despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

se lucrează

Parc-au trecut ani…

… de cînd se lucrează la pasajul Văcăreşti-Mihai Bravu. Bun; cînd zicem că se lucrează sîntem aşa, eleganţi, indulgenţi – că nu se lucrează, fireşte. Se stă.

N-ai ce să zici. Lucrarea a fost lansată, a fost oprită, a fost blocată, a fost schimbată, a fost amînată. În momentul ăsta, primul pasaj (pen’că o să fie două pasaje, primul paralel cu al doilea şi al doilea paralel cu primul) nici măcar nu e gata!

Să zici că e vina lui Oprescu? E! Dar nu se lucrează mai haotic ca pe orice alt şantier public din ţara asta, nu? N-ai ce face! Înjuri, îţi omori nervii, înghiţi.

Şi faci poze, să le vadă şi nepoţii noştri cum era pe vremea cînd se construia ceva. Că – la felul în care cică evoluăm, peste douăzeci de ani nu o să mai fim în stare nici să schimbăm un bec, nici să punem o lopată de nisip într-o groapă.

Ando a trecut pe la partea de pasaj dinspre Mihai Bravu – ale lui sînt pozele.

Deci, repet. Ăsta – la care se lucrează – este primul dintre pasaje. După ce va fi gata – dacă şi cînd – se va lucra şi la al doilea pasaj.

Hai c-avem ce face pînă-n 2020.

1 comment to se lucrează

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>