despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

La’teral şi Vic. Nu e de-ajuns.

Prin sutele de locuri de ieşit ale Bucureştiului e greu să găseşti numai dintr-alea în care să fie bine.

Poate-aţi auzit de un loc numit La’teral. Se află pe Splaiul Unirii, între Piaţa Unirii şi Podul Mărăşeşti, la ultimul etaj al unui duplex dintr-un bloc ceauşist tîrziu.

Ce are interesant La’teral e vederea asupra Splaiului, a gîrlei, a coastei magazinului Unirea şi a mesh-urilor ce-mbracă blocurile din Piaţă. Nu se vede urît, dar nici panorama vieţii nu este.

În rest, locul nu are nimic deosebit – şi poate-ar trebui să aibă. Parcă nu s-a hotărît ce-ar vrea să fie: ceva intim? ceva cool? ceva special? – nu ştiu; ştiu doar că le ratează pe toate.

N-am special de obiectat; am văzut serviri mai slabe, cafele mai proaste, mîncare mai săracă în locuri unde îmi place în contiunare să merg – doar că aici se simte că ceva nu e cum trebuie, că ceva nu e de-ajuns, şi asta nu-ţi iese din cap.

La’teral merge mînă-n mînă cu cofetăria de la parter, numită Vic – adicătelea prăjiturile pe care le comanzi la masă îţi sînt aduse cu liftul de jos. Aici pot să zic cu toată convingerea că Vic e o cofetărie slabă; cu pretenţii – dar rece şi neconvingătoare.

Păcat.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

4 comments to La’teral şi Vic. Nu e de-ajuns.

 • da,da. ai pus punctul pe i, nu e de ajuns. am fost cu mare entuziasm, la scurt timp după ce se deschisese. pentru panoramă. am prins un apus, culori, frenezie şi n-am luat prea tare seama la mâncare. era plin localul, cu rezervări am pătruns. apoi, mai târziu, prin iarnă am invitat pe cineva, cu mare mândrie… dar, ne-am simţit uşor jenaţi de mediocritatea localului – mâncare şi servire. acum, pe toamnă, iar am mers. au mai schimbat câte ceva, dar parcă în rău. mare păcat de poziţie şi de ineditul ei.

 • hm

  da, îi păcat.
  Cred că o să se înmulţească barurile şi restaurantele de ultim etaj, dacă acuma ar fi – cică – vreo 10, o să avem mai multe. Şi poate cu panorame şi mai interesante.

 • eu le tot vânez, însă vreo câteva din acest top10 sunt de-alea de fiţe, unde dai pe-un suc banii cu care ai face o oală de ciorbă…
  abia aştept inaugurarea Skytower, unde cică 2 etaje vor fi ocupate cu localuri de consumaţie, iar panorama inegalabilă!

 • hm

  o fi şi liftu’ scump…

  La etajul 10, sus la uscătoria de pe bloc, nu s-a gîndit nimeni să facă?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>