despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Vizionare plăcută.

Am intrat, în sfîrşit, în rîndul lumii. Ba chiar, aş îndrăzni să zic, sîntem deja cu mult înaintea lumii.

Că ce capitală din Europa – da’ ce Europă, vere, din lumea-ntreagă! – se mai poate lăuda cu aşa concerte, cu aşa artişti, cu aşa nume-ndrăgite de vin să-ncînte publicul?

Să dai cu tunul şi nu ştii un’ să mergi mai întîi!

Să mergi la Bad Boys Blue? Da’ oare Bad Boys Blue, ei ştiu că încă mai cîntă? Le-o fi zis cineva să-şi tragă izmene groase pe ei şi să-şi ieie bilet de ieşire de la sanatoriu în weekendul în care-o să vie aici?

Să mergi la Mungo Jerry? Băăă! Parcă se-nchisese Surprize, surprize – cine l-a mai găsit pe cetăţeanul ăsta? Au luat playlistul de la Radio Leşinat FM şi au început să taie nume: “bă, ăsta-i mort? … nu? Sigur îi viu? Hai să-l aducem să cînte la noi!”

Dar poate să mergi la Ricchi e Poveri! Aici mă tem că s-ar putea să luăm ţeapă, vă zic eu. Îi cunosc eu pe impresarii noştri! Sigur nu s-au interesat să vadă dacă vreunul dintre italienii ăştia (mai mult ca sigur ăl’ cu mustaţă şi nasu’ mare) nu cumva trebe să steie acasă s-aştepte pensia în ziua concertului de la noi…

Mi-e şi frică să mă mai uit pe stîlpi! Cine ştie ce trăznaie mai văd! Alte şuşe ordinare ale lu’ alde Dan Puric şi Beligan, vreo altă comedie delirantă cu Bendeac, vreo reîntregire mintală a cine ştie cărei trupe rock moartă de-acu’ dooj’ dă ani?

15 comments to Vizionare plăcută.

 • florin

  Si eu primesc pe diverse cai(de socializare)invitatii la tot felul de concerte cu formatii si oameni de care nu am mai auzit de mii de ani.Bad Boys Blue!?Pai credeam ca astia mai pot fi vazuti doar pe VH1 classics sau prin documentarele despre muzica anior ’80,nici nu mai stiam ca mai exista!!!Cat despre Mango Geri ce sa mai zic…ar trebui sa copiez ceea ce ai scris dar,de cand cu acuzatiile de plagiat,ma cam tem.Ar trebui ca toti astia sa ia exemplu de la celebrii ABBA,care imbiati cu o suma enorma de bani pt.a sustine niste concerte,au refuzat elegant spunand:”Cum s-ar putea,ca dupa atata timp, niste oameni trecuti de 50 de ani sa iasa pe scena si sa se pretinda a fi ABBA!?”
  Poate ca la noi e un univers alternativ in care toate fosilele astea sunt iarasi tinere si in plina activitate.Sau poate ca universul asta exista in capul impresarilor si promotorilor nostri.

 • Dragos B

  Stim tipul asta de afis dar Minculescu… Prea e photoshopat pe acolo… :))))

 • hm

  culmea e ca acest gen de concerte… cam merge!!! La BZN chiar am auzit ca era plin.
  Reteta? chiar daca nostalgicii (care nu sunt publicul comercial, deh…) nu ar avea bani, copiii lor le fac cadou “iesirea” la concert.
  Dragos, merita Minculescu sa lucrez mai mult la poza lui? :)))))

 • Parca anul trecut a fost un concert cu Goombay Dance şi Saragosa Band… cu sala plină. Câtă vreme oamenii cumpără bilete şi artiştii cântă (adică nu fac playback), nu văd problema.
  Apropo de afişul ăla, e clar că nu vor fi atâţia… au fost chiar subiecte de ştiri pe tema asta. Se trec acolo ,,câţi încap” pe afiş şi vin 2 – 3… pentru că restul nici măcar nu sunt anunţaţi. Am fost o singură dată la un eveniment de acest fel, prin clasa a 6a sau a 7a (la insistenţele profei de istorie, care probabil avea ceva procent la numărul de bilete (pe atunci nu apăruse vânzarea on-line, deci comisioanele pentru vânzare probabil pe primeau nişte omuleţi însărcinaţi să promoveze spectacolul pe la locul de muncă)… şi după 3 ani de încercări, i-a convins pe ai mei să mă trimită la un asemenea spectacol). Ei… şi atunci trebuiau să vină ceva trupe destul de în vogă pe atunci printre cei de vârsta mea (N&D, Bambi, Andre, Asia) + Stela, Arşinel, Nae şi Vasile, Ţociu şi Palade şi încă vreo 4 – 5. Până la urmă au venit doar cele 4 formaţii (e drept, N&D a făcut mare show acolo, vreo 3 bis-uri, publicul cânta cu ei, după aia au stat la autografe pe hol). Sunt gata să pun pariu că nici acum nu se vor prezenta toţi din listă. Ce să caute Minculescu, de exemplu, între Niculina Stoican şi Daniela Gyorfy? Plus că omul cântă cu o trupă, nu cred că vine el acolo singur. Acum, privind mai atent afişul, văd că spectacolul a fost, dar nu am găsit pe nicăieri detalii despre cine a fost acolo.

 • Ando

  Iar Stela şi Arşinel !nu mai pot cu “farmacia inimii” …e peste tot, şi mai ales în autobuze, unde n-ai posibilitatea să schimbi canalul 🙁

  Păcat, mare păcat…pentru că sunt buni actori,ţin la ei -dar ce e mult strică.

 • Soluţie 100% verificată: se dă volumul muzicii din căşti cu 2 – 3 unităţi mai tare şi se acoperă orice farmacie a inimii, a ficatului sau a altor organe. Sau se merge cu tramvaiul/troleul/metroul, că măcar în alea nu pute a motorină.

 • Ando

  Dr2005:da, şi în căşti să asculţi Ricchi e Poveri 🙂

 • cata

  @Ando,am impresia ca articolul asta al lui HM este o ironie subtila la adresa articolului tau cu …Nimeni si a alora de 49 ani si peste.
  Aproape toti din cei enumerati in articolul sau si apar in afisul susei promovate sunt din categoria mantionata de tine ieri si implicit se adreseaza acelei categorii.Dar nu este vorba de publicul comercial de la televizor,ci de un altul.Ceva imi scapa si numai inteleg.

  Acum serios vorbind,susanale de tipul asta sunt vechi pe meleagurile dambovitene.Aici nu me refer la interpreti straini,care in mare parte dau dovada de profesionalism si la 50,60,70 de ani si demonstreaza ca nu degeaba au fost la nivelul la care au fost si ca isi pot demonstra in continuare profesionalmul.Ma refer la ai nostri,care sunt pusi pe afise la gramada,de multe ori fara nici o legatura,rock,populara,usoara,romante,etc,rezultand un ghiveci tipic oriental.Si bineinteles ca probabil jumatate dintre ei nici nu stiu ca sunt pusi acolo.Dureaza de prin anii 70 treba.Si cel mai bine se vad acest tip de afise si spectacole pe litoral in timpul sezonului estival.
  Apa calda nu s-a inventat acum,ci demult.Toata chestia este ca apar mereu altii care pretind ca ei au inventat-o iar ce-i care-i asculta sunt si ei la randul lor alti.

 • BZN a avut un spectacol impecabil, și-a respectat spectatorii. Face săli pline oriunde în Europa, cum fac și alții. Cu ăia mai tineri e mai complicat. Eu am văzut BZN la tv, undeva în Franța. Era o sală foarte mare, plină ochi, și vârstnicii erau minoritari. Asta e, ne place sau nu…

 • Tavi

  Eu zic ca Ricchi e Poveri inca se descurca…
  http://www.youtube.com/watch?v=a0K2Bsmc_YM

 • hm

  hai, măi Cătă, că nu-i nici o ironie 🙂
  Da’ avem la concerte, să ne trăiască!
  O dată pe an o lady Gaga şi-n rest… Brenciu, Bănică-jr, deshumaţi gen Phoenix, adevăraţii urmaşi ai lui Iris…
  şuşe ca “stelele baletului rus”…

  … şi oi glumi eu, da’ ştiu că toţi artiştii ăştia bătrînii se descurcă! Măcar de-ar învăţa şi-ai noştri nişte lecţii.

 • Matakus

  Mno, avem și “fosila” de Roger Ape cu al său “Zidul” sau “vechiturile” de la Depeș Măud.
  Și ca să trec în partea ailantă: ce ziceți de Smokie???

 • hm

  Smokie… la a cîta venire în România or fi?

 • N Gârleanu

  Când felinarele se-aprind
  Și noaptea cade-ncetișor
  Perechi din umbră se desprind
  Și-ncep idila nopților…

  O strofă din romanța Miei Braia…Frumoase poze,ar trebui precizate și locațiile…NG

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>