despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

selecţiuni din programul de Revelion

… salut, oameni buni! O fi cineva, o citi cineva? Merită să scrii azi? Ai ce scrie azi?

Poate. 2012 s-a încheiat şi 2013 a început frumos: cu soare mult şi – la prima vedere – cu linişte. Ziua-ncepe să crească încet-încet; iacă, mai trebuie vreo două zăpezi şi trei viscole şi primăvara-i aicea!

Lumea s-a distrat, din cîte văd acum la televizor. Şi eu m-am distrat. Întîmplarea a făcut să ajung să mă crăcănez, la cumpăna dintre ani, la restaurantul Dineş.

S-ar putea să vi se pară ciudat: merg foarte des la Il Cantuccio, mai iau cîte o şaormă de la Dineşurile din oraş – dar la Dineşul din Parcul Carol nu s-a nimerit să ajung pînă acuma.

Nu-mi făceam griji că restaurantul n-o să se descurce cu-n Revelion! Şi s-a descurcat. A umplut localul, a umplut mesele, a dat muzica tare – şi a ieşit bine.

… despre muzică o să vă şi vorbesc. E greu să mulţumeşti pă toată lumea. Chiar şi la o nuntă, un botez, vreun parastas dansant o să fie mereu cineva care o să vrea ba vreo horă, ba vreo manea, ba vreo baladă rock, ba vreun Dan Spătaru, ba vreun dansul pinguinului, ba vreun gangnam style – aşa e întotdeauna!

Dineşul a pus de toate; chiar şi manele – cu lăutari, cu dedicaţii. Poate vi s-o părea de ruşine asta, dar eu nu m-am ascuns niciodată de manele, nici de manelişti. N-are rost să vă explic prea multe (şi sînt treaz cînd scriu asta) – vă zic că o să respect pe orice muzicant care-şi vede cinstit de meseria sa; şi să ştiţi că maneliştii sînt printre cei mai dornici de perfecţionare artişiti din showbiz: pleacă de jos, trag tare, nu se opresc…

Nu toţi maneliştii ajung să aive bani, femei şi maşini; credeţi că s-or fi schimbat atîtea pe lumea asta de pe vremea cînd lăutarii din “Groapa” lui Eugen Barbu mureau în viscol, mîncaţi de lupi, în cîmp la Căţelu?

La Dineş lăutarii au tras cît de bine au putut (au cîntat “Mă ridic ca un avion” de trei ori; bine i-a mai ieşit piesa asta lu’ Ionuţ Cercel!) DJ-ul casei s-a descurcat bine; şi una dintre cele mai tari chestii a fost show-ul lui Iulian Vasile.

Habar n-aveam cine e flăcăul ăsta, Iulian Vasile; asta fiindcă nu mă prea uit la emisiunile de la televizor.  E-o juma’ de buletin, ţigănos şi urît – Sammy Davis Jr era frumos pe lîngă el; dar vă zic că rar am văzut pe cineva cu atîta viaţă-n el, cu atîta vînă. După ce rîzi de el – şi rîzi! – uiţi că ai rîs; şi sfîrşeşti aplaudîndu-l.

Fraţilor, n-a fost rău deloc. A ieşit fain la Dineş. Locul e OK. Şi băieţii au servit foarte mişto.

La mulţi ani!

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

8 comments to selecţiuni din programul de Revelion

 • Hai la multi ani!
  Lumea e pe receptie :).

 • Ușor, ușor, lucrurile intră în ordinea firească. Publicul începe să aleagă, pentru că are de unde. Rezistă cine își face treaba onest și nu este prea lacom. Noi uităm că orice schimbare cere timp. Mă bucur c-ai petrecut bine de Revelion, și îți urez sărbători fericite în continuare. Până la Sfântul Ion mai e de luptat cu porcu și cu șprițu…

 • hm

  Bun! ne-am găsit, am făcut apelul, totul e în regulă!
  Ne întoarcem la masă 😉
  Toate bune!

 • Ando

  Mamăăă, şi Sf. Ion cade lunea, adicătelea în zi de serviciu 🙂
  Hai cu noroc in 2013!

 • Şi a trecut şi 2012. La Mulţi Ani, bucurii… şi odihnă plăcută azi şi mâine, că de poimâine mergem la muncă 🙁

  Apropo de manelişti, sunt convins că nimeni nu are nimic cu ei… decât când vine vorba de taxe şi impozite, pentru că în timp ce tu tragi ca un cal o lună şi statul îţi ia un sfert din salariu, ăştia cântă 2 zile pe săptămână, câştigă într-o oră cât iei tu într-o lună şi statul nu le ia nimic.

 • hm

  îmi place însă că atunci cînd vreun propritar de club de concerte şi spectacole de jazz, teatru ş.a.m.d. face evaziune fiscală şi ajunge la bulău, mediul artistic vede în asta un atentat la adresa Culturii.

 • La mulţi ani!!!
  mâncarea a fost OK? îmi ziceam acum ceva vreme că n-o să mai calc pe la Dineş dar citindu-te parcă îmi vine să le mai dau o şansă 🙂

 • hm

  OK, aş zice.
  Dar dacă e să aleg, tot la mîncarea de la Il Cantuccio aş rămîne.

  La mulţi ani!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>