despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din fugă: păcăliciul…păcălit !

scris de Ando

Vineri, 4 ianuarie 2013. Ora 17-17:15. Aşteptam tramvaiul pe refugiul din staţia de la Perla (spre Bucur Obor) şi mă uitam la maşinile care se strângeau la “roşul” de la semafor. Vă amintiţi cum a fost în Bucureşti, zilele acelea: circulaţia sensibil rarefiată, adică raiul pe pământ pentru şoferi.

Deci, pe banda unu, nicio maşină! Pe benzile doi şi trei, număr – dintr-o privire – doar câte cinci maşini. În sfârşit, pe banda patru – cea de pe care se face şi virajul la stânga către Dorobanţi – o maşină. Pe banda trei, soseşte şi a şasea maşină. La volan un… n-are importanţă. Stă un pic la rând, da’l mănâncă-n cur. Trage de volan stânga, intră pe banda patru şi se aşează după singura maşină de aici. Se dă verde pentru direcţia înainte şi… ghinion! Maşina din faţa lui începe să semnalizeze stânga aşteptând, cuminte, verdele ei pentru viraj. “Jmekerul” nostru intră-n panică, dă semnal dreapta dar, spre bucuria mea, niciuna din maşinile, pornite deja, nu-I lasă să intre pe banda lor.

Şi uite aşa, omul nostru reuşeşte, într-un sfârşit, să reintre pe banda trei – de unde plecase – dar după ce a trecut a zecea maşină !

Ce mult mi-a plăcut faza asta! Iertaţi-mi, vă rog, satisfacţia meschină de om bătrân.

3 comments to din fugă: păcăliciul…păcălit !

 • hai, bre, Ando, suntem bătrâni dacă avem satisfacţii d-astea? eu zic mai degrabă că-i satisfacţie copilărească de genul “Sâc, sâc!” I-aş fi bătut din pumni, să fiu de faţă… 🙂

 • Ando

  @catherine:bine,atunci mergem pe şablonul “bătrân, da’cu suflet de copil” 🙂

 • Subscriu contra apucaturilor celor care nu stiu sa stea la rand in trafic, asa cum stiu sa stea la o coada ca pietoni, de parca atunci cand se urca in masina se transforma in niste Cyborgi fara creier, anonimi, devin brusc superiori speciei umane, agresivi, ipostaza in care e permis orice inconjurati de doua tone de metal.
  Sunt situatii in care, de exemplu, pe o strada cu trei fire pe sens, banda din dreapta dispare ca prin farmec (gratie colectivului “muncitor” de la sistematizarea circulatiei auto Bucuresti).
  Daca majoritatea conducatorilor se incadreaza cuminti si cat mai din timp pe cele doua benzi care au continuitate, o serie de bizoni de trafic pentru a se baga 10 metri in fata, fac tot posibilul cu viteza maxima indreptandu-se catre finalul benzii care dispare si apoi senini se milogesc sa fie primiti pe banda adiacenta din stanga, …
  Haosul in sistematizarea benzilor de circulatie si nesimtirea unor conducatori auto formeaza o atmosfera de trafic de Bangladesh.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>