scris de Ando
Zilele astea, un “şantieraş” a apărut în parcul Obor, chiar vizavi de sediul administrativ al primăriei sectorului 2.
Impulsionat, probabil, de succesul fântânii lui Bucur din Piaţa Obor…
primarul Onţanu a decis să mai facă una.
despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul |
Din fugă: sete mare în Obor!14 comments to Din fugă: sete mare în Obor!Leave a Reply |
articolele noastre sînt preluate și de: |
Copyright © 2005 - 2024 Simply Bucharest Log in Powered by WordPress & Atahualpa |
hai, domnule, măcar apă chioară să fie pentru toată lumea. ce-oi vrea? arteziene cu vin, ţâşnitori cu bere, havuzuri cu lichioruri?
cum ştim, dupe şaroma ni se face sete. dupe covrigi, la fel. nu mai vorbim de pârjolul gogoşilor. aşa că, dugheana şi fântâna. să fie pentru toată lumea!
si o fantana cu ciocolata…
E interesant să vezi cum oamenii se zgârcesc să consume apa de la robinet şi stau cu orele la coadă să umple bidoanele cu o apă care e la fel sau chiar mai proastă ca cea de la robinet… da’ e moka.
Ce vă place să vă luaţi de omul amărât 🙂 Eu am transmis doar vestea, n-am dat cu paru’
Pai vrea si 0ntanu sa intre in istorie precum domnitorii medievali care captau cate un izvor si aduceau apa pana in buricu’ targului. Bine, in tot acest timp mahalaua se baza pe sacagii, apa potabila fiind un “premium” mai degraba decat o “comoditate”.
dr2005, pentru ca toata lumea stie ca apa “de la retea” nu e buna. In schimb apa “plata” scoasa din Stefanesti ( cumpana ) e pura… pura… pura. Si asa e si apa ctitorului Ontzanu
Ar putea iesi o afacere frumoasa daca aranjeaza domnu’ primar cu un sobor de preoti sa sfinteasca pompele, pentru ca acestea sa livreze apa sfintita concetatenilor 🙂
Apa de la reţea nu e bună… că o plăteşti, pe când apa plată de la Ştefăneşti e bună pentru că – de regulă – o primeşti gratis la muncă sau ai o rudă ,,bogată” care are în permanenţă un bidon de 19l în casă şi care nu îţi cere bani când te duci la el.
Presupunand un cost de 5-6ron/mc la apa rece de la robinet (Apa Nova + poate pierderi de la bloc) si un efort sustinut de a cara 10l de apa zilnic mie imi da o economie de maxim 2ron. Dar cum ziceam, problema e istorica: in Bucuresti nu lipsa apei a fost o problema in sine ci accesul limitat la apa potabila; lucrurile astea s-au transmis familial, pensionarii care cara acum bidonul de apa cu liftul la bloc au crescut prin mahalale cu cismea pe strada si au avut parinti si bunici care stateau dupa sacagii.
Oameni buni, mai e o problemă: sunt mulţi pensionari care, astfel, îşi “omoară” timpul! N-au alte preocupări şi taifasul la o coadă
devine pentru ei mană cerească…alţii au rămas, efectiv, singuri şi nevoia de comunicare devine acută.
Onţanu nu e fraier…pentru această categorie de cetăţeni, şi-a creat imaginea de ”om serios” şi şi-o cultivă cu răbdare.
Ando, mare dreptate ai aici!
discutia despre gratis si despre un leu-doi economie se aplica,din pacate, si celor care AU de unde sa dea banii astia. Oameni cu venituri zdravene, care daca nu iau o rola de hartie igienica de la serviciu nu sunt impacati.
Nu ma bag la kestii de psihologie,ca nu este domeniul meu: “Oameni cu venituri zdravene, care daca nu iau o rola de hartie igienica de la serviciu nu sunt impacati.” Poate asa este, dar la APA, categoric nu apa de la robinet pe care o BEI te ustura la pret! Un exemplu de “fantana cu apa gratuita, la care multa lumea face coada, cu bidoane” am vazut in 2010 in curtea spitalului Panduri. Am apucat sa fac si poze cu ghiuveta din curte (cind nu era lume), ulterior a disparut!
De la diferite instituţii cu portar – şi cu sursă de apă la ghereta lui – se ia apă cu bidonul, cu găleata, cu butoiul!
Pentru amatorii de apă gratuită: blocurile cu 4 etaje de la Orizont (perimetrul delimitat de Bd. Vasile Milea, Dr. Taberei, Str. M. R. Marcu şi Bt. Timişoara) au, din contrucţie, ţeavă şi robinet de apă la fiecare scară (şi corpuri de iluminat pe balcoane şi apartamente destul de măricele… bune blocuri se făceau în anii ’50). Majoritatea ,,instalaţiilor” sunt desfiinţate, însă la un bloc de pe Vasile Milea încă merg robinetele la două scări. Probabil apa e înregistrată de apometrul blocului, iar pensionarele de la parter stau cu ochii pe ţeava cu pricina.