despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

mîncare ca-n viaţă

Toamna asta minunată te face s-o iei hai-hui, zău aşa. Te-ai plimba, ai sta la soarele blînd – da-ţi dai seama că repede-repede ţi s-a scurs pauza de masă şi trebuie să te-ntorci acolo de unde-ai plecat: la treabă, fir-ar să fie.

Îmi petrec cinci din zilele săptămînii în şi pe lîngă Victoriei; respir prea mult aerul şi aerele din zona asta. Orele prînzului sînt pline de oameni născuţi obosiţi şi născuţi importanţi, care se hrănesc din cutii albicioase umplute cu ceva botezat mîncare: şi-mi vine să fug de ei cît mai departe.

La zece minute de mers pe jos, lumea începe să fie altfel. La zece minute de mers pe jos ajungi, sărind peste borduri sparte şi gropi neastupate, aproape de Matache.

La zece minute de Victoriei, cum vii de pe Buzeşti şi faci dreapta pe Calea Griviţei veche, găseşti un loc aşa cum nu mai credeai că e încă în oraşul nostru; dar uite că este.

… un loc cu muşamale pe mese, un loc unde chiftelele stau cuminţi în sosuri gustoase, un loc unde tanti pune ciorba-n castron cu-n polonic zdravăn, un loc unde se opresc să mănînce bătrînei de prin cartier, oameni veniţi cu trenul care au avut ceva de rezolvat – un loc ca-n viaţă.

La o adică, nu-i mult, mult mai ieftin decît mîncătoriile din Victoriei. Dar e altă lume, altă viaţă, altă mîncare. Şi cînd ieşi îţi vine să spui şi săru’mîna pentru masă.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

6 comments to mîncare ca-n viaţă

 • florin

  Poate daca s-ar termina mai repede lucrarile din zona,aceste locuri ar fi mai cunoscute si ar reprezenta o alternativa la mancatoriile scrobite si cu staif din Victoriei.

 • hm

  poate, că sînt destui care lucrează pe Buzeşti… deşi birtul ăsta, ca să zic aşa… nu-i pe targetul lor.

 • Acum trebuie sa ai si curajul sa mai manaci in 2012 intr-un stabiliment cu musamale pe masa …

 • hm

  curaj am!
  dacă vrei ceva controlat şi sigur, cu standarde respectate, mă tem că doar Mc Donald’s e locul…
  În rest, contăm pe… conştiinţa angajaţilor… şi cam atît!!!

 • persinaru

  Am fost de doua ori acolo dupa ce am citit aici la voi.
  Mai merg pana incerc fiecare fel de mancare. Pana acum am incercat trei feluri si toate au fost speciale – oamenii aia stiu sa puna gust in mancare.

  Le-am zis ca am citit “pe internet” despre ei si m-au intrebat unde. Le-am spus. Si-au notat.
  Poate le mai faceti o vizita sa va imprieteniti.

 • hm

  e mai plăcut să rămîi anonim, îţi zic eu.

  Şi altfel, cum m-aş mai putea duce incognito şi inopinat pe ici- pe colo?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>