despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Din fugă: una caldă, alta rece

scris de Ando

Am avut drum, zilele trecute, pe Calea Victoriei. Văzusem mai de mult cu tristeţe că Galeria Ioan Nemţoi de la nr. 126 părea abandonată. Faţada şi firma neglijate, mâzgălite, iar prin geamul jegos al vitrinei se zărea, cu greu, o piesă prăfuită, luminată de un proiector palid şi stingher…

Mă întristasem pentru că sunt “fan” al acestui mare artist sticlar, ale cărui lucrări m-au cucerit cum le-am vazut prima dată, cam prin 1996 sau 1997.

Mi-am adus, apoi, aminte că are un magazin şi la Hanul cu Tei, iar doamna de acolo m-a liniştit: galeria nu se închide – intră în renovare şi, probabil prin luna mai, se va redeschide.

Iar zilele trecute, cum vă spuneam, am văzut cu plăcere că se lucra acolo…

La cât de vestit în lume este sticlarul magic din Dorohoi (aici, aici, aici) era mare  păcat să nu-şi etaleze o “picătură” din măiestria sa şi pentru ochii  bucureştenilor.

La nici o sută de metri mai încolo, la nr. 152,  vechea arteră a Bucureştiului este schingiuită de neglijenţa şi nepăsarea celor care administrează sediul Ministerului Economiei.

De nu ştiu câţi ani, clădirea – monument istoric şi de arhitectură!!! – este într-o moşmondită  consolidare, renovare – naiba ştie cum să-i mai zic- şi în tot acest  timp, scările de marmură de la faţada dinspre Calea Victoriei, efectiv s-au pierdut, s-au măcinat într-o neruşinată indiferenţă.

Imaginile spun totul.

Doar reţineţi: aici, la acest minister, sosesc – probabil zilnic – oameni “de afară” (conducători de firme, de bănci, investitori, ambasadori etc)!

1 comment to Din fugă: una caldă, alta rece

  • hm

    de marmura aceea imi pare mai rau decat de restul cladirii. Imi aduc aminte de vremurile cand era curata-curata, fara urme de frane de bicicleta, fara zgarieturi de la role si skate-uri…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>