despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor: cumpărături

Dacă e decembrie, e şi buluceală; orice se cumpără – de oriunde.

Cea mai interesantă veste a iernii e, fireşte, cea că Auchan ia Realul – lucru bun, după mine. Da’ mai durează pînă să se întîmple; genul ăsta de înţelegeri între companii mari ia timp.

Nu trece zi fără să citim prin ziare că Mega Image a mai deschis ba un magazin, ba un Shop&Go; extinderea asta o privesc în continuare cu multă îngrijorare. Prea mult Mega Image, prea mult monopol. Chiar şi prea multe diferenţe între magazine, de asemenea: un preţ e într-un Mega Image de pe 1 Mai şi alt preţ – mai mare –  într-un Mega Image de de Titulescu (la unele lucruri.)

Şi Carreforur mai deschide cîte-un market; dar îmi place că ţine-n tăcere cînd închide vreun altul; de pildă, cel de la Prosper, din 13 Septembrie l-a închis după vreo cîteva luni…

Observ cu plăcere că Lidl a devenit frecventabil; e o schimbare în bine faţă de Lidl-ul de acum un an. Am început să îi înţeleg pe cei care merg mai des la Lidl – pentru că am dat peste multe chestii şi mai bune şi mai ieftine decît în Penny, de exemplu.

Mă rog; încheiem anul cu un Kaufland, un Auchan şi o Cora în plus – şi cu nu ştiu cîte Mega Image-uri.

Bani să fie.

12 comments to din zbor: cumpărături

 • PONT: în Lidl, pe lângă bere bună şi ieftină, au la un leu nişte supe chinezeşti la plic, de-ale cu tăiţei, CRI-MI-NA-LE. zic criminale pen’că-s excelente la gust da’ nu ştiu cât de sănătoase sunt :))
  mai au şi pesto f. bun.

 • hm

  stii si tu cat de mult ma intereseaza sa fie sanatoase 🙂
  Gustoase sa fie!!!

 • Treaba cu Real si Auchan, e 100% sigură. Am informații de la sursă. Afacerea e parafată, Realul e vîndut (nu numai la noi, ci în toată Europa de est) iar tranziția se va încheia în martie cînd nu vom mai avea nici o sigla Real în toată țara.

 • hm

  de sigur, e sigur. Sa vedem cat se taraie Consiliul Concurentei…

 • Ando

  Eu am ceva treaba cu Realul…da cu ăla din Madrid:-)
  In ce priveşte hiper/super market-urile,mă cam lasă rece toate mişcările lor.Sunt afaceri la nivel prea mare. Bineînţeles că trebuie să existe concurenţă şi, deocamdată,aşa “gen romanika”, este…In materie de cumpărături, sunt adeptul “punct ţintit, punct lovit” adică îmi iau de la nevastă listuţa şi fac cumpărăturile cât mai repede posibil. De obicei, de la Kaufland-Colentina că e foarte aproape de mine.
  Recunosc că am avantajul pieţei Obor la doi paşi de casă şi, da , în piaţă îmi place să bănănăi:-)
  Imi spunea cineva că explozia Mega Image are în spate bani greceşti
  adică plasamente de fonduri pe o posibilă piaţă(România)unde se mai face cât de cât profit.

 • mimi

  la Prosper in 13 septembrie nu a fost niciodata Carrefour, ci doar Mega Image. Singurul Carrefour este cel expres, vizavi de Marriott

 • hm

  a fost, la parterul blocului nou. initial supermarketul s-a numit Premial. Apoi a fost Careffour anul asta.

 • Ando

  Iaca una calda, de azi :

  Grupul Carrefour în România anunță remodelarea fostului magazin Angst de pe Bd. Regina Elisabeta, Nr. 50, Sector 5, Bucureşti care a devenit, începând cu data de 13 decembrie, cel de-al 16-lea magazin de proximitate Express.
  Express Angst Elisabetei este cel de-al 16-lea magazin de proximitate din portofoliul Carrefour, primul magazin Carrefour Express fiind deschis pe 12 octombrie 2011 în Piaţa Domenii.

 • hm

  fara numar, fara numar!!!

 • Ando

  HM: te gandeai la bani, nu-i asa 🙂

 • Ando

  …marele filosof bulgar Duhanov spunea: cine n-are, nici nu-i dăm !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>