despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Cartierul Izvor – Mihai Vodă (partea a patra)

scris de Adrian Mureşan

Câteva poze – din 1970 – recent găsite!

Intersecţia Izvor cu Mihai Vodă fotografiată din imobilul din Mihai Vodă 65. În planul depărtat se vede clădirea Facultăţii de Chimie, distrusă de cutremurul din 4 Martie 1977. Terenul de sport de pe colţul V. A. Ureche cu Izvor avea deja altă utilizare, iar în dreapta, clădirea cu Alimentara la parter. Se poate vedea începutul străzii Crăiţelor.

Dintre plopii din prim plan, câţiva există şi azi în parcul Izvor.

Imobilul din Mihai Vodă 70 – fotografiat din balconul casei de la nr. 65, unde am locuit. Alături, în dreapta, depozitul de cherestea al Frigocom-ului; în dreapta de tot se vede o salcie din curtea de la nr. 66 („la Fotograf”), iar in planul depărtat sunt clădirile de pe strada Al. Odobescu.

Faţada de intrare (Nord) a imobilului din Mihai Vodă 65, cel cu grădiniţa la parter şi cinci familii la etaj. E casa în care am locuit din 1954 pâna în 1968.

partea întîi |  partea a doua | partea a treia

——————–

Resurse

harta: anii ‘30-40 şi anii ‘60-‘70:

articole: Aventurierul: aiciaiciaici Raidenaiciaici Baciulaici

Îi puteţi scrie direct lui Adrian Mureşan: adrianmuresan51[arond]yahoo.com

6 comments to Cartierul Izvor – Mihai Vodă (partea a patra)

 • Anastasiu

  De cate ori imi trag pumni in cap pentru ca nu am avut “inainte” inspiratia de a face fotografii in oras. Cu familia, in vacante, da. Dar nimic care sa poata documenta acum vremurile de atunci.

 • Ando

  @Anastasiu:linişteste-te,nu eşti sigurul!cine se gândea la urgia ce va să vină? să mulţumim celor care au avut această inspiraţie şi acestei fabuloase invenţii- Internetul- care adună şi păstrează amintirile celor care au locuit prin zonă.

 • hm

  mie mi-e ciuda ca nu am prins pe poze anii 90. Merita….

 • Lambescu Florian Marian

  Buna ziua,

  Am invatat la 124 (Romanescu. Am intrat la scoala in 1957 (!!!) -cl. I-a D (dna. Datcu). In cls. II-a s-a mers la Lazar din cauza reparatiilor din scoala. Coleg Mihai Chiriacescu – locuia pe Fonteriei / pe la mijloc pe stanga. Eu am locuit pe Mihai voda la 41 (in “gura” Arsenalului – strajuita de 2 tunuri fixate pe verticala pe zid).
  Pe Izvor era o fabrica de stofe/ confectii (?) de unde luam mosoare si banda cu fisia de hartie pe care era inscriptionat metrajul (se introducea in balotul de stofa).
  Mi-ati putea raspunde ?
  Oricum, “Paste fericit !”
  Toate cele bune,
  Fl Marian Lambescu (0722 82 92 02)

 • angheloiu tudor

  AM LOCUIT PE MIHAI VODA 51 acum sunt in italia tata avea un IMS albastru in fata casei ,vecin sub noi locuia Jaures Benea avocat avea un fiu Florin benea care mai tarziu a devenit medic si cu ani dupa aceea au o fata Roxana
  Alti vecin Georgescu pe strada la un subsol locuia actor Oratiu Malaiele ma jucam cu Dan Gheorghiu si Coco Gheorghiu care a murit in fata scolii 124 in curba din deal Uranus a venit o basculanta si l a calcat i a strivit capul am plins multi din noi mai aproape de scoala mai mergeam acasa in pauza mare sa mai luam ceva de mincare cred ca cel cu basculanta avea vina eu am vazut …in fine sunt multi dar parca era o viata superba toti copii ne iubeam si eram fericiti era o alta mentalitate prieteni sufletesti educatie ,a uiatam de MANOLESCU GILDA care a jucat film MARIA MIRABELA am fost … prin net am auzit ca a murit in unacident de masina in Germania, mai aveam un coleg de la scoala iacob adrian tatal lui parca era jurist,etc etc sau jos in vale la nea Vasile luam Batoane covrigi sirop cu apa acidulata ciocolata pufuleti cu alune eugenie etcsunt multe de povestit dar era frumos si bine atunci… Asi dori sa unim toate casele in un grafic si sa unim orice foto pentru a construi o macheta a strazilor demolate adresa mea angheloiu@libero.it Am si eu cateva foto unice multe au fost distruse de regim dupa demolare si pe parcurs mie imi spuneau si Teddy eram la primi pasi de electronica muzica pictura etc la casa pionierilor 0039-3285858555

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>