despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Aceştia sînt acum duşmanii mei

Cine e cel mai periculos mitocan din Bucureşti? Înainte să vă-nghesuiţi cu răspunsurile, lăsaţi-mă să vă opresc; v-am păcălit: nu asta era întrebarea – ci alta:

Cine e cel mai periculos mitocan pentru Bucureşti?

Mîrlanul manelist care îţi taie faţa în bemveul lui ruginit, cămătarul din Ferentari, taximetristul şpăgar?

… mmda.

Dar, vedeţi voi, eu ştiu un lucru – şi anume că cel mai periculos mitocan e cel care nu-şi închipuie despre el că e mitocan.

Manelistul va opri muzica, dacă ştii să-l rogi; teribilistul cartierului o să-ţi zică “scuze, frate! Mă grăbeam şi ţi-am luat-o-n faţă!” Chestia e că, de cele mai multe ori, mitocanul mărunt ştie; recunoaşte că greşeşte. Poate cu el mai e vreo şansă – poate va deveni om, cetăţean.

Mie mi-e foarte frică de mitocanul celălalt – cel care e mai presus de mitocănie.

E matur, are bani şi are deja un statut în lumea în care trăieşte – e cel care zice că, din moment ce cîştigă şi din impozitele plătite de el trăiesc nu ştiu cîţi oameni, e mai presus de acei oameni.

El strică societatea. Copilul lui are, din naştere, mai multe drepturi decît copilul coafezei. El şi-a luat maşină de mai bine să plîngă mă-ta; ca să fie apărat în caz de accident, chipurile – dar conduce nepăsător şi te spulberă din vina lui, criminalul.

Acesta e mitocanul cel mai periculos pentru noi: laşul scîrbos cu şuncile tremurînde, şobolanul ascuns în spatele geamului.

Din acest soi de oameni nu mai scoatem cetăţeni – ci oportunişti, jefuitori de cadavre, vînzători de copii.

Aceştia sînt duşmanii mei.

18 comments to Aceştia sînt acum duşmanii mei

 • cristi

  “e cel care zice că, din moment ce cîştigă şi din impozitele plătite de el trăiesc nu ştiu cîţi oameni, e mai presus de acei oameni.”

  Primul la care m-am gandit citind doar fraza asta a fost Mircea Badea. 🙂

 • Ando

  “e cel care zice că, din moment ce cîştigă şi din impozitele plătite de el…”
  Mai nasol e că sunt foarte mulţi care jonglează cu cifre de afaceri impresionante pt. omul de rând, dar luaţi la bani mărunţi sunt, de fapt, datori permanenţi în ce priveşte dările la stat…aştia au stricat şi strică societatea în continuare …apar în toate ”top 300”…gen Dinu Patriciu care a nenorocit sute, poate mii de oameni cu ”marile” lui afaceri…

 • hm

  conu’ Dinu e mai sarac decat noi…

  sa-i dea Statul ajutor social.

 • Dan

  Sau Huidu, personaj cu istoric de accidente de circulatie sau de condus periculos, asta pana sa omoare 3 oameni si sa scape cu suspendare. Ce sa mai zicem…

 • hm

  La fel ca primul numit, un personaj care altminterea dă lecţii naţiei întregi.

 • hm

  Serios, am ajuns să mă feresc de Jukeuri, Tucsonuri şi RAVuri mai rau decat de X5uri şi Q7uri.

 • Eu ma feresc de aproape orice autoutilitara medie. Si de orice “masina germana” care nu are in dotare sistem de semnalizare a schimbarii directiei de mers. Aducerea in discutie a lui Mircea Badea este stupida in sensul propriu al cuvantului si fara legatura cu sensul enuntat de HM.

 • Amiral Snagov

  Mircea Badea e stupid in orice sens al cuvantului. Si Huidu.

 • Ando

  De mârlania “TV” te poti feri relativ uşor (telecomanda) ; mai nasol e cu cei din jurul nostru, mârlanii din lumea reală.
  Remarc,în ultumul timp, genul de mârlanie, să-i zic: “corporatistă” !
  Băncile, furnizorii de utilităţi(gaze, lumină)etc. adică firme private, unele cu mare ştaif internaţional, se comportă, de multe ori, chiar mârlaneşte cu noi.

 • cuochiipeei

  Huidu este un exemplu proeminent de mitocan obraznic, parvenit, oportunist, derbedeu si nu in ultimul rand, chiar daca a fost fara de voie, criminal.
  Dar din fericire pentru el si din pacate pentru noi, reuseste sa traiasca foarte bine cu propria constiinta astfel incat acum isi pregateste revenirea “pe sticla” la Prima, dupa ce deja a inceput sa fie din ce in ce mai vocal, grohaind satisfacut, stupid si incoerent la Kiss FM.
  Din pacate nu este vina lui in totalitate, ci este si a celor ce-l promoveaza (doar e producator la “Cronica”), protejeaza (vezi cine ii este socru) unii chiar caineaza “vai saracul ce baiat bun, nu merita asa ceva”. Nu meritau asa ceva ce-i trei ce au avut ghinionul mortal de a se intalni pe acelasi drum cu acest “formator de opinie” si “exemplu” pentru societate ce in inconstienta lui a omorat trei oameni si si-a pus si propria familie in pericol.
  Legal nu poate sa i se interzica sa reapara in fata publicului dar etic si moral ar trebui sa aiba minima decenta (daca nu el, macar cei apropiati lui ar trebui sa-l convinga) si sa nu mai apara public niciodata.
  Si cu asta gata deocamdata, ca m-am lasat luat de val dar mare boala am pe javrele din tagma asta!

 • hm

  Ando, păi cu ăştia e cel mai greu să şi lupţi.
  Cuochiipeei – atît pot face, să boicotez nu doar emisiunile în care apar astfel de personaje cît şi staţiile radio-tv care găzduiesc aşa emisiuni. Noroc că mă uit cu fii-mea la Minimax şi altele-asemenea 😉
  Adrian – exemplele vizuale şi vocale ale mîrlănismului sînt altceva. Sînt acei oameni care ne-au dat un anume confort: că – iată! – este OK să fii mitocan, şi că poţi s-o duci mai bine aşa.

 • Ando

  Mda…uitasem de “ăia de la cablu” care-şi fac şi ei de cap!

 • florin

  Pe mine unul din astia m-a apostrofat ca trec pe trecerea de pietoni si ca nu i-am dat lui intaietate.I-am zis ca nu vreau sa ma cert cu el asa ca ii propun sa chemam politia sa ne lamureasca.A facut ochii mari,s-a urcat la volan si a demarat hotarat.
  Pe huidu(am scris intentionat cu litera mica)l-am vazut deja la teveu la “Cronica” nu chiar in fatza dar se contorsiona pe acolo si se randea la populatie.Eu cred totusi ca nesimtirea acestui criminal e dublata si de lipsa catorva doage!

 • Motocanul e mitocan oricum ! sa nu aud de ei !

 • “Băncile, furnizorii de utilităţi(gaze, lumină)etc. adică firme private, unele cu mare ştaif internaţional, se comportă, de multe ori, chiar mârlaneşte cu noi.”

  Se comportă aşa cum trebuie, dat fiind că Mârlanul Impozitat (multiplicat în câteva milioane de bucăţi, la ultimul referendum peste 7) îi susţine cu vitejia lui Ştefan cel Mare la Vaslui.

  Exemplu:

  OMV extrage petrol cu 16-20 USD/baril din sol şi vinde carburant de proastă calitate pe aceiaşi bani ca şi cei care aduc petrol de afară cu 106 USD/baril, băgând diferenţa în buzunar. De aici profitul record în istoria României. După ce au primit cadou zăcămintele de petrol din sol. De plătit au plătit o sumă pentru clădiri, utilaje, rafinării, camioane, astea au făcut cele 600 de milioane. Zăcămintele erau gratis.

  Când publicul obişnuit (impozitat, cu rate etc) a fost îndemnat să le dea ceea ce merită, adică o mare flegmă, <a href=”http://www.realitatea.net/litrul-de-benzina-si-motorina-ar-putea-ajunge-la-10-lei_809632_comentarii.html#comentarii”răspunsul a fost:

  “vita, am bani sa te cumpar pe tine si pe toate familia ta si sa va tin ca slavi care sa-mi curete mie WC-ul si pantofii. Eu nu ma plang de pretul benzinei tocmai pentru ca imi permit sa platesc benzina. Voi sclavilor, daca nu va permiteti decat sa va plangeti toata ziua si sa faceti proteste penibile prin care numai incurcatii pe cei care chiar au nevoie de benzina mai bine ati circula cu bicicleta sau transportul in comun.
  Abia astept sa se faca benzina 10 lei sa nu mai fie asa aglomerata soseaua de sarantoci cu logane sau golf 3 cu 250.000 de km aduse pe care nemtii au preferat sa le vanda la fomisti din romania in loc sa le arunce la fier vechi”

  Rezultatul:

  – publicul obişnuit a continuat să alimenteze, cu fidelitatea căţelului bătut, de la OMV şi Petrom;

  – acelaşi public obişnuit ţine discursuri lungi, interminabile şi incoerente prin care pretind că benzina e bună la OMV, Petrom şi proastă la Rompetrol sau MOL, că e o chestiune de mândrie personală să alimenteze de acolo etc

  Aşa de bună e benzina de la Petrom încât ori de câte ori am pus eu Top 99+ motorul “fornăia” la relanti (semn de ardere neregulată), când a pus la maşina lui un tip s-a trezit că nu mai porneşte fiindcă jumătate din ea era apă şi alte chestii de genul ăsta 😀

  ~Nautilus

 • hm

  a’ dracu’ treabă psihologia asta de cu coada pe sus a românului.

  Ştii că se zice cam prea des “sînt prea sărac să-mi cumpăr lucruri ieftine”. Aşa că omul a început să-şi cumpere doar lucruri scumpe: Doamne-fereşte să pară sărac şi nepricopsit!

  De aia cînd citim de cîte un bogătan care nu şi-a schimbat nokia de 10 ani şi mercedesul de 15 zicem că e nebun şi zgîrciob.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>