despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

iar prin magazine

Să vă zic ce am mai văzut în ultima vreme. Şi pe unde am mai fost.

Am fost prin mallul din Berceni, de la BIG – Sun Plaza. Să nu credeţi că mă trage aţa prin cartierul ăsta, deşi îmi cam fac drum pe-aici, c-o treabă, cu alta. Lăsînd la o parte parcarea subterană care e destul de idioată (dar aţi văzut mall cu parcare decentă?) Sun Plaza chiar e un locşor bun de mers. Cinstit vorbind, e mai degrabă galerie comericală decît mall – ceea ce înseamnă ca are doar magazinele care interesează  publicul şi nu e un loc unde să te poţi plimba fără nici o treabă; chiar prefer genul ăsta.

M-a mînat curiozitatea să intru în Prosper – centrul comercial din 13 Septembrie, de la Lira. Zic sincer că-mi plăcea mai mult pe vremea cînd în loc de trei etaje avea doar unul; erau magazine mişto, de unde mai găseai cîte ceva interesant de luat. E cam pustiu şi cam sărăcie acum în Prosper; noroc totuşi că e foarte curat şi îngrijit. Şi are un loc de joacă bun – pentru cine interesează.

Am intrat şi prin Kaufland. Citesc de vreo doi ani despre ascensiunea şi succesul acestei reţele – dar mă tem că 2013 n-o să mai fie anul lor. Ar cam trebui să-şi mai schimbe niţel sortimentele, să mai umble la varietate – şi chiar şi din preţuri ar putea să mai lase un pic. Altfel, o să văd tot mai mulţi oameni în Auchan.

V-am zis că de la o vreme am început să mai intru şi prin Lidl. Cartierul meu e-n situaţia să aibă un Lidl şi un Penny uşă-n uşă – aşa că e foarte uşor şi să faci comparaţii, şi să faci economii.

Anul trecut am fost un client bun pentru Penny; am fost multă vreme în cîştig şi am cumpărat lucrurile de care avem nevoie fără timp pierdut; am prins şi nişte chestii foarte ieftine şi foarte mişto.

De ce am făcut pasul spre Lidl, cel puţin pentru o vreme? Poate şi varietatea mai mare de produse; poate şi încrederea în cîteva din mărcile proprii; poate şi curiozitatea.

Am avut noroc că nu a fost nevoie să fac experimente cu produsele Lidl – cunosc mulţi oameni care sînt fani ai acestui magazin şi ştiu deja ce trebuie şi ce nu trebuie să cumperi de-acolo.

La Lidl poţi prinde foarte multe chestii la preţ redus. Însă banii pe care-i economiseşti se duc dintr-o dată pe lucruri care în Penny sînt şi mai bune, şi mai ieftine. Dac-aş fi cumpărător de Lidl  aş zice că – pentru a fi cu adevărat mulţumit  – odată pe lună tot ar trebui să dau o raită şi prin Penny...

Apropo de Penny, aflu că magazinele Penny Market XXL se rebrănduiesc – se vor chema XXL Mega Discount. Acum vreo cinci ani – din ce ţin minte – magazinele XXL Mega Discount existente atunci s-au rebrănduit în Penny Market XXL. Încurcate, căile retailului…

7 comments to iar prin magazine

 • Ando

  HM: azi am fost la Kaufland ; verificat soluţia cu cheia pentru cărucior
  https://www.simplybucharest.ro/?p=11240

  Merge brici, poţi s-o înregistrezi 🙂

  Recomand tuturor: îngheţata de ciocolată şi cea de lămâie -cele în cutii pătrate cu K pe ele!

 • hm

  stiu ca merge 🙂
  n-am cum s-o inregistrez, ca de la altii o stiu si eu.
  Si mai merge – la magazinele cu carucioare standard (nu Lidl sau cele de bricolaj) cu o cheie mai subtire. Pe asta poti si sa o scoti imediat dupa ce ai deblocat caruciorul.

 • Dan

  La capitolul hipermarket raman “abonat” Cora Lujerului; cred ca a fost / este si ramane cel mai bine proiectat / gandit hipermarket din Bucuresti (produsele sunt alta poveste). Ma refer la cat ai de mers cu caruciorul pana la masina (distanta medie/maxima), la organizarea magazinului si la spatiul dintre rafturi. O fi fost un experiment si a ramas doar atat fiindca nu-mi explic de ce de exemplu la capatul lui 32 tot Cora a ridicat un clasic “asa nu!”.

 • hm

  subscriu. Lujerului e prietenos. In Alexandriei nici macar nu am fost.

 • cata

  HM,nici sa nu te duci la Alexandriei.Este oribil.Parcarea este foarte mare,dar prost gandita,cu foarte multe cedeaza trecerea pe dupa ziduri,mergi in orb,indicatoare puse aiurea-n tramvai (probabil se simte apropierea depoului),iar in magazinul propriu zis ,care este destul de spatios,rafturile sunt foarte apropiate,abia pot trece doua carucioare unul pe langa altul,dispunerea raioanelor este aiurea,arata meschin si ingramadit,basca foarte multe sortimente,chiar sub brand propriu,lipsesc – vroiam un mustar iute Cora pentru piftie si nu aveau.Ii dau dreptate lui Dan legat de Cora Lujerului,este si dupa parerea mea cel mai ok.Si ce ma bucuram ca apare unul mare si la noi pe Racova (sic) si cand colo tot prin vecini trebuie sa ajung.A,imi place si Kaufland,dar de mers in cursul diminetii,dupa amiaza,seara si in week-end este jale pe vale,aglomeratie si in parcare si in interior.

 • hm

  nici nu mă duc!
  Cora asta parcă vrea să facă experimente cu “aşa nu”. Nici Cora aia din Berceni – de la Sun Plaza -nu-i vreo sfîrîială.

  De Kaufland, încă-mi place, dar m-am cam plictisit. Mă tem că ăsta din Rahova e, oricum, un fel de cenuşăreasă… Oborul şi Floreasca sînt, parcă, aprovizionate cu mai multe chestii. Poate greşesc, dar aşa-mi pare…

 • florin

  Kaufland mi se pare cel mai bine organizat.Are si unele produse ce nu se gasesc prin alte super marketuri si in general e ca o veche cunostiita de la care stii la ce sa te astepti.Si Cora Lujerului mi-a placut.Singurul ce m-a obosit efectiv fiind Auchan Militari;de mult nu am mai avut impresia ca ma aflu intr-un depozit-depozit in care iti ia o zi sa mergi de la un raion la altul.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>