despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Issa

E Issa de la Brîncoveanu; supermarketul turcesc.

Issa e unul din supermarketurile de cartier pentru care ar trebui să fim recunoscători; fără astfel de exemple am ajunge să fim la cheremul lu’ Mega Image pe viaţă.

Issa se află pe colţul dintre Olteniţei şi Brîncoveanu, la parter (acolo unde, demult, era cofetăria). E ţinut de nişte irakieni, cred; oricum de nişte oameni care ştiu ce-i ăla negoţ.

Pe lîngă destule mărfuri turceşti (condimente, bombonele, dulceţuri), găsim şi produse ale unor mici firme româneşti; dar lucrul pentru care o să laud supermarketul Issa este raionul de carne.

Cărnuri tocate, bucăţi apetisante şi bine alese de berbecuţ şi vită, cîrnaţi arăbeşti; şi mai ales kebaburi gata pregătite şi şaorme marinate care-ţi fac cu ochiul.

Păi, cum? După ce-ţi pui burta la cale cu bunătăţurile astea, începi să te crezi sultan.

Issa are un supermarket (fără partea de măcelărie) şi la mine-n Rahova, cum intri pe Petre Ispirescu; mai ţine un loc şi în Tei; şi scria pe pungă de încă unul la Cuţitul de Argint – care e închis; nu m-am prins dacă acuma îl deschid; sper din toată inima să se extindă.

Bravo! Aferim!

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

9 comments to Issa

 • bravo lor! mega image devine pe zi ce trece tot mai insuportabil. am citit pe internet suficiente postari despre halul in care sunt tratati angajatii..e un fel de lidl belgian.
  si am vazut-o asta cu ochii mei la magazinul de la semaforul decebal/calea calarasi.sunt doua ciufute care au ecuson cu sef departament care se iau de angajati in vazul clientilor

 • Ionescu Voda

  Supermarketul ISSA de la Cuţitul de Argint este la momentul postarii deschis si e non-stop! Am intrat sa alimentez cu bere- suficienta si de calitate, nu ma refer aici la porcarii cu malai autohtone, ci real ale-uri si beri germane…. Carne din macelarie proprie de calitate, cel putin ochiometric, n-am luat, dar arata bine, eu oprisem sa-mi sting setea…..

 • RODICA M

  Din pacate preturile difera,in cel din Brancoveanu sunt preturi foarte bune, apropiate la multe produse de marile magazine(nu pot sa bat drumul pana la acestea), insa in cel din Serban Voda preturile sunt foarte mari,am vrut sa iau niste Almette si cand am vazut pretul am zis mai bine lasa.Fata mea sta langa cel din Brancoveanu asa ca pot sa cumpar de acolo. Sunt multe alte magazine, insa acesta imi place in mod special. Are de toate.

 • hm

  nu ştiu cum e cel din Tei, dar şi mie cel din Brâncoveanu-mi place cel mai tare.

 • irma

  Eu cred ca MegaImage este mai ieftin ca Issa. De fapt sunt sigura. La lactate mai ales!
  La dulciuri au mai multe sortimente cei de la Issa si da, au multe ieftine si poate si la detergenti etc.
  In orice caz, singurul lucru care nu imi place la Issa este aglomeratia de rafturi care mai au putin si cad pe tine. Este un magazin populat si cu spatiu mic ca deseori nu am loc sa trec ori imi e teama sa nu daram ceva sau pe cineva.

 • Cristina

  Am cumparat din acest supermarket si ne-am ales bonus cu enterocolita.

 • Dan

  E complicata treaba asta cu enterocolitele si toxiinfectiile, mai complicata de “am cumparat de la X si mi-am golit intestinele prin ambele parti”. Virusii si bacteriile care cauzeaza astfel de probleme nu contribuie de obicei sau nu contribuie vizibil la degradarea (stricarea) alimentelor, altfel nu le-ai mai manca, nu? Plus ca sunt multe “specii”, fiecare cu modul ei de propagare, timpul ei de incubatie si setul de probleme cauzate. Majoritatea virusilor si bacteriilor au timp de incubatie >24h, deci asocierea cu anumite produse sau mancaruri ar putea fi falsa. Transmisia e de asemenea variabila, la unele bacterii e plauzibil sa credem ca vanzatorul nu s-a spalat pe maini dupa ce s-a sters la fund, insa la virusi gen norovirus (care are nevoie de doze infime pentru infectare) calea de transmisie e doar aeriana. Gen cineva infectat si-a varsat stomacul, s-a facut curatenie in mod superficial si tu treci pe acolo (ex: prin toaleta publica respectiva) la putin timp dupa.

  Inchizand paranteza, vara asta din cauza caldurii au fost extrem de multe cazuri de toxiinfectii alimentare, sau cel putin medicul meu de familie a dat multe “medicale” si a tratat multe cazuri.

 • George

  Datorita locatiei care imi trezeste “amintiri din copilarie”, intru de 3-4 ori pe luna in magazinul Issa de la Cutitul de Argint. Au cea mai buna paine alba simpla (franzela la 65 de bani) mancata in ultimii ani. Cred ca vine de la Vel Pitar.

  In schimb, atmosfera nu este asa prietenoasa. Vanzatoarele imi par vesnic imbufnate, cateodata nu saluta si nu te privesc in ochi. “Boss-ul” de la intrare se uita la clienti ca la potentiali hoti; cateodata sta in dreptul “turnichetului” de la intrare si trebuie sa te strecori pe langa el.

  Raionul de carne, mult-laudat de HM, nu imi inspira deloc incredere. Nu am vazut pe nimeni sa cumpere carne de acolo, e drept ca nici nu am stat cu orele in magazin. Cand te apropii de galantare, n-as putea spune ca miroase a stricat, dar carnea nici nu pare foarte proaspata. Cred ca au contract cu vreo saormerie, ceva, nu-mi imaginez ca arunca maldare de carne la gunoi.

  Aveti grija sa verificati data de expirare a produselor. Am intalnit paine feliata care expira in aceeasi zi, ceaiuri expirate de 1 luna, crochete Boromir la fel. E OK pentru paine proaspata, detergent, apa plata/minerala, bere, vin.

 • hm

  La Cuțitul de Argint intru cam rar, ce-i drept, dar la Brâncoveanu îmi place.
  Confirm diferențele de atitudine ale angajaților cînd e sau nu șefu’ pe-acolo.
  La carne, de fiecare dată mi s-a spus clar ce să iau, ce e mai degrabă vechi și ce e de-abia venit.
  Măcelaria din Brâncoveanu e frecventată, ceea ce nu prea pot afirma despre cea de la Cuțitul.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>