despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: răspuns de la 1 Mai

Primesc răspuns de la Protecţia Copilului Sector 1 – e mai jos. Da; sînt multe de făcut aici, la Piaţa 1 Mai.

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilul. Trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

7 comments to trezim copiii: răspuns de la 1 Mai

 • ca sa inteleaga si muschiul meu cranian atrofiat, alea folosesc copiii la cersetorie, iar reprezentantii statului le-au oferit optiunea de a le gazdui copiii undeva, ele au refuzat si cam aia a fost, a ramas in atentie? PE BUNE?

 • Ando

  Pe bune,Arhi,pe bune! cu ţidulă semnată şi parafată 🙁

 • hm

  Da!
  care crezi ca e interesul Statului? Sa isi ia niste copii sau niste familii pe cap, sa le dea mancare, sa piarda vremea cu anchete sociale? Ha-ha.
  Nici amenzi nu se mai dau, ca oricum nu se platesc!
  Si cine sa faca ordine? Care politie? Cea locala? Cea de ordine publica? Jandarmeria?

  …. apropo de raspunsuri politicoase, la inceput nu le primeam nici pe alea…

 • Răspunsuri trebuie să dea, sunt obligaţi prin OG 27/2012, în caz contrar ai dreptul să îi dai în judecată.

  Anchete sociale adevărate nu cred că face cineva… îmi aduc aminte când au divorţat părinţii mei (eu având vreo 16 ani), că am mers eu cu mama la primărie şi funcţionara de acolo ne-a pus să facem noi un material (!) pe care apoi ea l-a semnat şi l-a prezentat la şefi pentru că ,,ştiţi câte anchete trebuie să facem? nu avem timp pentru toate”. Probabil la fel procedează şi cei de la sectorul 1.

 • hm

  anchete se fac (trebuie sa se faca obligatoriu) in cazul acordarii ajutoarelor sociale.
  Of, si cand vezi cat aur au pe ele persoanele care vin sa ia mancare de la cantina sociala…

 • Ando

  HM şi Dr2005: asta-i una din marile belele ale statului român: gramadă de instituţii gen “formă fără fond” !…auzi: Direcţia gen de asistenţă socială şi protecţia copilului. Cum,în ce fel sunt protejaţi prăpădiţii ăia mici arşi de vipie sau învineţiţi de ger ?
  Concret: are vreo putere instituia respectivă? NU!
  Şi-părerea mea- este că nici nu vor să aibă.Asta ar însemna cadru legal limpede, responsabilitate, fonduri, personal,acţiuni şi programe clare.

  Pe de altă parte,aş fi curios să aflu cum se procedează în astfel de cazuri în ţările din UE ( dar, probabil că acolo au drept supapă repatrierea cerşetorilor,cu tot cu copii în …România).

  Ne învârtim într-un cerc vicios.

 • hm

  Păi, avem vreo instituţie, vreo procedură care se poate ocupa de o situaţie anume (oricare!) de la un capăt la altul – adică de la identificarea ei ei pînă la rezolvarea şi prevenirea unei situaţii ulterioare.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>