despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: răspuns de la Cocor

Protecţia Copilului sector 3 nu pierde vremea şi îmi trimite un răspuns la sesizarea de acum o săptămînă.

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilul. Trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

7 comments to trezim copiii: răspuns de la Cocor

 • Anonymous

  Auz’, da’ apel la Politia Locala nu ajuta? Ma gandesc ca aia ar putea reactiona marginal mai repede.

 • hm

  Nu ştiu. Mă interesez.
  Despre sprijinul acordat de Poliţia de Ordine Publică, îl citez iar pe Leo (http://www.simplybucharest.ro/?p=8147):

  Poliţia nu intervine la solicitarea serviciilor sociale sau ale cetăţenilor, la 112, pentru că nu are oameni, nu are bani de combustibil, are alte priorităţi – cazuri serioase/grave (de parcă e mai grav faptul că cineva a fost păgubit prin furt de o sumă – fapt punctual fără repercusiuni grave pe termen lung – decât faptul că un copil e ţinut ore în şir pe stradă într-un mediu extrem de ostil şi toxic, nociv pentru fizic dar şi, mult mai grav pe termen lung, pentru psihic anulându-i-se şansa la o viaţă normală sau chiar la viaţă) şi nu cunoaşte legea. Mulţi poliţişti nici nu au auzit de 272. Am întâlnit şi cazuri în care poliţia minte că nu are date şi că nu poate proba caracterul repetat al faptei (este vorba de adulţi care trimit copii la cerşit şi care sunt organizaţi ca o reţea).

  Problema caracterului repetat şi al gradului de pericol public sunt pricipalele obstacole legale şi principalele motive invocate de poliţie şi chiar şi de DGASPC-uri pentru lipsă de reacţie. Legea spune că trebuie probat primul şi că dacă al doilea e scăzut nu se impun sancţiuni drastice aşa că totul se rezumă cel mult la o amendă administrativă care nu e plătită.

  Repet, o să mă interesez. Mulţumesc!

 • Dan

  Acum 2 ani politia locala a venit: http://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?p=56062#p56062

  Dar cazul era evident si revoltator.

 • hm

  a venit, a plecat…
  nu m-am dumirit care e rostul util al acestor poliţii locale.
  Oricum, puterea şi dorinţa lor de implicare diferă enorm de la un sector la altul!

  E drept, agenţii care stau şi dirijează traficul prin diferite intersecţii încep să se pricepă la dirijat – măcar atît.

 • Se pun şi cazurile din alte oraşe? Am prins acum câteva zile o cerşetoare cu un copil care nu mişca în braţe şi am făcut o imagine pe fugă. Ideea e că am prins-o într-o poziţie mai ciudată, nu i se vede tot corpul…

  Mail?

 • hm

  Multumim mult! Se pune, bineinteles, da-ne poza si detaliile, dar daca intri in joc, anunta tu Directia de protectia copilului de la tine. Sa-i vedem si pe ei cum reactioneaza!

 • Hai că discutăm pe mail detaliat.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>