despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

ce bun e Oprescu!

Cea mai mare performanţă a Primarului nostru este felul în care reuşeşte să pară mocofan, nepriceput, heirupist. Ce ne mai rîdem cu el, ce-l mai înjurăm, ce ne mai pierdem vremea crezînd că-i tremură izmenele cînd aude de biciclişti. Lui Oprescu îi convine asta; fiindcă, dacă pare aşa o caricatură, şi cei care-l contestă ajung să fie la fel.

Dar cum e adevăratul Oprescu – şi care sînt adevăratele motive pentru care trebuie să îl urîm? Pentru interese, pentru nepăsare, pentru delăsare, pentru intenţiile rele, pentru că a împins lenea, dispreţul, ilegalitatea şi întîrzierea mult prea departe.

Priviţi însă cu atenţie. Cine desenează blocuri, cine sculptează monumente, cine trasează alei şi parcuri – iese oare Oprescu noaptea din casă şi le face?

Atîţia arhitecţi şi urbanişti urlă că Bucureştiul este oribil şi îngrozitor – dar în timpul ăsta, ceilalţi arhitecţil şi urbanişti fac Bucureştiul atît de oribil şi îngrozitor.

Oho, fraţilor! Am impresia că tare vă convine să vă folosiţi de Oprescu ăsta.

11 comments to ce bun e Oprescu!

 • Totuşi, toate acele acte sunt aprobate şi de către Oprescu. Atunci când semnezi ca primaru’ (şi la propriu şi la figurat) tu eşti ăla responsabil de consecinţe, că ai semnat.
  Lucrez într-o instituţie de stat…. dacă eu fac un act prost/greşit/ilegal şi şeful îl semnează, eu nu mai am nicio răspundere, pentru că şeful a semnat, deci a aprobat ce am scris eu, eventual a mai pus şi stampila acolo. Aşa şi cu Oprescu… dacă el aprobă hârtiile întocmite de dobitoci, atunci e la fel de dobitoc ca ei şi mai şi răspunde pentru ce semnează.

 • Dan

  Oprescu asta e parte a unui plan politic mai mare care a inceput de fapt odata cu “demolarea” mediatica a lui Videanu pentru asa-zisele afaceri cu borduri sau pentru ca a blocat Bucurestiul cu santierele nesfarsite (acum amintiri chiar placute, de fapt). Trebuie sa recunoastem ca multi dintre sforari chiar au inceput sa se raporteze la realitate; au realizat ca o linie de tramvai de mare viteza sau un metrou nu aduc voturi nici macar din partea celor care utilizeaza asa ceva zi de zi; nu aduc nici macar bani fiindca daca ai bani si esti romanul statistic nu circuli cu tramvaiul. Sforarii nostri au invatat de fapt tehnica pansamentului din medicina: calmezi zonele dureroase si mai pui un dren sa mai scoti un pic din puroi; tii pacientul in viata si trimiti problema undeva peste 10-15 ani cand alti destepti vor schimba la randul lor pansamentul. Asa ca primim ce vrem de fapt: circ mediatic, cate o demonstratie de forta cu barosul in spatele gardurilor cand nemultumirea sociala atinge masa critica, un pasaj din cand in cand intr-o intersectie aglomerata si daca suntem buni la suflet chiar si un pic de asfalt pe strada. Avem oare motive sa fim nemultumiti?

 • hm

  Sistemul e de-ajuns de pervers încît Oprescu să se poată prevala de faptul că ceva nu e răspunderea lui.
  Adminstraţii separate: parcuri, străzi, şi tot aşa…

  Oprescu o să fie un preşedinte grozav, dacă e în prealabil spălat de “contracte”.

 • florin

  Cred ca Oprescu e prea destept sa se lege la cap cu presedentia.Acolo ai doar 3 mandate,poti fi demis,probabil ca se vor restrange si prerogativele cotroceniste,etc,etc.Ca primar daca esti cat de cat “abil” poti avea cate mandate te tin puterile.Chiliman si eVanghelie sunt cele mai bune exemple.

 • hm

  Da, dar ce te faci cu ambiţu’???

  Că ştii ce face păduchele cînd se satură de trai bun – iese pe frunte.

 • Vezi ce a scris fostul meu coleg de scoala Bruno Andresoiu:
  http://blog.igloo.ro/hala-matache-la-baioneta/

 • hm

  cam pe la punctul 4 sînt de-acord…

 • cristi

  Oprescu este neprihanit, saracul, nu va mai luati de el.
  Am rezumat eu articolul. LOL!

  Acum ganditi-va la Pache Protopopescu si faceti diferenta.

 • hm

  Adica spui ca nu o sa avem, candva, bulevardul Sorin Oprescu?

 • toata lumea sa se branseze la RADET, caldura va fi mocca. cand o sa fie gata autostrada suspendata

 • hm

  Nţ, cînd va fi gata autostrada o să avem aer condiţionat gratis de la vîjul maşinilor care vor goni prin oraş.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>