despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Piaţa Unirii 1962 – colecţia Adrian Mureşan

de la Adrian Mureşan

Trei imagini cu Piaţa Unirii în 1962 – au trecut (doar) 50 de ani:

Pozele sînt făcute de tatăl lui Adrian Mureşan.

——————

Resurse: Ultimii 20 de ani în Piaţa Unirii | Străzile închise ale lui Ceauşescu | Unirii – trafic în anii ’90

8 comments to Piaţa Unirii 1962 – colecţia Adrian Mureşan

 • Ador pozele din arhive. Foarte frumos si aerisit arata aici.

 • Ando

  Iar aici, aveti o imagine de ansamblu a Pieţei Unirii, făcută
  în 1967:

  http://foto.agerpres.ro/index.php?i=1502375

 • hm

  Faină colecţie are, odată-n plus, Agerpress-ul!

 • Alex One

  In blocul din stanga cel de 7-8 etaje a locuit Puiu Calinescu. L-am cunoscut intamplator si m-a surprins ca vorbea si se comporta ca pe scena. Adica omul nu juca roluri,asa era el de la natura.

 • Alex One

  In hala n-am fost decat de cateva ori cand eram foarte mic cu parintii si m-au impresionat nasol jumatatile de animale taiate,vite,porci, berbeci atarnate in cuie(carlige) din care se scugeau dare de sange plus mirosul greu .Mai tarziu au ramas doar carligele si apoi a disparut si hala. Diminetile se faceau niste cozi,da cozi nu gluma ,la cei care vindeau bors sau zeama de varza murata,vreo 2-3 taranci, unde se aliniau “la dres” magistrati,avocati, in drum spre servici Palatul de justitie,Tribunalul Mare cum i se spunea sau Trebulan cum ziceau tiganii “te bag ba in trebulan”, plus militeni, apevisti si alti bon-viveuri.Se consuma,poshtea, din 2-3 cani cu emailul sarit,repede frate,altul la rand, intr-o perfecta amonie si camaraderie deh, tovarasi de suferinta.Nu se spala nicio cana,nimeni n-a luat Covid. Ai venit carpa, la plecare,om , “ba o luna nu mai beau”. Aiurea, la pranz cine ataca ciorba de burta cu 2-3 votci mici in deschidere, uvertura ziceau artistii de la Opereta demolata, si cativa mici plus bere la stins ? Si-o tineai temeinic cu inca cativa obositi pana tarziu de te lua nevasta iar ai facut ma ore suplimentare,noroc ca erai cam prastie si duhneai a cele consumate plus tigari la greu altfel zicea ca vii de la dame si atunci chiar era nasol !

 • Alex One

  Ando, am revazut secventa filmata in Hala in Cu mainile curate cu stramosii politicienilor de azi.Ala din capul mesei zici ca-i Petrov.Cred ca a existat atunci un vizionar care a ghicit ca nici peste zece zece ani nu vor avea nici borcane cu ghiveci in bulion,nici creveti vietnamezi,stavrid congelat, tacamuri de pui sau sticle cu Spumos cat sa umple macar pe sfert spatiul. Asa ca mai bine,jos cu ea ! Faca-se parc si parc s-a facut !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>