despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cine mai scrie?

… de-a lungul anilor am văzut restaurante deschizîndu-se şi închizîndu-se, am trecut pe lîngă patiserii şi gogoşerii care n-au dansat decît o vară – şi despre toate, cu tristeţe-n glas, v-am vorbit cînd a fost cazul.

V-am vorbit cu mult drag şi despre toţi cei care s-au ocupat şi preocupat cu Bucureştiul; vi i-am lăudat, vi i-am arătat şi mi-a plăcut să ştiu că sînt tot mai mulţi. Dar oare aşa să fie – chiar atît de mulţi sînt? Chiar atît de mulţi mai sîntem? Blogurile, oare, nu se închid şi ele?

… recomandările mele – ca de obicei, aici.

23 comments to cine mai scrie?

 • Intrebarea e nu cine mai scrie ci cine mai citeste? Si, mai ales cine mai si comenteaza? Eu unul scriu mai subtire pentru ca am sunt presat cu predarea unei lucrari prea importante, ca apasare cel putin …

 • hm

  Păi nu ştiu. Probabil că citeşte mai puţină lume; pare a fi aşa. Şi – citind mai puţini şi comentînd mai puţini – te descurajezi să scrii şi tu.

  Oricum, la un moment dat, îţi vine să te laşi.
  Cît poţi să te indignezi de tîmpenia şi mizeria primarilor? Cîte istorii vechi poţi descoperi? Ştiind că nu rezolvi mai nimic, de ce să te mai zbaţi?
  … întrebări.

 • Si eu mai scriu 🙂
  Si despre Bucuresti de multe ori 😀

 • hm

  ştiu 😉

  Scrieţi, băieţi!!!!

 • Dan

  zoso a inceput sa scrie pe bani si se pare ca strange deja ceva maruntis. El are insa un blog generalist – bine, centrat pe publicul 25-45 din zona upper-middle class; publicul unui blog de nisa este din pacate mult mai fragmentat.

 • ciudat că ţi se pare că am scris mai puţin…chiar m-am uitat acum prin arhivă şi am văzut că totuşi numărul de articole a crescut anul ăsta (134 până acum din care doar 20 sunt anunţuri pentru plimbări) :)…eu consider fiecare tur ca făcând parte din munca pentru blog, chiar dacă nu apare online…vine iarna şi o să opresc plimbările, deci recuperez la capitolul propuneri noi :)…scăderea numărului comentariilor l-am observat şi eu, dar nu cred că este un semn că scade numărul celor care ne citesc…cred că am mai spus pe la câteva întălniri că ar fi nevoie de o schimbare a modului de prezentare, poate nu mai este de ajuns să pui o poză şi un comentariu, poate e nevoie de ceva nou…nimic despre rezistenţa? 🙂

 • hm

  dragă Popoescu, păi era vorba despre cine nu scrie, nu despre cine scrie! Şi Rezistenţa scrie; şi Raiden şi cei nou-veniţi.

  La tine e o chestie de percepţie… m-am obişnuit să vii des cu propuneri, cu MULTE propuneri… de aia trec uşor peste plimbări, să zicem.

  Şi da, chestia importantă e unde mergem… încotro… Oameni care şedeau şi citeau vor mai mult… vor să iasă, să vadă cu ochii lor – de asta plimbările tale au succes!!!

  ——-

  Dane, aici nu s-a schimbat nimic ca număr de cititori. Ce aveam şi acum doi ani am şi acum. Mai mulţi nu-mi văd venind; nu pe formula pe care o am – şi formula pe care nu intenţionez să o schimb.

 • Daca tu crezi ca pot “epuiza” documentele de arhiva pe care le am DEJA si nu pe acelea pe care inevitabil va trebui sa le rascolesc in viitorul apropiat, te inseli :). As putea scrie, cu ce am, de trei ori pe saptamana un an de zile si tot ti-as spune lucruri vechi impletite neasteptat cu lucrurile de azi. Dar nu prea am timp si o vreme nici macar dispozitie n-am avut s-o fac.

 • Ando

  Adevărul este,ca întotdeauna,la mijloc: fiind vorba, în general, de oameni obligaţi-în primul rând-să-şi câştige existenţa zilnică, preocupare la care se adaugă alte multe probleme (familiale, sănătate etc)-blogul rămâne,firesc, pe plan secund.

  Să nu uităm,de asemenea,că munca de documentare din spatele unui material (dacă vrei să iasă ceva bun) cere-de multe ori- timp…deci, să avem puţintică răbdare.

 • cu alte cuvinte, nu mai e nici blogosfera ce-a fost…!
  acu’ serios vorbind, eu prefer postări mai rare, dar cu substanţă şi scrise în respectul cititorului, decât mult şi superficial.îi admir pe cei ce pot susţine un ritm alert cu material de calitate, însă asta se întâmplă mai rar. de obicei, din ce am observat, după entuziasmul începutului, care poate dura chiar mai bine de 1 an, intervine o “aşezare”, o inerţie, o epuizare în toate sensurile. şi de aici rărirea postărilor. totul e să nu renunţe de tot. apoi după încă o perioadă, să-i zicem “spasmodică” se instalează adevăratul ritm, care se va păstra a la long. şi iată că făcui radiografia ritmului blogiac … 🙂

 • upper middle class o laie!

 • florin

  Poate ca blogurile cu si despre…Bucuresti,reflecta intr-un fel si cat de mult ii intereseaza pe localnici soarta orasului lor.Dar,vorba lui Catherine,decat mult si superficial mai bine rar si de substanta.Cu un asemenea subiect nu ne putem plictisi si nici aseza;edilii ne ridica mereu mingea la fileu si cred ca nu vor lipsi materialele.
  @ionescu- poate ca ar fi fost mai elegant “upper middle class,my ass” dar oricum,aprob pozitiv!

 • bogdan

  uite un englez care scrie constant despre bucuresti http://www.bucharestlife.net/

 • Voi inca mai sunteti cativa. Daca ati putea sa va uniti fortele, chiar si asa cu scris rar, pe un singur blog, sa spunem SimplyBucharest, ar iesit ceva frumos!

  Voi aveti noroc de un oras imens. Sunteti mai multi, da’ eu, care-s singurul care mai scrie pe astfel de subiecte din toata Dorna mea…

 • hm

  îl citesc pe englez 😉

  Ciprian, un soi de tentativă de unire a fost şi este – aici:
  http://www.bucurestiivechisinoi.ro/ – E un site care a ajuns la trei ani.

  Nu fii supărat, că-s convins că sînt oraşe care n-au nici măcar un blogger local. Şi tu scrii bine, şi uite că citindu-te, ne simţim mai aproape de Dorna!

 • Multumesc!

  La mine in oras suntem doi bloggeri locali, insa, din pacate, doar eu scriu aproape zilnic si despre subiecte care au in primul rand legatura cu orasul. Ca celalalt doar abereaza despre chestii, cum sa le numesc, vicioase. Bautura, femei, cluburi, etc.

  Bucurestii Vechi si Noi nu mi s-a parut, inca de la inceput, un site prea ok. Continutul era foarte bun, dar modul de prezentare nu aducea un plus.

 • hm

  nici noi nu de dăm în vînt după formula aceaa, dar mai mult decît atît nu are cum să se întîmple.

  Pînă la urmă, e fiecare pentru el. Oricum ai lua-o, aşa rămîne.
  E mai important să ai caracter şi principii-şi-alte-chestii dar, la o adică, să fii alături de alt blogger cînd are nevoie. În asta e puterea.

 • Concretramirez

  Noi cititorii inca mai suntem aici si aplaudam. Mai ales cand ceea ce citim merita. De multe ori in viata pe langa impulsul entuziast al inceputului, ai nevoie si de anduranta. Poate ceilalti or fi obosit…sau si-au epuizat mesajul…vom vedea.

 • hm

  sa stii ca eu unul sunt bucuros DE CINE CITESTE!

 • […] postul ăsta a picat la țanc, după ce hungry mole remarcase că sunt în pauză de vreo juma’ de […]

 • […] Tractari Autoturisme Bucuresti si Romania NonStop: Va oferim servicii de tractari auto in Bucuresti – program NonStop. Sunati la 0768 888585 Vezi sursa:  cine mai scrie? « simply bucharest: the hungry mole […]

 • Eu mă tot strădui să mă reapuc de blog dar nu reuşesc. După cum ai scris şi tu, odată la câteva luni postez vreo două zile şi mă opresc. Culmea e că poze fac (poate nu la fel de multe ca înainte, că acum am grija de un bebe, dar destule), dar nu le pun pe web. E la fel de adevărat că entuziasmul pentru proiect mi-a mai scăzut un pic, să vedem cum fac să mi-l regăsesc.

 • hm

  cred că-i greu să revii, odată ce-ai rărit-o.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>