despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Luminile Dorobanţilor

scris de Ando

Calea Dorobanţilor. Câte înjurături nu i-am tras şi de câte ori n-am luat-o pe jos din cauza infernalelor blocaje auto de după amiază. Dar, în materie de vitrine, jos pălăria! Şi mai ales seara, când întunericul ascunde multe urâciuni (tencuieli răpănoase sau căzute, burlane scofâlcite şi ruginite, trotuare schingiuite permanent de gropi sau de şanţuri pentru cabluri, graffiti neinspirate) glamour-ul vitrinelor invadate de lumină dă arterei un farmec aparte.

Or fi sau nu “de fiţe”, cum li se mai spune Dorobanţilor, dar vitrinele de aici arată bine, poate cel mai bine din Bucureşti.

În top, cele de lângă Piaţa Dorobanţi, de unde începe porţiunea cu scuar pe mijloc. Aici îşi spune un cuvânt greu şi ambianţa, magazinele respective aflându-se la parterul unor construcţii, ele însele elegante şi de bun gust.

În apropiere, observ cu plăcere că “bătrânul” Plafar nu se lasă nici el mai prejos şi – cum se spune acum – “rebranduit”, străluceşte vioi şi colorat printre celelalte magazine.

Firesc, domină hainele, încălţămintea, cosmeticele, decoraţiunile de interior.

Dar poţi admira şi aranjamente florale spectaculoase, puse şi mai mult în evidenţă de lumina din spatele vitrinei.

Ispita XXX pândeşte şi ea dar, aşa cum îi stă bine, aşteaptă clienţii pe o străduţă laterală.

Negreşit, seara, lumina becurilor aduce la grafica firmelor plusul de personalitate şi de culoare pe care lumina zilei le estompează inevitabil.

Permanent atrăgătoare, nocturna Dorobanţilor capătă şi ea, în această perioadă, spre bucuria privirilor, poleiala atmosferei de sărbători.

7 comments to Luminile Dorobanţilor

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>