despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nimic despre oameni

Grea toamnă pentru prietenul nostru Nicuşor Dan. S-au terminat corijenţele, subiectele la bac au fost explicate pe larg în presa centrală – ce să mai facă oare tînărul nostru matematician pasionat de salvarea Bucureştiului?

Ce să mai facă ca să poată apărea-n ziar, fireşte: la ce-altceva v-aţi fi gîndit?

Luînd exemplu de la idolii audienţelor Monica Tatoiu şi Dan Diaconescu, Nicuşor Dan s-a aplecat către un subiect fierbinte; anume nenorocirea care s-a-ntîmplat cu blocul acela din Confort City care-a ars. Nicuşor Dan, urcat cu picioarele pe soarta oamenilor rămaşi pe drumuri, îşi dă cu părerea despre cine e vinovat – că de părerea lui e nevoie, aşa cum e nevoie de părerea mea sau de-a lu’ nenea Costică de la birt.

În cazuri dintr-astea, dacă nu eşti pompier, inginer în construcţii sau cine ştie ce specialist – taci.

……..

Dar sînt cazuri în care nu ar trebui să taci; cînd aportul tău la rezolvarea unei probleme nu-i de neglijat. În aceeaşi zi în care a fost incendiul, Primarul nostru şi-a dat cu părerea că nu mai poate subvenţiona preţul căldurii: o chestie nasoală, de care taman el ne asigurase cu ceva vreme-nainte că nu se va-ntîmpla.

Poate şi voi v-oţi fi uitat la filmele americane. Ştiţi ce se-ntîmplă cînd Primarul mare, rău şi urît spune că nu are bani pentru oameni, nu? Eroul filmului – cel mic, bun şi drăguţ – se duce acasă, ia un plaivaz şi-o socotitoare şi pînă a doua zi dimineaţă demonstrează atît Primarului, cît şi presei că nu; că nu e nevoie ca oamenii să fie afectaţi; că bani se pot găsi dacă luăm de colo atîta, şi-atîta de dincolo.

Ei, Nicuşor Dan ar putea demonstra că Primarul are bani pentru a subvenţiona căldura; matematică ştie, socoteli poate să facă, bugetele le cunoaşte destul de bine – de ce n-o face, deci?

……..

Ştiţi, Oprescu este duşmanul meu pentru tot ce face. Dar duşmanul duşmanului meu – adică Nicuşor Dan – nu mi-e prieten. Aceste două personaje sînt la fel, gîndesc la fel: oamenii? Dă-i dracu pe oameni!

21 comments to nimic despre oameni

 • simply, nu iti murdari blogul cu jeguri politice.

 • hm

  … reproşuri care mi s-au mai făcut, dar cînd m-apucă, m-apucă.

 • Filip

  Bani pentru subvenţii la căldură sunt, cum să nu fie. Întrebarea e dacă ăsta e cel mai bun lucru pe care-l putem face 🙂

 • @hm
  nu e un repros. dar nu mi-ar placea sa dea navala hoardele postaci pro sau contra sa inceapa balacareala. siteul tau e o jucarie frumoasa pentru mine si cred si pentru altii. tu si ceilalti care scrieti despre Bucuresti, pe bune, daca nu il faceti mai frumos si mai user friendly.
  e placut sa rasfoiesti siteuri despre istoria bucuresteana sau despre cotidianul bucurestean. pare si el un oras.
  acum ca sa o dau si cu reverul, nici daca nu ar scrie nimeni nu ar fi bine :).
  naiba sa mai ma inteleaga!

 • hm

  Filip, subventia asta nu ar trebui sa fie. Daca nu ar fi pierderile si ineficienta sistemului. Cred.

  iordachec, daca doar asta e, stai linistit – nici in campania electorala nu am avut vizitatori dintr-astia. Si daca vin, îi huşui imediat.

  Cam asta si am vrut cu site-ul. Se pare ca ne-a iesit 🙂
  multam!

 • Ando

  Eu nu sunt chiar asa de categoric impotriva a ceea ce a scris Nicusor Dan.
  Acum,cinstiti sa fim-strict referitor la incendiu:intr-o tara normala, se face o ancheta detaliata, se publica concluziile si se lasa -cel putin-cu amenzi babane, cu demiteri, daca nu si cu inchisoare.
  Adica pompierii, ISU, Inspectoratul pentru Constructii ar trebui sa fie acele organisme independente care sa n-aiba mama si tata.La noi, vrem nu vrem, s-a instaurat “increngatura” asta mafiota si transpartinica ce permite(unora) sa treaca pe sub toate barierele legale.Politica si legislatia sunt asa, o spoiala pentru fraieri. De fapt, banul e liantul tuturor ilegalitatilor. Totusi sunt realitati care fac parte si ele din viata orasului si nu le putem evita, mai ales ca, acolo, putea fi o tragedie.

 • L’ai tot luat la p*** pe ND în ultimele 6 luni… chiar mai mult decât pe Oprescu în 7 ani de blog. Şi, totuşi, acum te plângi de Oprescu, dar tot pe Nicuşor Dan îl înjuri. Într-adevăr, nici eu nu văd legătură între ONG ,,Salvaţi BUCUREŞTIUL” şi localitatea Popeşti-Leordeni (şi nu Glina cum am mai citit prin unele locuri) în care e ansamblul de locuinţe (care are autobuz RATB ,,normal”, nu preorăşenesc, deci care circulă ilegal ca toate traseele urbane ale RATB). Pe de altă parte, omul s-a oferit să pună la dispoziţia sinistraţilor avocaţii asociaţiei gratuit, deci nu văd de ce nu ar avea voie să-şi dea cu părerea pe net.

 • florin

  Cu subventia la caldura(si cu multe altele asemenea)ar trebui totusi sa se faca niste diferentieri.
  Spre exemplu la mine in bloc sunt cateva apartamente care, pe langa subventie mai au si nu stiu ce reduceri pt.ca au o situatie materiala precara.Cu toate acestea nu-si platesc intretinerea(fiind “subventionati” de restul proprietarilor)dar toti au usi metalice si termopane chiar de dinainte de reabilitare.Ba inca unul isi schimba usa metalica de la intrare cam de doua ori pe an.
  Eu inteleg ca nu toti avem posibilitati(nici pe mine nu ma dau banii afara din casa) dar,sa fi atat de nesimtit si sa-i iei pe ceilalti de prosti,nu pot sa inteleg si nu pot sa accept.

 • Filip

  @florin: ar trebui ca sistemul judiciar să permită executarea silită mai rapidă a datornicilor la întreţinere.
  Cred că subvenţia ar trebui eliminată în cea mai mare parte, dar pot înţelege necesitatea păstrării ei pentru familiile sărace. E mai dificil, într-adevăr, să le identifici pe baza actelor, ţinând cont de economia subterană. O idee ar fi alocarea unui fond de subvenţii la nivel de bloc sau stradă, iar asociaţiile ar şti cam cine ar avea nevoie. Acuma nu ştiu cum ar funcţiona efectiv, s-ar putea obiecta că ar ajunge să se certe aiurea. Dar ar merita încercat.

 • hm

  pe N.D. o să-l combat multă vreme de-acu-nainte. Nu poate scoate atîţia porumbei pe cît pot eu să-i împuşc din zbor.

 • florin

  @Filip-asa ar cam trebui.Ar mai fi o solutie:cum tevile de termoficare sunt la exterior,in apartament,(cel putin la modelul de bloc in care locuiesc)o deconectare fortata de la sistem ar da un timp de gandire pt.rai platnici si nici nu ar fi nimeni acuzat ca arunca lumea in strada.Proprietari,proprietari dar apa si caldura vin pe tevi comune.
  @HM-sincer nu mi-au placut niciodata “independentii” astia:sunt prea galagiosi,prea bagareti si prea vor sa salveze totul.Si apoi de unde fonduri pt. campanie….Matusa Tamara cumva!? Sa nu uitam ca si Sorin Oprescu a candidat ca “independent”!

 • In cea mai buna traditie de Nicusor Dan, m-a mincat si pe mine sa-mi dau cu parerea (la mine pe blog) despre incendiu. N-as fi comis-o, dar m-a enervat atitudinea presei care a inceput sa dea in primarul de la 3 si sa-i scoata basma curata pe “sarmanii sinistrati”…
  In alta ordine de idei, pe FB, a aparut anuntul lui Oprescu cum ca s-au platit catre RADET subventiile in integral si anul asta, si daca te uiti la suma, te ia cu durere de cap. Si el tot pentru diferentiere tragea dom’ Doctor, dar nu stiu daca numarul propus de el e chiar realistic. Adica nu stiu daca un cuplu tinar in care el are un salariu de 3100 si ea de 2000 pe luna (sau invers ca sa nu fiu sovin) e gata sa plateasca 1400 de lei la intretinere in loc de vreo 700-800 cit a fost iarna trecuta.
  Nici eu nu sunt de acord cu subventia ca idee, nici cu sistemul de termoficare centralizat pe care il avem la noi in tara, dar astea sunt alte discutii filozofice, care nu-si au momentul acum.

 • Dan

  Cica azi Nicusor impreuna cu vreo 50 de aderenti ar fi fost ridicati si dusi pachet la sectie. Cum de unde? Din fata halei =))

 • hm

  o sambata reusita pentru un oengist

 • A zis sa mai puna si el de-un protest ca de maine se strica vremea!

 • hm

  păi şi reumatism, şi amendă nu se face.

 • hm

  am citit mai multe… Cica “protest neorganizat” “oameni care s-au strans”…
  Eu auzisem de ORGANIZAREA protestului asta inca de marti.

 • Miliţia română consideră orice adunare ca ,,protest neautorizat”. De fiecare dată când merg la mici la Basarab cu prietenii, ne întâlnim undeva în oraş… odată am fost 11 inşi. Se uita un miliţian cam ciudat, dar nu ne-a luat. Dar atunci nu începuse oprescu să radă cartiere întregi… acum probabil se aruncă miliţia la orice grupuleţ care trece pe Buzeşti, indiferent dacă protestează sau nu, ca să inducă ideea că primăria are întotdeauna dreptate.
  Mă uitam la ce s-a dat la TV cu protestul… au procedat ca la Universitate, au săltat pe toată lumea, i-au săltat şi pe protestatari şi pe cei care vroiau să scrie despre eveniment şi pe cei care treceau întâmplător prin zonă. Desigur, pe discriminaţii care furau cărămizi şi fiare din hală nici nu i-au băgat în seamă.

 • punk

  “… urcat cu picioarele pe soarta oamenilor rămaşi pe drumuri …”

  Prietene, esti completamente imbecil ? Nu realizezi ca ȘI TU cu aceasta postare faci fix acelasi lucru, îți faci trafic pe același subiect ? Ai facut ceva pentru “oamenii rămași pe drumuri” ? O asistență juridică, o cartelă RATB, un covrig, ceva, orice ?

 • hm

  eu nu îmi fac trafic, şi asta e încă o altă diferenţă.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>