti, cu talie normala, etc). Cam cu un an in urma, cind a vrut sa-si mai ia o pereche, am constatat si disparitia Time Out-ului din lista de magazine…

 • Ando

  @Valentin :eu zic ca treaba e “amestecata”:geografic vorbind-pozitia mall-ului este, intr-adevar, foarte buna (statie de metrou la doi pasi,mai multe linii de tramvai si de autobuz, plus statia de benzina OMV de alaturi, ca sa nu mai vorbim de parcarea proprie etajata )
  Asa e-practic sunt doar 2 statii e metrou din Unirii- deci cam 5 minute …plecand de la aceasta realitate, din cate am citit, proprietarii s-au aruncat la niste chirii exagerate pentru retaileri. Bun,inteleg asta la inceput, dar cand vezi ca astia nu au volum de vanzari, o lasi si tu mai moale cu chiriile !
  Asta pe de-o parte. Pe de alta parte, cartierul Giurgiului, de exemplu, pe care-l cunosc destul de bine nu are-deocamdata-genul de public specific mall-ului.Vorbesc in mare, bineinteles.
  Practic, dupa perdeaua de blocuri de la sosea, au ramas zone intinse de strazi cu case traditionale,gospodaresti, “la curte”.
  Oamenii de aici au alte obiceiuri si alte preocupari…nu prea se dau in vant dupa genul “mall”. Eu sa stau la curte,la aer curat, sub o bolta de vita, nu m-as duce “neam” la mall…
  Pe de alta parte, nu e de neglijat potentialul financiar al zonei care-pe ansamblu,fara sa jignesc-mie mi se pare mai jos
  decat al altor cartiere ( ex: Balta Alba sau Drumul Taberei).
  Sunt destule elemente de care trebuiau sa tina cont…Acum e prea tarziu. Din ce am citit, se discuta varianta crearii unui centru medical.

 • hm

  parcarea a venit la urma…
  in fine, mai e o lectie… fara hipermarket (nu Billa) in mall de cartier-esti pa.

 • eu

  trebuie aprofundata treaba cu tramvaiul 1. E un pic ciudata!

 • ah, mie chiar îmi plăcea! în primul rând, aveau cel mai ieftin cinematograf dintre cele “de mall” şi destul de ne-aglomerat. în al doilea rând, era liniştit, lejer. în al treilea rând, parcarea era genială! am apucat să fac poze de la ultimul ei nivel, pe înserat, doar o dată, din păcate.
  şi, da, da! detaliază cu tramvaiul nr. 1. deci nu mai merge circular?

 • hm

  tramvaiul 1… oh, tramvaiul 1. am vrut să scriu despre el, dar m-am lăsat păgubaş.

  Cînd vine de pe Viilor înspre Adesgo nu mai face direct stînga la Pieptănari. Nu! face dreapta, merge la Şura Mare (unde stă la capăt) şi apoi o ia pe traseul ştiut.

  Pe celălalt sens – la fel; vine dinspre Adesgo, merge la Şura Mare (stă la capăt) şi de-abia apoi pleacă pe Viilor.

  Pe scurt cam asta e. Tramvaiele aveau nevoie de un capăt aşa cum trebuie (cu wc, cu loc de mică odihnă) şi acum au.

 • Eu am locuit in zona (la 200m de City Mall) de cand s-a deschis pana anul trecut. 🙂
  Asa ca am observat toate problemele:
  – parcarea: cea etajata a venit destul de tarziu
  – supermarket: Primavara nu e Carrefour sau Cora sau Auchan. In plus Primavara la un moment dat s-a dus rau de tot in jos, cred ca contat si asta (nu stiu daca sunteti la curent dar Primavara se implicase in constructia unor ansambluri rezidentiale si nu prea le-a iesit)
  Ulterior a aparut Billa, dar cam tarziu. In plus Billa de la City Mall se vrea genul express adica cu suprafata mica si produse de larg consum fara briz briz-uri.
  – magazine ancora – pas. Nu au existat niciodata magazine gen Zara sau mai stiu eu ce.
  – Sun Plaza – asta a fost lovitura de gratie. La doua statii de metrou, mult mai mare, mult mai multe magazine, marketing mult mai agresiv, etc.

  Una peste alta imi pare rau ca s-a inchis City Mall, era foarte aproape (e relativ aproape si acum) si avea niste magazinute interesante, gen Time Out (dupa cum bine a punctat cineva), Columbia, etc.
  Avea si Vodafone, Orange, Germanos, probabil ca astea mai sunt si acum. 🙂
  Nici pe partea de fast food nu au stat rau o vreme. La Genin-ul din City Mall (in saptamana deschiderii, deh) am mancat una din cele mai bune saorme din Bucuresti. Tot la Genin aveau si mancare gatita, foarte buna de altfel.
  Dar astea erau alte vremuri, acum saorma de la Genin a decazut din pacate.

 • hm

  şi nici măcar supermarketul nu era în incinta Mall-ului, s-o zicem şi pe asta.

 • hm

  Părintele retailului românesc: Mallurile falimentate ar putea deveni mici centre de cartier: Ar putea avea şansa să se transforme în mici centre comerciale de cartier, dacă există un management bun şi o ofertă pe măsură.

  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/172482.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>