despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

din zbor: de la cofetăriile Georgi

o recomadare de la Georgi: tarta cu bezea şi cremă de nuci (parcă aşa-i zice.) Excepţională!

(minipateurile cu carne şi cele cu ciuperci – la fel, bune. Şi chiar covrigii: gustoşi şi fără ifose de neam-prost)

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

1 comment to din zbor: de la cofetăriile Georgi

  • Iuliana

    Eu sunt plecata de aprox. 30 de ani din Bucuresti si innebunesc de dorul merdenelelor. In anii 60 obisnuiam sa-mi cumpar pateuri de la “Infratirea intre popoare”. Era acolo o cofetarie impreuna cu o patiserie dumnezeieasca. Oferta cuprindea: placinta dobrogeana, merdenele cu branza evident sarata, merdenele cu carne, pateuri delicioase cu ciuperci, triunghiuri cu cascaval, strudel cu mere sau cu branza dulce.
    Apoi in anii 70, in drum spre liceu imi cumparam merdenele de la un mic chiosc, langa magazinul Ewa, apoi de la Piata Amzei sau de la un bar de la Piata romana.
    Indiferent daca sunt sau nu sanatoase am o singura obsesie: sa traiesc pe o insula pustie si sa mananc zilnic,timp de 1oo de ani merdenele. Anual, verific pe internet daca nu expediaza cineva placinte sau branza telemea in strainatate.
    De fiecare data cand am ocazia sa gust branza romaneasca, ii binecuvantez pe toti ciobanii cu stramosii lor si cei care au ajutat la pregatirea produsului. Simt gustul locului si o recunostinta fara margini fata de toti strabunii mei pastori.
    Nu cumparati pentru nimic in lume produsele cu aditivi. Trecand prin experienta cancerului si a chimioterapiei am constientizat pe pielea mea ca nu a mai ramas nimic sanatos. Poate branza proaspata, ouale prospete si unele legume si fructe de la tarani.
    Nu lasati sa se inchida pietele taranilor. Luptati pentru sanatate!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>