Rar aflu lucruri care să mă bucure atît de tare.
Poate aţi şi uitat că Bucureştiul avea o sală de teatru mare de tot care a zăcut ani de zile. Pentru că nu era în centru – ci undeva, într-un carier, sub un pod, pentru că o vreme era folosită doar de televiziuni. De Teatrul Giuleşti e vorba, desigur.
Teatrul Giuleşti, azi, se cheamă Opera Comică pentru Copii. Aici se ţin spectacole drăguţe, aici vine lumea – locul s-a întors la viaţă.
Habar n-aveţi cît de mult mă bucur.
Oraşul trebuie să trăiască, să funcţioneze. Instituţiile, clădirile – la fel.
Opera Comică pentru Copii e cel mai bun lucru care i s-a-ntîmplat bătrînului Teatru Giuleşti.
(poza, de aici)
Bizar ca nu apare in planul din 1935, nu apare in cartea de telefoane din 1937. Mie imi spunea cineva ca de fapt ar fi facut in 1946 dupa un proiect sovietic,modelul fiind nu stiu ce teatru dintr-o republica din zona central-asiatica … n-am verificat. Insa n-am vazut niciodata nici vreun desen de-a lui Horia Creanga cu acest teatru. Doar o fotografie a lui Raiden care ar fi de la bombardamentele din ’44 care ar demonta informatia cu ’46. Oricum, pe planurile interbelice acolo e permanent trecut un teren rezidual CFR, fara constrctii.
şi eu eram convins că e de după Război…
de exemplu,am citit de atîtea ori ‘Bucureştii în date şi întîmplări’ de Radu Olteanu… nu-mi aduc aminte să fie ceva pomenit de el.
Ciudat, ciudat.
Renaste teatrul dar se pregateste sa moara Rapidul…
Freesys: nu sunt rapidist,dar-sincer-mi-ar părea rău să se întâmple aşa ceva…
Este evident ca-i construit inainte de razboi.Apare in fotografii alaturi de stadionul CFR.
Pe site-ul rapidistilor- 1923.ro – apare ca dată a inaugurării stadionului Giuleşti: 10 iunie 1939 şi este postată o fotografie unde se vede şi clădirea Casei Culturale, dar sursa fotografiei nu este precizată.
http://1923.ro/2015/10/video-inaugurarea-stadionului-giulesti-10-iunie-1939/