despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Piedone la arat

Si anume in Vinerea Mare; si nu oricind, ci in timpul slujbei ce se tine seara; si nu oriunde, ci-n curtea Bisericii Sfintu-Spiridon; si nu singur – ci cu vreo treizeci de angajati ai salubritatii publice (cine-i plateste pe oamenii astia care lucreaza peste program intr-o proprietate privata?); si nu pe jos – ci cu-n tractor, o cisterna, trei masini de spalat strada, o basculanta, doua bob-cat-uri, trei camionete, si vreo doua drujbe. La opt seara toata adunatura asta planta de zor flori si pomisori, sapa, taia crengile uscate ale copacilor, vopsea gardulete – toate sub privirea mindra de vataf a primarului. Fireste ca Piedone si-a infipt in curtea bisericii si-o pancarta cu numele sau. (Am spus sau n-am spus ca-n tot timpul asta restul oamenilor veniti la biserica incerca sa urmareasca slujba? )

Cred ca trebuie sa-i multumim pentru tot ceea ce face pentru noi, si sa ne cerem spasiti iertare pentru ca nu intelegem ca toti pomisorii ghebosi, dinozaurii din gard viu cu leduri si panourile pe care scrie PIEDONE sint de fapt esenta bunului gust si a simtului estetic desavirsit.

Iata doar cit de frumos arata Cuza, inconjurat de boscheti plantati in buturugi, in Dealul Mitropoliei:

Elegant, as zice, cel putin elegant.

(Ah, undeva in dreapta se vede ceva rosiatic – este panoul pe care patriarhul Daniel isi proiecteaza slujba de Paste anul asta)

2 comments to Piedone la arat

  • Daniel e Patriarhul Modernizator. Nu ma pot astepta decat la kitschuri din partea lui si a acolitilor.

    Nu pot sa cred cum arata glastrele alea de flori, cioplite in busteni. Nu folosesc limbajul asta, dar sunt penale!!

    PS: Cuza n-are ce cauta in dealul Mitropoliei, zic a mia oara.

  • Bai deci astia sunt retarzi, pe bune!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>